Jött Bajnai, jön a pakk, a piac pedig pozitívan reagált. Ha nem baltáznak el semmit, egyetlen kérdés marad csak hátra: képes-e a társadalom a rendszerváltás óta először ilyen méretű szolidaritásra, vagy becsukott szemmel a másik oldalára fordul, és mint a kisdiák hétfő reggel, nem hagyja, hogy felébresszék, pedig már fél 8 is elmúlt. Te engednéd, hogy felébresszenek?

Forrás: szempont.blog.hu
Feltöltő: peppe
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1951
Rossz a kérdés!! Engem nem kell felébreszteni,én ébren vagyok már 20 éve, ugyan is ennyi ideje megy a kifosztásunk,
csak azt akarják velünk elhitetni,hogy erre szükség van, hogy még többet tudjanak lenyúzni rólunk.Nem lenne már itt az ideje végre annak,hogy abbahagyják a hülyítésünket, miközben
a bennünket sanyargatók jól meggazdagodnak?Az ún. világ-
válságot is az amerikaiak robbantották ki hülye ingatlanhitelezéseikkel és ennek árát is mi fizetjük meg!
Elég legyen most már a "parasztvakításból",nem kellene
mindannyiónkat teljesen hülyére venni,miközben a bankárok itt Magyarországon is nagyot szakítanak ebből és
rólunk!Most már tényleg rendet kellene tennie miniszterelnök Úrnak, csak jó lenne az is ha érzékelné,hogy nem a havi 85 ezer nettót keresőket kellene még tovább nyúzni! Ugye miniszterelnök Úr!!
zsolti
pl. arányaiban nálunk a legnagyobb az állami szerepvállalás a szociális juttatásokban - valószínűleg erre (is) gondolhatott a post-író, mert ha erről van szó, akkor valóban nem szeretünk felébredni.

csak akkor vagyunk ébren, amikor valaki mást kell okolni, bankárokat, juj. nyilván ők élnek kádár óta hitelekből, és nem úgy anbloc az egész ország. 10ezer bankár lenyelte 10 millió ember pénzét, hát persze. egyszerű mondat, alany, állítmány, a hülyék is tudják ismételgetni, csak ettől még nem leszünk előrébb.
idetektiv
Bajnai nem tett jó semminek, a miniszterelnökjelölési kabaré vége jelentett jót a forintnak. És amikor holmi Bajnai programot vagy mit vizionálunk, meg azt mondjuk, várjunk egy kicsit, adjunk időt szegény Bajnainak, hát akkor jusson csak eszünkbe, hogy az újdonsült miniszterelnök-jelölt eddig a gazdasági miniszter volt. Ott sem csillogta fényesre magát. Most fogja?
Koronix
miért van folymatosan olyan érzésem, h amikor a "gazdasági szakemberek"/"külföldi tőke"/"bankszektor" örül és üdvözöl egy döntést akkor nekem mindig vacakabb...?
esdi
1951, idetektív - egyetértek veletek.
Megjegyzem, a forinthoz Bajnainak mindösszesen annyiban lehet köze, hogy vélelmezhetnek a piacok olyan attitűdött, amely a tőkés csoportok érdekeinek kiszolgálását preferálja.
Az az érzésem minket megint altatnak - a megsarcolások, koldusbotra juttatást megelőzően elhitetik velünk, hogy nincs más út, ezt máris honorálják a külső pénzügyi szereplők. Pedig más itt a lényeg.......
Koronix
@zsolti: engedd meg, hogy máshonnan idézzek válaszul a bankos felvetésedre:

"A mi vidékünkön nyilvánvalóan a szocialista gazdaság öröksége az a tévhit, hogy az állam sem szabályozni, sem gondolkodni nem tud piaci módon. [...] Esetleg nem kell külföldi tőketulajdonba adni a pénzügyi szektor csaknem kilencven százalékát, s aztán megdöbbenni azon, hogy a hazai monetáris szerveknek - éppen emiatt - alig marad mozgásterük."

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=18615
ugyeugye
@esdi: igazad van. ma reggel hallgattam rádióban - azóta is totál döbbenet van rajtam - , h tkp semmi akadálya nem lenne az euro bevezetésének, csak akkor Magyarország elvesztené önálló monetáris politikáját. Hát pl ez is ott van a háttérben. Hogy a hazai bankárok féltik a játszóterüket. Mert zavarosban jobban lehet halászni - ugye?!
esdi
@ugyeugye
Megint milyen konspiráció áldozatai leszünk?
És tudják, tudják, tudják!!!! Ismernek minket, jobban mint mi magunkat. Ajjaj nagy a baj!
Lassan a föld amin a talpunk van sem lesz a mienk, és semmi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.