"Lassan már azt sem tudjuk, hány pénzintézetnek és pontosan mennyivel is tartozunk... a konyhaasztalon ebéd helyett csak a fizetési felszólítások, végrehajtási értesítők és idézések vannak" - hangzik el a családtól, ahol mindenki dolgozik, mégis szorongatja őket a hiteltörlesztés. Aztán kiderül, némely esetben még az is jobb lenne, ha nem is dolgoznának... Furcsán hangzik, de igaz

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsoltika
1. "bátran vettek fel hitelt, amiből felépítettek egy szép, tágas családi házat"
2. az üzlet nem volt biztosítva.
sajnálom őket, de ők csinálták...
menasagh
Itt valami nem stimmel.....mindenki dolgozik, pénzt keres és mégis fuldokolnak az adóságban....ők a hibásak !
zia
Nagyon igaz a közmondás, "addig nyújtozkodj ameddig a takaród ér"

Ők nem tudták, hogy egyik kölcsönt nem lehet betömni a másikkal?
1951
Azt azért senki ne feledje el,hogy a bankok a hiteligénylés jóváhagyása előtt nagyon alaposan vizsgálták a hitelt igénykő visszafizetési képességét!! Nyilván, ha megkapta az igényelt hitelt, akkor biztosítottnak látta bank a felvett hitel összegének visszafizetését. Az, hogy közben maguk a bankok és bankárok nagyon durván beavatkoztak ebbe a folyamatba, a hitelt igénylők nem tehetnek és nem is értem: a Magyar Köztársaság Kormánya és illetékes szakminisztériumai miért nem intézkednek a bankok és bankárok által előidézett helyzet azonnali, eredeti állapotára történő visszaállítása érdekében??!!Ne hívatkozzanak arra,hogy többségük külföldi anyavállalat
leánybankja,mert a Magyar Köztársaság területén a magyar kormány által meghozott törvények szerint kell,hogy működjenek a bankok, kivétel nélkül!
zia
@1951: Nem egészen így van! Elég jelentős összegeket vehetsz fel kezes és fedezet nélkül, igen magas kamattal!!!!!!!!!!
Sok esetben még munkáltatói igazolást sem kérnek. Csak sajnos ha nem tud fizetni ráterhelik a meglevő ingatlanára. Amikor felveszik a hitelt nem gondolkoznak, mert jól hangzik. Csak azt felejtik el, ha nem fizet törvény szerint elveszítheti azt amije van. A hitelt azt vissza kell fizetni kamatostul.....
Nem szabadna bedőlni a szépen hangzó reklámoknak. És persze az apró betűs részt is el kell olvasni!
Vera1944
Engem - nem tudom miért - a válság előtt hetente kertesek meg, hogy megszavztak nekem 1,5 millió Ft. kölcsönt, menjek vegyem fel. Aztán elkezdtem számolni a hiteltörlesztőt havi lebontásba és visszaszoroztam. A 1,5 millából közel - megközelitőleg - 3 milla jött ki. Mert hülye azért nem vagyok.
1951
@zia: lehet, hogy nem olvastad el alaposan amit írtam: olyan hitelfelvételről írtam,melyet felvétele előtt hitelképes igénylő kapott meg, törlesztette rendesen.
Ugye azt Te is tudod, hogy bankárok közreműködésével a példaként említésbe hozott havi 38-42.000.-ft-os hiteltörlesztés megemelkedett úgy kb. 75.000.-ft-ra.
Azért vagy tévedésben, mert mint írod,"amikor felveszik a hitelt,nem gondolkodnak.mert jól hangzik",csakhogy jóval a felvétel után változtatták meg a bankok önként a visszafizetendő részletösszeget.Próbáld megértelmezni és rá fogsz jönni.hogy igazam van. Én nem az esztelenül felvett hitelek visszafizetésének módja ellen lépek fel, hanem úgy a 2 évvel ezelőtt hiteléek, bankok által önkényesen drasztikusan megemelt törlesztőrészletei ellen emelek szót.
Zsoltika
@1951: nekünk is megnőtt a 4 éve felvett hitel törlesztőrészlete, majdnem duplája.
szar ügy, de benne volt a pakliban, bekalkuláltuk, sőt a szerződést is elolvastuk...
vehettünk/építhettünk volna nagyobb, jobb házat, de gondolkoztunk. sokan nem teszik, van is pár eladó kéró.
charlie
"Marjánék a szorongató hitelek elől eddig mindig újabb hitelekbe menekültek"

Ja, hát kérem....
szöszmösz
Nem védem a bankokat, szemérmetlen uzsorások, de elképesztő az emberi butaság és felelőtlenség is. Ismerősöm behajtó /gépkocsi/Tátott szájjal szoktam hallgatni eseteit.Putriban lakó ember többmilliós kocsit vesz, a fizetés elől meg bujkál, kikapcsolja telefonját, férfi lévén női ruhában hagyja el lakását és kis szatyrából közbudiban vedlik át és még sorolhatnám.Ez a válság előtt is így volt.Ezek a kis ügyesek.
zia
@1951: Azt értem amiről írsz, de ebben az esetben ők nyilatkozták,
"Lassan már azt sem tudjuk, hány pénzintézetnek és pontosan mennyivel is tartozunk..."

Akkor azért ők is hibásak nem????????????

Volt idő amikor nekünk is volt hitelünk, de amíg azt vissza nem fizettük eszünkbe sem jutott másikat felvenni, pedig elhiheted nem éltünk könnyen.
Örültünk, ha a gyerekeknek megadtuk amit kellett, a férjemmel mi voltunk az utolsók a sorban, magunkra minimálisat költöttünk, de átvészeltük. Nyaralni rokonokhoz mentünk, vagy a szüleim telkére és így volt ez hosszú évekig........
maya460
Ők is hibásak,de senki sem láthatta előre hogy a munkahelyek egyik napról a másikra megszünnek,sorba zárják be a gyárakat!!Akik mindketten elveszítették állásukat a bankoktól azt a választ kapták ,két hónapig kapnak segítséget,majd utána úgyis el tudnak helyezkedni!!!!!!!Könyörgöm HOVA??????
Zsoltika
@maya460: "bátran vettek fel hitelt, amiből felépítettek egy szép, tágas családi házat"
könyörgöm MIÉRT?
Garnela
@Zsoltika: Hogy legyen hol lakniuk!!! Ilyen egyszerű!! Ma a bérekben semmilyen módon nincs benne a lakhatás!! Te hány év alatt tudnál összerakni egy házra, lakásra valót ha közben még esetleg eszel is annyit hogy ne dögölj éhen, ha nem jársz mezítláb és meztelenül, és mellette mondjuk beszállsz a szüleid rezsjébe amit használsz? Ti csak beszéltek nem számoltok!
Zsoltika
@Garnela: mi is építhettünk volna "egy szép, tágas családi házat", nem tettük. helyette vettünk csúnya, kicsit, arra fussa, még duplázódott részletekkel is. számoltunk is, hidd el:)
Garnela
Én a meglevő házamra vettem fel hitelt, mert a 2000-s árvízkor majdnem összedőlt az egyik fele(ami a pince felé megindult süllyedni, mert az árvíz akkora belvizet indikált hogy a pince tele volt vízzel, szivattyúzni tilos volt, a fürdőszobám naponta 5x úszott el, mert szennyvízcsatorna még nem volt, az emésztő dugig..az én kifolyóm volt legalacsonyabban, és bárki a szomszédok közül megnyitotta a csapot, lehúzta a budit, az az én fürdőszobámban jött fel. A biztosító nem fizetett, mert közölte hogy nem az árvíz okozta hanem a belvíz, arra viszont nem fizetnek! Az önkormányzat és a Tigáz kötelezett a renoválásra különben lebontották volna még a gázvezetékeimet is mert pont azon a falon jött be a gáz ami megindult. De úgy hogy ki lehetett látni rajta az udvarba, pedig addig egy hajszálrepedés sem volt rajta! Felvettem a jelzáloghitelt(mert azt még valahogy tudtam törleszteni).mostmár a duplája lett mint induláskor! Most lettem 25 év után munkanélküli, a főiskolás gyerekemet egyedül nevelem (gyerektartást 8 éve nem láttam) csp már nem jár! Egyelöre több a fizetnivalóm mint az álláskeresési járadékom! És lehet tovább szidni az emberteket!
Zsoltika
nem kell mindent összemosni, ez más helyzet, nem Téged szidtalak.
sajnos rengeteg ilyen eset van, felépítik a szép nagy házat, jó sok szobával, aztán pislognak. lavoros tv, csilivili mobil persze mindig van az ilyen panaszkodóknál...
Garnela
@Zsoltika: Nálam nincs! Van egy 60 nm-s lakásom..az előbb leírtak miatt leterhelve! Nincs kocsim(még jogsim se) csak kerékpárom. Tescos TV-m, meg egy pedagógus pályázaton nyert PC-m(mert nekem arra sem futotta volna). Mobil előfizetésem van(egyelőre) de vezetékes telefont régen lemondtam. És csak pislogok!
Garnela
Ja..az internetet édesanyám átvállalta mert azt is le akartam mondani.
Zsoltika
Téged tudlak sajnálni, náluk nem olvastam belvízről. Hajrá!
Garnela
@Zsoltika: És hidd el, hogy több olyan van mint én, az általad kategorizáltnál.
Zsoltika
lehet, de amit én látok, az a másik változat. az utcánkban is van 5 ház eladó, mind az 5 legalább 4 szobás (5,6) és 2, max 3 ember él benne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.