Akár a százat is elérheti azoknak a magyar fiataloknak a száma, akik pénzért harcolnak az Iszlám Állam terrorszervezet seregében – írja a Blikk.

Száz magyar is lehet az Iszlám Állam seregében

Póczik Szilveszter, az Országos Kriminológiai Intézet (OKI) tudományos főmunkatársa óvatosabb becslést tesz:

"12-15 főről biztosan tudunk, aki az IS, illetve más terrorszervezetek oldalán harcol, de ennek akár nyolcszorosa is lehet ez a szám. Ehhez hozzá kell adni azt a 11 főt is, akik az Aszadot támogató erők oldalán fogtak fegyvert, és úgy tudjuk, hogy a damaszkuszi reptérért folytatott küzdelemben estek el."

A szakember szerint a magyar származású harcosok többsége valószínűsíthetően szert tett korábban háborús tapasztalatokra, nem is akármilyenre: ezeket vagy a francia idegenlégióban, vagy esetleg a balkáni háborúban szerezte. 

Póczik Szilveszter elmondta azt is, hogy havi 500-tól akár 2000 dolláros (145 ezer–580 ezer Ft) bérezést is kaphatnak az IS zászlaja alatt harcoló zsoldosok. Ez pedig a hazai átlagfizetéshez képest busás összegnek számít.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Még hogy magyarok !
Rohadt mocskos gyilkosok akik egy tál lencséért a lelki üdvüket is eladnák !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Még hogy magyarok !
Rohadt mocskos gyilkosok akik egy tál lencséért a lelki üdvüket is eladnák !
karma1
@nyanya001: Megelhetesi kvandorlok...
Csak tudod, hogy mi a szomoru? Hogy ezeket az informaciokat orban TUDJA, es azt is, hogy ezek a szemelyek - embereknek nem nagyon tartom oket - magyar utlevellel, szabalyosan barmikor hazajohetnek, a titkosszolgasag majd jol figyelemmel kiseri oket, mint a franciak is tettek a sajat terroristaikkal, es amikor ezek csinalnak majd valami balhet, orban szemrebbenes nelkul ra fogja fogni a menekultekre a balhet, mert o megmondta elore, hogy minden menekult terrorista,..
nyanya001
@karma1: Na az betenné a kaput ha vissza is jönnének főleg
ha a hatóságok tudják kikről is van szó.
De ha visszaengedik őket remélem őket veszik célba !
karma1
Kivandorlo'k... Ugral ez a hulye gep...:o(((
karma1
@nyanya001: Gondold vegig, benne van a pakliban: van magyar utleveluk, magyarul beszelnek, es megvannak az otthoni fegyverszerzo lehetoseguk. Ha nincs, akkor nem olyan regen meg eleg volt, ha kiment a Kobanyai piacra, es olyan fegyvert vett maganak a sintersanya bo'tjaban, amilyet akart, a hozzatartozo municioval egyutt. Nem vicc, sajat szememmel lattam, igaz, nagyon sok evvel ezelott. (2006-ban)
A magyar titkosszolgalat elesszemusegeben meg pont annyira bizhatsz, mint Hende Csabi kupakos latcsoveben... Sajnos,...
nyanya001
@karma1: Azt hiszem itt magánkézben több fegyver van mint a rendőrség és a katonaságnál együttvéve és olyan kezekben lehet, akiknek még gyufát sem adnék a kezükbe!
1magyar
Ha nem döglenek meg ott akkor itthon kell őket börtönbe csukni örökre.
picike
itt hon kötél táncosok lesznek ,ha haza mer állitani onnét@nyanya001:
nyanya001
@picike: Már a határátlépésnél halálos balesetet kell szenvedniük !
vadnarancs
Lelki szemeimmel látom a szír hirdetőtáblákon: A bevándorló magyarok elveszik a munkádat! Hiába, nem könnyű már ott sem terroristának lenni...
micfild
@nyanya001: és pénzért bármire képesek.. itthon is.
ha tudnak róluk miért nem rohadnak még börtönben?
kellenek valakinek itthon is?
karma1
@micfild: Bizony, bizony,... Mint ahogy a parizsi merenylet utan is kiderult, hogy szoros kovetes alatt alltak,.. Megse kapcsoltak le oket,... Pedig - mint utolag kiderult - nagykutyak voltak..
micfild
@karma1: amugy kitört rajtam az üldözési mánia, mert tegnap megnéztem a James Bondot :-D
karma1
@micfild: Az ujat? Jo Neked,...:o))) Ne legyen uldozesi maniad, szerintem mi nagyon pici pontok vagyunk, ertem a ferjem maximum par birkat tudna cserebe adni...:o))) (Ezt viszont biztos orommel ennek meg, mert ezt ehetnek, ... nem disznohus...:o))))
micfild
@karma1: Igen, az újat.
Egyébként az üldözési mániám alatt azt értem, hogy sanyabá biztosan ismeri ennek a 100 magyarnak a nevét. És ezek mindenre kaphatóak.. bárki bármilyen utasitást adhat, ha fizet végrehajtják.
karma1
@micfild: Potencialis, megfizetheto bunozok mindig is eltek kozottunk, csak a Kadar rendszerben nem izzitottak fel a nep erzelmeit ezzel, nagyobb volt a biztonsagerzet, a munkakedv...
sintersanya tudja, meg az osszes titkosszolga,... Sokat nem is kell megfizetni, van, aki zsarolhato.
Mit gondolsz, orban nem tudta vajon, hogy egy gyilkossagert 10 evet ult "telefonfulke" vigyaz a parthazra? Valamiert alkalmaztak ot is. Esetlegesen arra, hogyha kell, legyen valaki a csapatban, akinek nincsenek moralis ketsegei, ha utni, olni kell...Ki van ez talalva... sajnos
alterego56
500 ezer forintért löveti szét az agyát az idiótája. Bár lehet hogy a pénz csak másodlagos motiváció, a lényeg hogy a szadista hajlamait kiélhesse.
karma1
@Rockxy: A 145 csak a legkisebb fizetes, 580-at irt plafonnak...Ez mondjuk nem a Ganz-Mavag kifizetohelyen van kifizetve, nem tudni, valojaban mennyi is... De pl egy 47 ezres kozmunkabernek 4 ezer forint hijjan a haromszorosa...:o(( Ja, es a jelenleg az ELTE-n 20 eve tanito tanarseged is kb. ennyit kap... A magyar allam szerint "busasan" meg van fizetve..

propeller.hu/itthon/3172569-elviselhetetlen-allapotok-elte-274-oktato-lazad?all#c1473260
Rockxy
@karma1: Egy Magyarorszáon szolgáló magyar hivatásos katona mennyit kereshet havonta?
Szerintem többet, mint 145.
micfild
@alterego56: Aki zsoldoskatona lesz, az nem véletlenül lesz zsoldoskatona.
karma1
@Rockxy: Nem tom, sosem voltam hivatasos katona...:o)) De gondolom, kabe annyit...:o)
karma1
@micfild: Kosz, a szambol vetted ki a szot... Tutira kell egy ilyen emberben valami osgyulolet, ami alkalmas akar olesre is...Nincs az a penz, amiert katona lennek...
verum
Szégyenei az országnak, az emberiségnek.
Mobil123
Remélhetőleg soha nem teszik be a lábukat ebbe az országba többet. Nem érdemlik meg !
kopeba
Demokrácia van , mindenki azt csinál amit akar. Én is el vágnám pár ember nyakát különösebb lelkifurdalás nélkül...
Lepényleső
Vagy nem. Mire alapozva,hogy a Magyarok mindenütt előfordulnak? Aki meg meghalt,az múlt idő.
wagabund
már csak az a kérdés, hogy az összekuporgatott zsoldjukkal a zsebükben mikor jönnek vissza, hogy itt elegánsan elköltsék...

hogy lehet megtalálni őket...gyanítom a szolgálatoknak is fejtörést okznak..remélem résen vannak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.