Egyszerű matematikával is beláthatjuk azt, hogy téves az az állítás, miszerint 1 kutyaév 7 emberi évnek felel meg. Ez a számítás eléggé elterjedt bár és közismert a kutyatartók körében, de mégsem igaz. Nézzük meg miért! A fejlett országokat átfogó statisztikai adatok szerint a kutyák átlagosan 12,8 évet élnek. Ha ezt az értéket megszorozzuk 7-tel, akkor az alábbi eredményre jutunk: 12,8 x 7 = 89,6 Ha igaz lenne az állítás (hogy 1 kutyaév = 7 emberév), akkor ez azt jelentené, hogy az emberek átlagosan 89,6 évet élnének. De ez sajnos közelsem igaz! Ha a fejlett országok statisztikai átlagát vesszük viszonyításul, akkor egy átlagember 78 évet él (ha Ön épp Andorrában él, akkor ennél kicsit magasabb kort is megélhet, hiszen a pici országban 83,5 évig élnek átlagosan). Sajnos ki kell jelentenünk, hogy az ember és a kutya életkora között lineáris kapcsolatot nem lehet felállítani. Ennek legfőbb oka az, hogy az ember és a kutya fejlődési folyamatai merőben eltérnek egymástól...

Forrás: profitline.hu
Feltöltő: szamoldki
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

romantika731
Egy állatorvostól olvasott leírás szerint a kutyák életkorát a következőképpen kell átszámolni emberi életkorra: az első két év alatt fejlődik ki a kutya szervezete teljesen, ezért az első két évre 2X11 = 22 évet kell számolni, utána pedig évenként 4 évet kell hozzáadni. A kapott érték hozzávetőleg már valósnak számít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.