Ne vonjanak le politikai következtetést, ez egy elszigetelt támadás volt – mondta Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a Telecinco tévécsatorna csütörtök délelőtti műsorában telefonon nyilatkozva arról, hogy előző este galíciai kampánykörútján, Pontevedrában egy 17 éves fiú arcul ütötte a nyílt utcán. A kormányfő nem jelenti fel a fiatalt.

"Normális ország vagyunk, ahol időről időre előfordulhat valamilyen incidens, de senkinek sincs oka elrejtőzni, ez egy szabad ország, nagyszerű emberekkel" – fogalmazott a politikus, aki hangsúlyozta, hogy a védelmében nem volt hiba, a támadás "elkerülhetetlen" volt, mivel ő maga döntött úgy, hogy kimegy az utcára, ahol rengetegen voltak.

A spanyol sajtó minden napilapja címlapon hozta az ütés után vöröslő arcú kormányfő fotóját. Az ABC című konzervatív napilap beszámolója szerint a támadó egy tehetős és közismert pontevedrai családból származik. Nem sokkal azelőtt, hogy a kampányeseményen közös fotót kérve odalépett a miniszterelnökhöz, egy üzenetet küldött barátainak, hogy meg fogja támadni Rajoyt. Válaszként biztató, agresszív és erőszakos üzeneteket kapott.

A fiatal egy évvel ezelőtt közétett egy bejegyzést az egyik internetes közösségi oldalon, hogy meg fogja támadni a Spanyolországban kormányzó jobboldali Néppárt székházát Lérezben, tavaly márciusban pedig Javier Tebas, a spanyol labdarúgó szövetség elnökének lelövéséről posztolt – írta a lap rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A La Razón című baloldali újság úgy tudja: több középiskolából is kizárták már a fiút, aki antidepresszánsokat szed. Tagja a pontevedrai futballklub szurkolói ultráinak, és galíciai baloldali nacionalista csoportokkal szimpatizál.

A támadót a kormányfő testőrei azonnal földre teperték, majd átadták a hatóságoknak. A megbilincselt fiatal mosolyogva szállt be a rendőrautóba.

A miniszterelnök nem sérült meg, de levert szemüvege eltört. Az incidens ellenére folytatta tervezett kampányeseményeit, szerdai este háromezer ember előtt mondott beszédet az észak-spanyolországi La Corunában.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
@sokanvagyunk: Természetesen idézőjelekkel, amik sajnos lemaradtak.
volvós
Na, magyar fiatalok lehet tanulni...
bár a mi ME.-ünk éjjel-nappal körbe
van véve TEK-esekkel, és a havasibercike
cicuska a prémes blézerben ugysem engedi
" pofonközelbe " a pofozkodó fiút...:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.