"A teherautó cikkcakkban jött az úton. Berohantunk egy hotelbe, és sok másik emberrel együtt a vécében bújtunk el" – mondta egy nő, aki ott volt a parti sétányon, amikor csütörtökön későn este egy fehér teherautó hajtott a nemzeti ünnep és a tűzijáték alkalmából összegyűlt tömegbe Nizzában.

A támadásról az elsők között beszámoló Nice-Matin újságírója megírta, hogy az ünnepi tűzijáték végén nagyrészt egyszerre indultak meg, a tömegben sokan tömörültek egymásnak. Zajt hallott, nem sokkal később pedig elképesztő sebességgel érkezett a teherautó, ami közben ide-oda kanyarodott, láthatóan azért, hogy a lehető legtöbb embert gázolja el.

„Úgy repültek félre az útjába kerülő emberek testei, mintha tekebábuk lettek volna"

– mondta. Körülötte kitört a pánik, az emberek futottak, sikoltottak, sírva fakadtak. Abban a pillanatban fogta fel ő maga is, mi történik, és elkezdett mindenki mással együtt futni.

Szemtanú: úgy repültek a testek, mint a tekebábuk

Egy másik szemtanú, Grace-Ann Morrow a tengerparti sétányon vészelte át az eseményeket: Óriási pánik tört ki, mindenki futni kezdett. Fogalmunk sem volt, mi történik, teljes volt a káosz – mondta a BBC-nek.

Hasonlóról számolt be Ismail Khalidi amerikai-palesztin író is, aki szintén a közelben volt a támadás idején. A Guardiannek mesélt arról, hogy a rendőrök csak annyit mondtak az embereknek, hogy rohanjanak, de azt nem, hogy miért.

„Sosem tapasztaltam még ekkora pánikot, a káosz, a hisztéria és a rémület ilyen magas fokát, valamint az információ teljes hiányát."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.