A Temesvári Tudományegyetem etikai bizottsága szerint Laura Codruta Kövesi román korrupcióellenes főügyész doktori dolgozata mintegy 5 százalékban tartalmaz más tudományos munkákkal azonos szöveget, de a testület nem adott választ arra, hogy ez plágiumnak minősíthető-e.

A temesvári egyetem azt követően vizsgálta meg a főügyész doktori dolgozatát, hogy az őt folyamatosan támadó politikai erőkhöz közel álló személyek feljelentették plágium gyanújával. A főügyész a temesvári felsőoktatási intézményben védte meg doktori dolgozatát.

Az etikai bizottság által kiadott közlemény szerint a dolgozat több mint 11 500 sora közül 564, vagyis 4,9 százalék azonos más tudományos munkák szövegével. Közölték, összesen 4700 sort kifogásolt a feljelentő, ezért részben megalapozottnak találták a feljelentést. Ugyanakkor azt is leszögezték, mivel a szöveget nem vizsgálta meg szakértői bizottság, az etikai bizottság csak a szövegazonosságra vonatkozó megállapítást vállalja.

A Laura Codruta Kövesi doktori dolgozata körüli vita nem újkeletű, már korábban is volt kivizsgálás ez ügyben, akkor megalapozatlannak találták a plágiumgyanút.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.