A marosvásárhelyi polgármester az elmúlt húsz évben mindig is magyarellenes módon nyilvánult meg – jelentette ki Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban, hogy Dorin Florea ismét akadályokat próbál gördíteni a székely szabadság napján tartandó tiltakozó megmozdulás elé.

Kelemen Hunor: Marosvásárhely vezetője mindig magyarellenes volt

Kelemen HunorFotó: MTI

Az RMDSZ elnöke az MTI kérdésére válaszolva megjegyezte: "Dorin Florea már nem tudja meglepni". Csak azon csodálkozik, hogy még mindig vannak olyan magyar emberek Marosvásárhelyen, akik nem veszik észre Florea magyarellenességét.

Az RMDSZ elnöke azzal kapcsolatban fogalmazta meg álláspontját, hogy a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal szerdán közleményben tudatta: nem járult hozzá ahhoz, hogy a székely szabadság napjának a résztvevői felvonuljanak pénteken Marosvásárhelyen. A közlemény szerint a városháza csupán ahhoz járult hozzá, hogy a megmozdulás tíz résztvevője a járdán haladva elvigye a prefektusi hivatalba a demonstráció petícióját.

"Úgy emlékszem, hogy sem a bukaresti százezres kormányellenes tüntetést nem hagyta jóvá a polgármester, sem pedig a kolozsvári tízezrest, de ettől még felvonultak az emberek, és elmondták a véleményüket" – jelentette ki Kelemen Hunor.

A politikus megjegyezte, ő maga egy korábban egyeztetett program miatt nem tud részt venni a marosvásárhelyi székely szabadság napján.

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal annak ellenére próbálja korlátozni az SZNT pénteki tömegmegmozdulását, hogy tavaly júniusban jogerős bírósági ítélet született arról, a 2016-os és 2017-es demonstráció 2015 elején tett bejelentése jogszerű volt, és a bíróság arra kötelezte a polgármesteri hivatalt, hogy vegye tudomásul a bejelentést.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Akkor lesz román-magyar barátság, amikor Közel-Keleten is béke lesz. Ott ugyanis már 5000 éve folyik a balhé...
Eladott Ország
foter.ro/cikk/20141209_laurentiu_ghilencia_roman_magyar_lenni_barat
Le kell cserélni a jelenlegi politikai osztályt. Mind a románt, mind a magyart. És itt nemcsak a romániaira gondolok. A jelenlegi politikusok kimutatták a korlátaikat. MEGÁLLJ-t kell parancsolnunk. Más embereket kell találnunk. Csak együtt, románok, magyarok és a többi Romániában született vagy nemrég bevándorolt nemzetiség, tudunk egy jobb világot felépíteni. Olyan világot, ahonnan már nem kell nyugatra mennünk egy jobb életért, hanem más, nálunk szerencsétlenebb népek „árasztanak el” bennünket, akik azt remélik, hogy Romániában kezdhetnek egy új és boldog életet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.