Észak-Korea és Kim Dzsongun rakétakísérletei miatt Japánban már a támadástól tartanak, erre készítik fel a lakosságot a hatóságok. 

Japánban az észak-koreai rakétakísérletek (és az országot vezető Kim Dzsongun fenyegetőzései) miatt már rakétatámadásra készítik fel a lakosságot a hatóságok, ezt egy a szigetországban tanuló magyar egyetemista lány mesélte el a Blikknek.

Váradi Fruzsina elmondta, nagyon megijedt, mikor megkapta a megyei prefektus emailjét, hogy mi a teendő rakétatámadás esetén. Többek közt ablaktalan helyiséget kell keresni, mert a berobbanó üvegszilánkok az ablakból sérüléseket okozhatnak; legjobb a föld alá, vagy épületek mögé bújni. A javaslatokból leginkább az tűnik ki, hogy a japánok a rakétázás mellett attól is tartanak, hogy az észak-koreaiak mérges gázt is bevetnének ellenük.

Sok idő nincs gondolkodni, Észak-Koreából ugyanis 10 perc alatt célba érne egy rakéta. Becsapódás után nem szabad járatni a légkondit, ha pedig nem tört be az ablak, be kell csukni, függönyt elhúzni. Nem javasolják, hogy kilépjünk a házból. Aki szabadban van épp, tegyen zsebkendőt az arca elé, próbáljon minél szelesebb és magasabb pontra eljutni.

Először persze megijedtem, hiszen Magyarországról jövök, ahol mindez elképzelhetetlen. Aztán végiggondoltam, hogy Oita, ahol én tanulok, nem központi hely, aligha lenne egy támadás célpontja. A helybéliek nem is félnek, nincs pánik, de jobb felkészülni mindenre

- mondta el a lapnak Fruzsina.

(Címlapi nyitókép: MTI/EPA/Hou Hvi Jung)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

almalibre
Japánban nem tudom, de Dél -Koreában eddig is rendszeresek voltak a polgári légvédelmi gyakorlatok. Az biztos, hogy a tudatlan idegenekre a frászt ráhozza sziréna…
fekete
A Nippon nagy okosoknak van mar gyakorlatuk benne.Mert Hollywood mar megszorta oket
Nagaszakit es Hirosimat, Es ezek felnek E,Koreatol?? Mar nelegyenek enyire lokottek! Meg a
mai napig sem szoltak be USA-nak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.