Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn a dél-oroszországi Szocsiban tárgyalt Bassár el-Aszad szíriai elnökkel – közölte a Kreml sajtószolgálata.

A tájékoztatás szerint Putyin kijelentette, hogy Szíriában a terrorizmus elleni harc befejeződésével a politikai rendezés lett a fő szempont.

Putyin mindenkivel tárgyal a szíriai rendezésről

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) fogadja Bassár el-Aszad szíriai államfőt nyári rezidenciáján, a szocsi Bocsarov Rucsejben 2017. november 20-án. (MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev)

Aszad, aki a beszámoló szerint munkalátogatást tett Oroszországban, megköszönte Putyinnak a Szíriának nyújtott katonai és politikai támogatást.

A találkozón az orosz elnök hangsúlyozta, a kazahsztáni Asztanában folyó béketárgyalások lehetőséget teremtettek arra, hogy mélyreható párbeszéd kezdődjön a szíriai ellenzékkel.

Putyin jelezte egyben, hogy beszélni kíván Tamím bin Hamad ász-Száni sejkkel, a katari emírrel, Donald Trump amerikai elnökkel és más regionális vezetővel a szíriai kérdésről.

(MTI/atv.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A biztonság kedvéért és mindkettőre érvénnyel, megszámolnám a pénzt a zsebemben egy-egy ilyen ""testvéri"" ölelkezés után.
Pusztán a biztonság kedvéért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.