A NATO főtitkára szerint a kollektív biztonságot fenyegetik a vegyi fegyverek, ezért sem fogadható el a használatuk Szíriában.

Nem maradhat büntetlenül és semmilyen körülmények között sem fogadható el a vegyi fegyverek használata Szíriában, amely közvetlen veszélyt jelent nem csak a helyiekre, de a kollektív biztonságra is – jelentette ki Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára Brüsszelben szombaton.

A főtitkár a NATO-nagykövetek rendkívüli tanácskozását követően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, a katonai szövetség határozottan elítéli a szíriai kormány ismételt vegyifegyver-használatát, és a felelősök elszámoltatását szorgalmazza. A NATO teljes mértékben támogatja a szíriai rezsim vegyifegyver-tartalékainak teljes körű felszámolását célzó közös fellépést és minden olyan akciót, amely megakadályozza a civilek elleni támadást Szíriában – közölte.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"a vegyi fegyverek használata Szíriában közvetlen veszélyt jelent a kollektív biztonságra is"

A aaa, a kollektív biztonságra ti jelentitek a veszélyt. Ha egy idegen állam irtja a saját népét az fáj dalom de az a saját népére jelent nem kevés, akár végzetes veszélyt.

Ránk nézve akkor jelent veszélyt ha ti (és következésképpen a többiek) beleavatkoztok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.