A menekültek folyamatos védelemre szorulnak jogi státuszuktól függetlenül – hangsúlyozta Ferenc pápa a Szentszék és Mexikó állam közötti diplomáciai kapcsolatok 25. évfordulóján kiadott üzenetében csütörtökön.

A katolikus egyházfő olasz nyelven közölt üzenete kiemelte a világban jelenleg zajló migráció nemzetek feletti jellegét: egyrészt ennek földrajzi dimenzióit tekintve, másrészt mivel a migráció túllépi egyes országok lehetőségeit. Ferenc pápa szerint ezért nemzetközi együttműködésre van szükség a migráció minden egyes pontján a kiinduló országtól kezdve a célállomásig, valamint az esetleges hazatérés elősegítésében is.

Ferenc pápa: a menekültek folyamatos védelemre szorulnak

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Jeffrey Bruno

Útja minden egyes állomásán a migráns egyedül és elszigetelve érzi magát, és ennek átérzése alapvető, hogy a migráció humanitárius kihívására konkrét és méltóságteljes választ lehessen adni – vélte a pápa.

A katolikus egyházfő szerint a megoldáshoz két globális paktum vezethet el, az egyik a menekültekről szólna, a másik a "biztonságos, rendezett és szabályozott" migrációról.

Az üzenet kiemeli, hogy a migráció nem puszta számokról szól, hanem emberekről saját történetükkel, kultúrájukkal, érzéseikkel és vágyaikkal. A pápa megjegyezte, ezeknek az embereknek folyamatos védelemre van szüksége függetlenül attól, hogy migránsként milyen státuszt élveznek.

A migránsok "mindannyian abban reménykednek, hogy van bátorságunk ledönteni azt a falat, amelyet a kényelmes és néma cinkosság emelt elhagyatottságuk köré" – írta Ferenc pápa.

A pápai üzenetet a Szentszék és Mexikó között a nemzetközi migrációról a Vatikánban rendezett találkozó alkalmából tették közzé a pápai és a közép-amerikai állam közti diplomáciai kapcsolatok felvételének 25. évfordulóján.

(MTI)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Kedves Pápa, Sajnos csalódást kell okoznom az emberiségbe vetett hitével. Pontoson olyan képmutató és önimádó mindenki, mint amilyen az egyház intézményes jellege. Nyugalmi helyzetben mindenki nagyon megértő, de akkor is csak facebook-os szenvedő kiskutyás képeknél Egy hajléktalant már megrugdosna a cukimuki rózsaszín világbéke celeb is.
Amint csak a szelét megérezzük máris egy pánikoló, életét féltő, elvtelen, szar senkikbe megyünk át. Még nem-et is csak úgy tudunk mondani, ha elhitetjük az agyunkkal, hoyg ehhez gyűlölnünk kell.

Szerintemnem jó szakmát választottál. Én gázszerelőnek mentem volna a helyedben a hülye Dalaival együtt Teljesen felesleges, amit csináltok! Ne csodálkozz, ha egy Bayer, Kövér vagy Orbán ül majd a helyedre A keresztény egyház aranyait előre rejtsd el! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Shikari: Hát te milyen rendes gyerek vagy. Durbincs is az. Pedig már azt hittem, hogy valami fasszopó, gerinctelen bérkommentelők vagytok. Nincs is szebb, amikor valaki meggyőződésből napi órákat posztolgat egy számára idegen helyen. Mondhatni szociológiailag lehetetlen kategória... De akkor megnyugtattál..:)
back up
Tudom, hogy azt hiszed, hogy bolond vagyok.
Sokan hitték már ezt rólam,
Néha megvertem másokat, csak úgy.
Igazából nem is az volt a baj, hogy ki miben hisz.
Csak úgy kötözködtek, én meg megvertem másokat - akik kötözködnek másokkal.
Írnám, hogy sajnálom, de qvára nem sajnálom.
Mindenki azt kapta, amit megérdemel.

Büdös cigányok.
Akkor most antiszemita vagyok?
Nem keresztény?

Mi a jó, és mi a rossz?
Éva ezért szakította le a gyümölcsöt - a jó és rossz tudásának fájáról.
Elvileg a leszármazottakén kéne tudnod.
De nem tudsz te semmit !!!
Tök gáz az értékítéleted.
SystemError
@Shikari: Tartott Habony és Gay Fodor eligazítást az irodában. És mit kell ma gondolnod? )
1magyar
Bizony pápa! De te nem fogadsz be egyet sem. Arról szeretnék már olvasni, hogy a pápa Vatikánba több ezer menekültet fogadott be, hiszen ez lenne az ő feladata nem a miénk.
1magyar
@SystemError: Ja, hogy ez a pápa a beépített emberük a muszlimoknak, hogy tönkretegyék a keresztény kultúrát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.