A menekültek folyamatos védelemre szorulnak jogi státuszuktól függetlenül – hangsúlyozta Ferenc pápa a Szentszék és Mexikó állam közötti diplomáciai kapcsolatok 25. évfordulóján kiadott üzenetében csütörtökön.

A katolikus egyházfő olasz nyelven közölt üzenete kiemelte a világban jelenleg zajló migráció nemzetek feletti jellegét: egyrészt ennek földrajzi dimenzióit tekintve, másrészt mivel a migráció túllépi egyes országok lehetőségeit. Ferenc pápa szerint ezért nemzetközi együttműködésre van szükség a migráció minden egyes pontján a kiinduló országtól kezdve a célállomásig, valamint az esetleges hazatérés elősegítésében is.

Ferenc pápa: a menekültek folyamatos védelemre szorulnak

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Jeffrey Bruno

Útja minden egyes állomásán a migráns egyedül és elszigetelve érzi magát, és ennek átérzése alapvető, hogy a migráció humanitárius kihívására konkrét és méltóságteljes választ lehessen adni – vélte a pápa.

A katolikus egyházfő szerint a megoldáshoz két globális paktum vezethet el, az egyik a menekültekről szólna, a másik a "biztonságos, rendezett és szabályozott" migrációról.

Az üzenet kiemeli, hogy a migráció nem puszta számokról szól, hanem emberekről saját történetükkel, kultúrájukkal, érzéseikkel és vágyaikkal. A pápa megjegyezte, ezeknek az embereknek folyamatos védelemre van szüksége függetlenül attól, hogy migránsként milyen státuszt élveznek.

A migránsok "mindannyian abban reménykednek, hogy van bátorságunk ledönteni azt a falat, amelyet a kényelmes és néma cinkosság emelt elhagyatottságuk köré" – írta Ferenc pápa.

A pápai üzenetet a Szentszék és Mexikó között a nemzetközi migrációról a Vatikánban rendezett találkozó alkalmából tették közzé a pápai és a közép-amerikai állam közti diplomáciai kapcsolatok felvételének 25. évfordulóján.

(MTI)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Kedves Pápa, Sajnos csalódást kell okoznom az emberiségbe vetett hitével. Pontoson olyan képmutató és önimádó mindenki, mint amilyen az egyház intézményes jellege. Nyugalmi helyzetben mindenki nagyon megértő, de akkor is csak facebook-os szenvedő kiskutyás képeknél Egy hajléktalant már megrugdosna a cukimuki rózsaszín világbéke celeb is.
Amint csak a szelét megérezzük máris egy pánikoló, életét féltő, elvtelen, szar senkikbe megyünk át. Még nem-et is csak úgy tudunk mondani, ha elhitetjük az agyunkkal, hoyg ehhez gyűlölnünk kell.

Szerintemnem jó szakmát választottál. Én gázszerelőnek mentem volna a helyedben a hülye Dalaival együtt Teljesen felesleges, amit csináltok! Ne csodálkozz, ha egy Bayer, Kövér vagy Orbán ül majd a helyedre A keresztény egyház aranyait előre rejtsd el! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Kedves Pápa, Sajnos csalódást kell okoznom az emberiségbe vetett hitével. Pontoson olyan képmutató és önimádó mindenki, mint amilyen az egyház intézményes jellege. Nyugalmi helyzetben mindenki nagyon megértő, de akkor is csak facebook-os szenvedő kiskutyás képeknél Egy hajléktalant már megrugdosna a cukimuki rózsaszín világbéke celeb is.
Amint csak a szelét megérezzük máris egy pánikoló, életét féltő, elvtelen, szar senkikbe megyünk át. Még nem-et is csak úgy tudunk mondani, ha elhitetjük az agyunkkal, hoyg ehhez gyűlölnünk kell.

Szerintemnem jó szakmát választottál. Én gázszerelőnek mentem volna a helyedben a hülye Dalaival együtt Teljesen felesleges, amit csináltok! Ne csodálkozz, ha egy Bayer, Kövér vagy Orbán ül majd a helyedre A keresztény egyház aranyait előre rejtsd el! :)
wagabund
@SystemError: FilmBox: "A fiatal pápa" tíz részes sorozat volt. elég sokat elárult a Vatikánról..

azóta nem csodálkozom semmin.
csak úgy....
@SystemError: Ne ríkass meg ! A világ nem felcsuton kezdödött és nem is magyarországon ér véget !
SystemError
@Shikari: Mivel életedben egy sort nem olvastál a bibliából és úgy érzed pápának magad, mint a fosrakás Bayer. Akkor elárúlom, hogy a keresztény értékek nem azok, amiket gerinctelen anyjukat is eladó álkeresztény populista politikusok hazudnak. Pont, hogy ezzel védi a keresztényi értékeket. Akkor inkább mond azt, hogy suttyó vagy, fogalmad sincs miről beszélsz és nem vagy keresztény. Baszki te tényleg mindennap felolvasod a Habony tervet. Amúgy az egyik legnagyobb tömegmészárlás az inkvizíció volt, melyben kis hazánk is elvesztette ezer éves hitvilágát. Nyilatkoznál, hogy ebből te melyik nagy magyar vagy? A kereszténység elszenvedője vagy a magyarokra törő, ma is az "inkvizíció" eszközeiben hívő keresztény?

Rendesen leszoptad ma a Habonyt Durbincs után?
SystemError
@Shikari: @durbincs: Fasz és szopó? Tessék @Shikari: , hogy örülj te lehetsz a fasz, ezt ki is érdemelted @durbincs: , pedig teljesen egyértelműen a szopó.

@Shikari: "Ha leszoptad a Orbán lábát mosó Habonyt, el is mehetnél Felcsútra labdát szedni köcsög"
SystemError
@Shikari Milyen érvek te hányadék pápát gyalázó kis fasz ? Ha te itt áciskodhatsz és sutyerák Bayer módjára telehányhatod az ocsmány érveiddel(kereszténység árulója.) a mindent, akkor én is. Tényleg, mint ha csak a NER politológusa küldött volna érvelni(hazudni). Nem tetszik? Jaj!:)
tulipan
@Shikari: " Nem kéne az érveid hiányát verbális erőszakkal pótolnod mert így csak egy tahó paraszt maradsz." Önjellemzés? Te ugyan milyen '"érveket" hozol össze, te Herélt???
Nem ugat, csendben ül!!!
tulipan
@Shikari: Veled, horogkereszteském??? Jajj csak azt NE!
tulipan
@Shikari: Rád meg tapos is! Jó is tesz, ha neked ez kell, Náci herélt!
magyarbakancs
Van azért határ is.
fizikális határ és érzelmi is.
Afrika mióta az eszem tudom mindig éhezik,belháborúktól hangos,egyik diktatúra követi a másikat.
Saját faja ellen fordul,egymást gyilkolásszák.
Pedig az élet bölcsője mindengyikunk onnan származik.
Pálinkás Pál
Ez a franci teljesen elhülyült...a pápák alja ,véleményem szerint!!!
1magyar
Vatikánban hány menekültet fogadtak már be feri bá?
SystemError
@Shikari: Majd kineveztetem magamat a spanjaimmal és végignézem, hogy száz tudós mond le miattam. Persze miközben komcsi férgezem őket.. szerintem úgy már a srkáig elérek. Gondoltam, hogy ez a fasszopó geci a példaképet!
Rockxy
Érdekes hogy a menekültek:
Mind kb egyforma idősek, jól öltözöttek, civilizáltan bámulják az okoskütyüt, nem látszanak fáradtnak, satbbi...
Ha annyira szörnyű helyről menekülnek, hol vannak az idősek?
Otthon maradtak harcolni?
Hol vannak a nők?
Hol vannak a gyerekek?
És főleg: ki az a hülye, aki elhiszi, hogy ezek épp menekülnek?
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/35416055_10204742668402509_7126302019190521856_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=AeFhYlf3uR0fZFE8X4079T7MVptMei0HKuk-lAAX1IaN4YbZN2Z5FP0P8SXf7IKnlyUPaKEJsF0S4StAW2zOMwFzn9L9Hrx4xAtftwjOF4zEsw&oh=baa518ac9f0f1d27b3e7d539eec7cfc2&oe=5BA752AB
kereső
Azért nagyon furcsa!!, egy "Kereszténydemokráciát " épitő -követő- ország lakóitól,hogy hogyan becsmérlik a keresztény egyház fejét,aki Isten földi helytartója az Anyaszentegyházban. Ez a keresztény kultúra megvédése!,amit a parlament most foglal bele az Alaptörvénybe?
Szégyen reátok.
SystemError
@Shikari: Mennyiért csinálod ezt a munkát?
Rockxy
@kereső: "keresztény egyház fejét,aki Isten földi helytartója az Anyaszentegyházban"
A vatikán egy világi szervezet.
És a pápa a főnök a vatikáni rezsimben.
De Istenhez nincs köze.
SystemError
@Rockxy: De nektek van és ti tudjátok az igazság igaz erejét, Ámen!
Rockxy
@SystemError: Elhiszem, hogy valami rendszerhiba van, mert én egyedül vagyok. :)
csak úgy....
@Rockxy: ezzel a faxival vigyázz! @durbincs! ... szerencsétlen @Shikari: tibinek is elcsavarta az agyát...
tudode
Viszonylagos békében, ugyan mindennapos ELTERELŐ HADJÁRAT céljából HIDEGHÁBORÚBAN élve, ilyen, olyan hírekből értesülve, hogy MILYEN KÜZDELMES életek vannak, elképesztő ez a mai, a menekültekről több információt tartalmazó hír:
.
------ Minden második másodpercben egy újabb ember vált menekültté tavaly
24.hu/kulfold/2018/06/19/ensz-menekultek-unhcr/
.
Azok számára nem hír, de azok számára RÉMÜLET, akik átélték a II. vh-t, és az '56-ot is, szembesülve azzal, hogy VÉSZHELYZETBEN KIJÖN az emberből az állat!
kereső
@Rockxy: ennél nagyobb marhaságot már nem is irhattál volna. Szedni kéne valamit ostobaság ellen.
SystemError
@Shikari: Tehát elismered, hogy napi több órát töltesz olyan közegben, ami nem okoz örömet.Szerinted ez életszerű ? :)
1magyar
@Rockxy: Ahogy a többi papnak sem. Ez egy munka álszent elemekkel.
back up
Ha ezt a béna pöcst boldoggá avatják, az az egész hamis kereszténység újabb bullsgitje lesz.
Mi a kereszténység bűne?
Hogy nem ismerteti meg az emberekkel Istent.
Nem ismered Istent - EZ BIZTOS!!!
Mi a kereszténység bűne?
Hogy nem ismertette meg az emberekkel Istent,
2000 év óta nem ismertette meg a kereszténység az emberekkel Istent.

Emberiség, Ő Isten
Isten, ők az emberiség

Az egész világ attól szenved, hogy nem ismeri Istent.
Szomorú.

Szomorú szamurájként mit is írhatnék?
Mind el fogtok pusztulni.
Tudom, hogy ez szaruul hangzik, de attól ez méh így lesz.ű
Légyszíves, ne rám sértődj meg.
Én csak az üzenethordozó vagyok.
Madácsi Pali
Most akkor ki az igazi keresztény, a szentirást követő keresztény egyházfő vagy a kereszténydemokráciát hazudó a szetírást megvető Viktor Viktorovics gexikov?
back up
Hát persze, hogy megint csak vicceltem.
Meg fogsz halni - csúnyán.
De fel fogsz támadni - pont az a baj, hogy a béna kereszténység ezt a reménységed veszi el.
De van itt egy ,másik baj.

Hogy feltámadsz, az egy dolog.
De ha nem változol, bajba kerülsz.

Mi az istenismeret legfőbb hozadéka már most?
Hogy úgy kerülsz át az új világba, hogy védve leszel.
Bizonytalansági faktor.
Ezt veszik el tőled MOST !

Még írhatnék..
Mindent tudok a Bibliából - ez az én keresztem -, de hidd el nekem sem jó ez, alélandóan kell küzdenem a felsőbb hatalmasságokkal, Sátánnal - szóval, ha erre az útra lépsz, mindig küzdened kell.
Akarod?
Akarsz mindig küzdeni?
Elég erős vagy ehhez?
Akarsz démonokkal táncolni?

A mi fajtánk nem volt egyszerű soha.
Mi így toljuk.

Mit szeretnél? - világok pusztítójaként kérdezem. (és most tényleg nem vicceltem- sajnálom/)
SystemError
@Shikari: Hát te milyen rendes gyerek vagy. Durbincs is az. Pedig már azt hittem, hogy valami fasszopó, gerinctelen bérkommentelők vagytok. Nincs is szebb, amikor valaki meggyőződésből napi órákat posztolgat egy számára idegen helyen. Mondhatni szociológiailag lehetetlen kategória... De akkor megnyugtattál..:)
back up
Tudom, hogy azt hiszed, hogy bolond vagyok.
Sokan hitték már ezt rólam,
Néha megvertem másokat, csak úgy.
Igazából nem is az volt a baj, hogy ki miben hisz.
Csak úgy kötözködtek, én meg megvertem másokat - akik kötözködnek másokkal.
Írnám, hogy sajnálom, de qvára nem sajnálom.
Mindenki azt kapta, amit megérdemel.

Büdös cigányok.
Akkor most antiszemita vagyok?
Nem keresztény?

Mi a jó, és mi a rossz?
Éva ezért szakította le a gyümölcsöt - a jó és rossz tudásának fájáról.
Elvileg a leszármazottakén kéne tudnod.
De nem tudsz te semmit !!!
Tök gáz az értékítéleted.
SystemError
@Shikari: Tartott Habony és Gay Fodor eligazítást az irodában. És mit kell ma gondolnod? )
1magyar
Bizony pápa! De te nem fogadsz be egyet sem. Arról szeretnék már olvasni, hogy a pápa Vatikánba több ezer menekültet fogadott be, hiszen ez lenne az ő feladata nem a miénk.
1magyar
@SystemError: Ja, hogy ez a pápa a beépített emberük a muszlimoknak, hogy tönkretegyék a keresztény kultúrát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.