Az Egyesült Államokban vádat emeltek egy kémkedéssel gyanúsított orosz nő ellen – jelentette be az amerikai igazságügyi minisztérium hétfőn.

Vádat emeltek a fegyverekért rajongó orosz kémnő ellen

A 29 éves Maria Butinát a hét végén tartóztatták le, és nem kapott lehetőséget arra, hogy óvadék ellenében szabadlábon maradhasson. Szerdán kell szövetségi bíróság elé állnia Washingtonban.

A vádirat szerint a nő 2016-ban diákvízummal érkezett az Egyesült Államokba, ahol a washingtoni Amerikai Egyetemen nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó tanulmányokat folytatott, de már “2015 elejétől legalább 2017 elejéig az orosz kormány magas rangú tisztségviselőjének utasítása” szerint tevékenykedett az Egyesült Államokban. A The Wall Street Journal című lap információi szerint tavaly több hírszerzési jelentés is készült arról, hogy Butina szoros kapcsolatokat ápolt az amerikai Országos Fegyverszövetség (NRA) tisztségviselőivel és konzervatív aktivistákkal.

A letartóztatást és a vádemelést néhány órával az után jelentették be az amerikai fővárosban, hogy véget ért Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök csúcstalálkozója a finn fővárosban, Helsinkiben.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube, MSNBC

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: hurrá! a tibink szótára 1, azaz egy idegen szóval bövült ! gratulálok! :)
fürdés volt,büdike ? ;)
papa.49
Ezzel a fejjel nem is tehetett mást, ha felteszi a kendőt tipikus barisnya )))))))))
csak úgy....
@papa.49: Mit csodákszunk!? ;) Butina a szentem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.