India 2022-ig embert küld az űrbe – jelentette be Narendra Modi miniszterelnök szerdán, az ország függetlenségi ünnepe alkalmából elmondott beszédében.

Ha sikerrel járnak, India lesz Oroszország, az Egyesült Államok és Kína után a negyedik ország, amely saját erejéből embert küld az űrbe. Az első indiai űrhajós Rakes Sarma volt, aki 1984-ben egy szovjet űrhajóval jutott a világűrbe.

2022-ben, vagy ha lehet, még korábban, India kibontja a trikolórt az űrben

– mondta Modi.

Az ország már bekapcsolódott az űrkutatásba, 2014-ben műholdat állított Mars körüli pályára.

Az űrprogram céljai közt szerepel a naprendszer további kutatása. Az évente egymilliárd dollárba kerülő program során kifejlesztett kommunikációs és távérzékelő eszközöket felhasználták már a föld alatti vízszint mérésére és időjárás-előrejelzésre is. Ezek különösen fontosak egy olyan országban, amelyben egymást követi a száraz időszak és a monszun.

India 1947-ben vált függetlenné, így idén ünnepli függetlenségének hetvenkettedik évfordulóját. A miniszterelnök nyolcvanperces beszédét, amelyet néhány hónap múlva választások követnek, élőben közvetítették az újdelhi Vörös Erődből.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
India?
Némi pénzzel én is beszállnék (és gondolom, vagyunk még egy páran), ha a Viktorunkat is vinnék magukkal a vérei. És ha (persze véletlenül), de ottfelejtenék, hát nem sokat reklamálnánk.
Kookas
@namihami: nekem is a felcsút szülötte ugrott be de hogy miért!?
namihami
@Kookas: Biztos azért, mert gonoszok és rosszindulatúak vagyunk. És még nem tudtunk Nemzetünk Nagyjához és teljesítményéhez szellemileg felnőni. Ellentétben azzal a 2.200.000 hazai és 600.000 ezer fizetett kinti potyással, akik már látják a fénylő csillagot az egükön.
wagabund
..."India embert küld az űrbe"...

na nemááá...miközben milliók, horribile dictu tízmilliók alszanak a járdán, éheznek, a nőket sportból megerőszakolják, felgyújtják, szarba sem veszik, még vastagon létezik a kasztrendszer, százmillió tartozik az érinthetetlenek kasztjába, virul a (rab)szolgaság, a Ganges-ban mosnak, fürdenek, stb...stb...és akkor az űrbe vágyik a hatalom..?

onnan is megszöktek a normális emberek? pffff...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.