Keddre virradóra a Déli-Kárpátokban több helyen esett hó, volt ahonnan turistákat kellett lemenekíteni. Éjjel is hóviharok lehetnek.

Szeben megye hegységeiben hóvihar várható kedden este – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az Agerpres romániai hírszolgálat cikke szerint.

A rövidtávú (nowcasting), sárga jelzésű figyelmeztetés értelmében a hegyek 1800 méternél magasabb régióiban hóviharra kell számítani kedd este 22 óráig. A hóréteg vastagsága a vihar után meghaladhatja a 10 centimétert.

Elakadt autók, hóviharban eltévedt turisták – Erdélyben már beindult a tél

Takarítják a havat és a jeget a Transzfogarasi útról

Fotó: Facebook/Meteoplus

Az Agerpres korábbi híre szerint kedden délelőtt a Transzalpina útról kellett kimenteni több járművet, ugyanis a jegesedés miatt nem tudtak haladni. A járművekben összesen kilencen utaztak. 

Két német turistát is ki kellett menteni a Fogarasi-havasokból – írja az Agerpres –, ugyanis a köd és néhol 30 centiméteres hó és hóviharok, valamint a hónaphoz képest meglepő hideg idő ellenére nem az időjárásnak megfelelő öltözékben mentek kirándulni. Szerencséjükre egy menedékházban meg tudták húzni magukat, onnan értesítették a hegyimentőket, akik hipotermiás állapotban hozták le őket a hegyekből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.