Miért dőltek sorra a melegrekordok Európában? Mi várható a következő napokban?

Ezért nem jön a lehűlés – friss elemzés a novemberi időjárási helyzetről
Fotó: Pixabay

Friss elemzés jelent meg az Időképen, melyből megtudhatjuk, hogy hazánk jelenleg is Európa legmelegebb régiói közé tartozik a Kárpát-medence: körülbelül 8-12 fokkal van melegebb az átlagnál. 

Ennek oka pedig egy magas nyomású képződmény, ún. blokkoló anticiklon, amely a kontinens keleti felén helyezkedik el. Európa nyugati része fölött egy mérsékelt övi ciklon található, a két időjárási objektum pedig együttesen egy délies áramlást hozott létre, így folyamatosan meleg levegő érkezik térségünkbe a Földközi- és a Fekete-tenger felől.

Az elemzés szerint jelentős változás az elkövetkezendő napokban sem várható, mivel a Kelet-európai-síkság felett húzódó blokkoló anticiklon meggátolja, blokkolja a lehűlést és a csapadékot hozó mérsékelt övi ciklonok kelet felé nyomulását. A hét közepén és hétvégén ugyan érkezhet kevés csapadék, jelentős lehűlés, havazás azonban nem várható.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Szörnyű ez a jelenlegi időjárás, meg fogja magát bosszulni nagyon. Sajnos sokan csak annyit látnak az egészből hogy kevesebb gázt kell fizetniük. Majd még ennyit sem kell ha így folytatódik a jövőben is, de ez úgysem jut el sok ember tudatáig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.