Delmagyar.huA rakéták által kilökött finompor mennyisége a közúti közlekedés okozta teljes évi mennyiség egyötödének felel meg. A szennyezett levegő ingerli a légutakat. Különösen a kisgyerekeket, az időseket és a krónikus betegségekben, elsősorban a tüdő és a szív- és érrendszer betegségeiben szenvedőket érinti. A Német Pulmonológiai és Tüdőgyógyászati Társaság (DGP) felhívása szerint csökkenteni kellene a petárdák és tűzijátékok használatát, vagy teljesen le kellene mondani róluk.

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@Yoda69: Na ebben igazad van, akkor nekik is annyi!
Yoda69
@1magyar: Nemcsak nekik hanem Paks 800 km radiuszaban kb. mindenkinek.
Paks 20x nagyobbat szolna mint Csernobil. A technologia pedig ugyanaz. Annyi kulonbseggel, hogy a klima katasztrofa miatt, lehet hogy a Duna nem biztositja a hutovizet nehany ev mulva.
Peller Anikó
Sajnos nemcsak a szilveszteri hanem az aug 20. -i tűzijáték is hasonlóan rengeteg féle fémoxid füsttel / porral nyomja tele a levegőt (pl stroncium, bárium, króm, réz, mangán, lítium stb)

Szeretjük ezt a nyárbúcsúztató eseményt, de valóban nagyon kártékony. Mint ahogy az autózás füstje (ez sokkal nagyobb tömeg), lövöldözés, vadászat, a háborús lövöldözésekről nem is beszélve.
wagabund
@1magyar: 11.17...ezt már nem mertem megemlíteni, de néhány kézfej, szem, arc bánja minden évben.
wagabund
@Yoda69: 11.3..

Csernobil sem durrant volna ki, ha a nagy lazaságban valaki ellenőrzi a reaktor alatti óriási átmérőjű, vész esetén pót-hűtővizet áteresztő csövet..de nem volt ellenőrzés, így későn jöttek rá, hogy el van zárva a reaktor alatti óriás-szelep, ez okozhatja a veszélyes túlmelegedést...amikor lerohantak kinyitni, akkor már késő volt, rájukrobbant..

Talán itt nem lesz ilyen (ha egyáltalán lesz erőmű)
Yoda69
@wagabund: Mindíg van egy HA. Fukoshimanal is volt. HA nem jön a cunami.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.