A szlovák miniszterelnök szerint amíg nincsenek bizonyítékok a Huawei kínai távközlési cég ellen, addig nem kellene elhamarkodott lépéseket tenni.

A szlovák kormányfő védelmébe vette a Huaweit
Fotó: Wikipédia

Peter Pellegrini – akinek szerdai kijelentését a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség idézte – azzal összefüggésben beszélt erről Pozsonyban a szlovák kormány ülése után, hogy az Amerikai Egyesült Államok szerint a kínai hírszerzés kémkedésre tudja felhasználni a Huawei hálózati berendezéseit.

Peter Pellegrini elmondása szerint a szlovák biztonsági szolgálatok nem rendelkeznek olyan információkkal, amelyek bizonyítanák, hogy a Huawei biztonsági kockázatot jelent.

A szlovák kormányfő leszögezte:

a politikusoknak és az állami vezetőknek nagyon óvatosnak kell lenniük, nehogy kereskedelmi érdekháborúba vonják be őket.

Pellegrini ezzel összefüggésben konkrétumokat nem említve azt mondta: látni kell, hogy a piac ezen részén több nagy "játékos" érdekelt, és némelyek kezdenek erőfölénybe kerülni. Éppen ezért – fűzte hozzá – alaposan mérlegelni kell, hogy mikor lehet valós biztonsági kockázatról beszélni, és mi az (az információ), ami kereskedelmi érdekháború kirobbantása iránti igyekezettől "bűzlik"

Egy cseh állami pályázaton való részvételből szerdán kizárták a Huawei távközlési céget a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap értesülése szerint.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.