A brüsszeli központi bíróság bűnösnek találta a Belgiumi Zsidó Múzeum előterében 2014 márciusában végrehajtott, négy áldozatot követelő támadás elkövetőjét, Meddhi Nemmouche-t, és segítőjét, Nacer Bendrert – közölte az ügyben eljáró bíróság csütörtökön.

A "terrorizmussal összefüggésbe hozható merénylet elkövetése" miatt indított, mintegy két hónapon keresztül zajlott tárgyalássorozatot követően, a brüsszeli központi bíróság ítélete szerint a két francia állampolgárt felelősség terheli a mintegy egy perc leforgása alatt, hidegvérrel, előre megfontolt szándékkal elkövetett, négy ember halálát okozó terrorista támadás előkészítéséért és elkövetéséért.

A bíróság bűnösnek mondta ki Nemmouche segítőét, Nacer Bendrert, aki a fegyverek beszerzésével segítette az elkövetőt.

A Brüsszel belvárosában található Belgiumi Zsidó Múzeum látogatói ellen 2014 tavaszán követett el fegyveres támadást a szíriai harcokból visszatérő, akkor 29 éves Meddhi Nemmouche. A támadásban meghalt egy izraeli házaspár, valamint a múzeum belga férfi alkalmazottja és egy önkéntes dolgozója, egy francia nő. Ez volt az európai területen elkövetett első olyan terrortámadás, amelyet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet magára vállalt.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.