Mintegy 1300 újságíró fog tudósítani az európai parlamenti (EP-) választásokról vasárnap a képviselőtestület brüsszeli székházából.

Jaume Duch, az EP szóvivője arról számolt be szombaton, hogy az eseményre a legtöbb újságíró Belgiumból (259), Németországból (207), illetve Olaszországból (104) akkreditáltatta magát. Több mint 200 riporter érkezik Európai Unión kívüli országokból, köztük 54 az Egyesült Államokból, 21 Japánból, valamint 20 Kínából.

Közel 200 csatornától 770 tévés, emellett 70 rádiós, 170 hírügynökségi újságíró, a nyomtatott és online sajtó részéről pedig 260 riporter lesz jelen.

"Sokkal nagyobb a médiaérdeklődés, mint a korábbi választásokkor, soha eddig nem regisztrált ennyi újságíró. Ez világosan mutatja a növekvő jelentőségét ennek, a világban egyedülálló transznacionális demokratikus folyamatnak"

- hangsúlyozta.

Erre a különleges alkalomra a plenáris üléstermet hatalmas médiaközponttá alakították át, de több másik termet is használhatnak majd az újságírók.

Több mint ezer újságíró özönli el Brüsszelt, az EP-épületet is elfoglalják

A friss mandátumbecsléseket, eredményeket, részvételi adatokat és egyebeket egy 27 méteres képátlójú kijelzőn lehet majd követni.

Az este folyamán az Európai Parlamentben lesznek a frakciók vezetői és a képviselőcsoportok csúcsjelöltjei is.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fideszes gyökér
Remélem az M1 is ott nyüzsög már a hátsó sorban, ami köztudottan az egyik legmértékadó média a világon.
A másik természetsen az rt.ru
Ezek mondják ki mindig az igazságot.

A különböző hazugsággyárak, mint például a "NEM AZ M1" csatorna állandóan csak hazudnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.