A német sajtó egyértelműen beárazta a magar helyhatósági választásokat: Orbán vesztett, az ellenzék pedig sokkal többet nyert, mint a főváros vezetése.

A választási eredmény csapás Orbán számára – ez látszik külföldről

Az ellenzék meghódította Budapestet címmel jelentetett meg cikket a német Tagesschau. A magyarországi önkormányzati választások eredményéről beszámoló cikkben kitérnek arra is, hogy Budapest új főpolgármestere, Karácsony Gergely egy kis zöld-liberális párt, a Párbeszéd Magyarországért tagja, azonban a széleskörű, civilszervezeteket is magába foglaló összefogásnak köszönhetően legyőzte a kormánypárt által támogatott Tarlós Istvánt.

A Die Welt szintén beszámolt a magyar eseményekről, ők cikküknek a Szenzációs ellenzéki győzelem – Orbán pártja vesztett Budapesten címet adták. Kiemelik: az Orbánnak szemben álló erők hatalmi központja lett Budapest, te több vidéki nagyvárosban is az ellenzék kerekedett felül. Arra is kitérnek, hogy már kora este tudni lehetett, hogy a magyar miniszterelnök nem ünnepelteti magát tömeg előtt, a lap szerint ez volt az első jele annak, hogy nem úgy alakulnak a helyhatósági választások, ahogyan azt a Fidesz szeretné. Az ellenzéki összefogás meglepetésgyőzelme ellenére a Fidesz továbbra is domináns az országban – teszi hozzá a Die Welt.

A Spiegel Az ellenzék megszerezte az Orbán-féle Fidesz főpolgármesteri posztját címmel adott hírt a magyarországi voksolás eredményeiről. Ők azt is kiemelik, hogy sajtóhírek szerint Tarlós István telefonon gratulált 44 éves legyőzőjének, akinek diadala már viszonylag korán, 89 százalékos feldolgozottság mellett biztos volt. Kiemelik: Budapesten mellett olyan vidéki nagyvárosokban is előretört az ellenzék, mint Pécs vagy Miskolc.

Az eredmények csapást jelentenek Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnöke számára, aki 2010 óta van hatalmon

– írja a Spiegel hozzátéve: Orbánt az ellenzéke autoriter magatartással és korrupcióval vádolja.

(Kép: Flickr)

Forrás: 24.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Donáld Tramp: Nem véletlen tartanak az USA leghülyébb emberének.
Hehe...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@szegfue: ..én azt úgy tanultam,hogy "magyarázkodom",de az "igaz magyar" megint nem
ismeri "asztat a zigét"! (;-))
kokopelli
@kokopelli: ...bocs "aggódok" volt az csúnya ige!Mea culpa!
Donáld Tramp
@Aki Én: Olyan vagyok amilyen ! De kiszedem a [email protected]ól a Kinának eladósodott Országomat ! És legközelebb is engem választanak meg. / ui : Nem az vagyok aki romba döntötte Észak Afrikát / Arab Tavasz / És nem inditottam háborút Irán ellen. Pedig de szerették volna a fegyvergyártó cégek. Viszont én húztam keritést a Mexikói határra...Fura mód azzal semmi bajotok sincs ! /
Donáld Tramp
@bakcsubakka: GRATULÁLOK EDDIG IS LENÉZTÉTEK A VIDÉKET. TE MÁR CSAK RÁTESZEL EGY LAPÁTTAL !!! BÜSZKE VAGY magadra budapesti... Egy Komlói...
bakcsubakka
@Donáld Tramp: Nem tudok róla,hogy a Hortobágyi róna Budapest újabb kerületévé vált volna !
Ha így lenne szóljatok ! És tudni fogom,,hogy a bukott fidess így rendelkezett !!!
bakcsubakka
@Donáld Tramp: Ja ! És ismerem a kisbetűket is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.