A legfrissebb információk szerint közel egy hét múlva kiengedik az utasokat a koronavírus miatt karantén alá helyezett Diamond Princess luxushajóról.

Január 20-a óta a japán partok egyik kikötőjében karanténban vesztegel a Diamond Princess óceánjárója és utasai. Később mint kiderült a hajó utasainak körülbelül 80 százaléka hatvan évnél idősebb felnőtt.

Az óceánjáró fedélzetén 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodik, összesen 56 országból. A karantént óvintézkedésként a szöuli kormány rendelte el, hogy megfékezzék a ragályos vírus terjedését, hiszen az utasok és a személyzet hosszú időt töltöttek együtt a hajó zárt terében.

Hamarosan feloldják a karantént a japán partoknál vesztegelő luxushajóról

Most, közel négy héttel a karantén élebe léptetése után az egészséges utasoknak felcsillant az első remény a mihamarabbi szabadulásra. Az első tervek szerint az utasokat több csoportban, február 21-től kezdődően engedik ki a hajó fedélzetéről, több napon keresztül.

A hajó legénysége azonban nem örülhet: A dolgozókat két további hétig tartják majd karantén alatt, miután az utolsó utas partra szállt. Ez személyzeti karantén és a megfigyelés a szombaton bejelentett tervek szerint legalább két hétig fog tartani.

Cikk- és címlapkép: AFP

(cnn.comindex.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.