Bloomberg alig száz napig vett részt az elnökjelöltségért folyó küzdelemben.

Michael Bloomberg 18 millió dollárt (csaknem 6 milliárd forintot) adományoz a Demokrata Pártnak

– jelentette be a New York-i milliárdos korábbi kampányának menedzsere.

Bloomberg az eddig a saját, a demokraták elnökjelöltségéért folytatott kampánya számláján lévő összeget a párt vezető szervének, a Demokrata Országos Bizottságnak (DNC) utalja át, továbbá kampányának irodáit is a párt rendelkezésére bocsátja.

A milliárdos, aki korábban New York város polgármestere is volt, március elején, az úgynevezett szuperkeddi voksolás után – amikor egyszerre 14 tagállamban tartottak előválasztást – szállt ki a választási küzdelemből. Akkor Joe Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét biztosította a támogatásáról, és azt ígérte, hogy minden erejével, anyagilag is segíti a demokratákat.

Bloomberg több millió dollárt adományoz a demokratáknak

A The New York a Szövetségi Választási Bizottság adataira hivatkozva pénteken arról tudósított, hogy

Michael Bloomberg nem félmilliárd dollárt – amennyit korábban közölt – költött saját vagyonából a kampányára, hanem ennél jóval nagyobb összeget: több mint 900 milliót. A lap kudarcosnak minősítette a milliárdos kampányát.

Michael Bloomberg alig száz napig vett részt az elnökjelöltségért folyó küzdelemben, és az előválasztásokon összesen 58 delegátus támogatását nyerte el. Mivel Bident támogatja, ezért ezek a delegátusok szintén Joe Bident erősítik majd a demokraták nyári elnökjelölt-állító konvencióján, ahol a delegátusok döntenek a párt elnökjelöltjének személyéről.

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Erik S. Lesser

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.