Kijev nem riad vissza polgári objektumok lövetésétől és attól, hogy kazettás lőszert alkalmazzon egy városközpont ellen, ahol nincsenek katonai létesítmények – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden Moszkvában a Belgorod elleni katonai csapásokat kommentálva.

"Katonáink továbbra is mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezt a veszélyt előbb minimalizálják, majd teljesen megszüntessék. A különleges hadművelet emiatt folytatódik" – mondta.

Nem kívánta kommentálni azokat az ukrán és amerikai hivatalos források által hangoztatott állításokat, amelyek szerint Oroszország észak-koreai rakétákat vetett be Ukrajnában.

"Inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy területünket és polgári objektumainkat, köztük Belgorod város központját a szilveszter előtti napon folyamatosan olyan lövedékekkel és rakétákkal lötték, amelyeket Németországban, Franciaországban, Olaszországban, az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban bocsátottak ki. Erről ne feledkezzünk meg!"

Orosz beszámolók szerint az ukrán erők december 30-án Belgorod központját lőtték két kazettás rakétával és cseh gyártmányú sorozatvetők reaktív lövedékeivel. A támadás következtében 25 ember, köztük öt gyermek, életét vesztette és több mint százan megsebesültek. Több mint 800 lakás és 132 magánház sérült meg akkor, de azóta a környéket többször ismét támadták Ukrajnából.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Ha a ruszkik kapják, akkor hű de borzasztó. Bezzeg mikor a ruszkik küldik, az rendben van? Qrva anyjukat, ukrán kórházakat, iskolákat, közműveket, lakóházakat pusztítani rendben van rohadékok?
Ábel
Takarodjanak a ruszkik kifelé Ukrajnából, és akkor nem fog Kijev visszalőni!
Yoda69
A ruszkik meg sajat varosaikat is lebombazzak - tevedesbol.
lampa laz
Ez ám a propaganda! Az, h ők rohadt, szemét oroszok, falvakat, városokat tettek a földdel egyenlővé ukrajnában, a civil lakosság bombázásával, az nem zavarja ezeknek az őrült idiótáknak a lelkét. A kazettás bombákat is ők szórták az ukránokra. Ezt a rohadt propagandát jól megtanulta a fidesz is, h a saját mocskos tetteit az ellenfél nyakába varrja.
Menőmanó
Ha a ruszkik kapják, akkor hű de borzasztó. Bezzeg mikor a ruszkik küldik, az rendben van? Qrva anyjukat, ukrán kórházakat, iskolákat, közműveket, lakóházakat pusztítani rendben van rohadékok?
jáger laszló
Így nagyobb a hatásfoka mint szólóban
csak ennyi
barátilag
J.L.
Alfa
a terrorista náci-fasiszta ruszkik panaszkodnak, mint a terrorista hamasz
mint a keresztény-fasiszta gerinctelen kommunista orbán akinek a saját terroristája jó terrorista ...
vagy az egyszeri román cigány a biróság előtt ...verekedés csak azután lett,hogy a pista visszaütött...addig míg én vertem nem volt verekedés...
a kurva oroszok takarodjanak a támogatóikkal egyetemben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.