Nikki Haley a Trump felett aratott washingtoni sikerével az első nő lett a republikánus párt történetében, aki meg tudott nyerni egy előválasztást.

Hoppá! Nikki Haley leverte Trumpot Washingtonban

Fotó: Facebook

Ezzel ő lett az első nő a republikánus párt történetében, aki meg tudott nyerni egy előválasztást.

Megszerezte első győzelmét a republikánus előválasztáson Nikki Haley. Washington DC-ben a szavazatok 62,9 százalékát szerezte meg, a visszatérésére készülő Donald Trump ezúttal 33,2 százalékkal második lett. Ez nagyrészt szimbolikus győzelemnek tekinthető, mivel a főváros erősen demokrata beállítottságú, mindössze 23 000 regisztrált republikánussal a városban. Ráadásul a helyi párt illetékesei szerint mindössze 2035 republikánus vett részt az előválasztáson – írja a Washington Post.

Ezzel együtt Nikki Haley lett az első nő a republikánus párt történetében, aki meg tudott nyerni egy előválasztást.

Ugyanakkor a volt ENSZ-nagykövet, dél-karolinai kormányzó számára az elnökjelöltség ezen a ponton majdhogynem elérhetetlen távolságba került: Haley az eddigi kaukuszok és előválasztások során, washingtoni sikerével együtt, 19 küldöttet szerzett Trump 247-ével szemben (a folyamat végén ők választják meg a nemzeti konventen a párt elnök- és alelnökjelöltjét). A volt elnök idáig az összes államban fölényesen nyert: múlt szombaton simán hozta Missourit, Idahót és Michigant is.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

almalibre
Nem ártana, rendet tenni az oldalon, mert ciki ha ha egy hírt és annak ellenkezőjét is olvashatjuk ugyan ott: "Donald Trump megint tönkreverte a kihívóját!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.