Nagyvilág – friss hírek

Teljesen új korszak kezdődik Kína történelmében?

Megválasztotta a Kínai Kommunista Párt új központi bizottságát a 90 millió tagot számláló párt kedden záruló 19. kongresszusa – jelentette a Hszinhua hírügynökség.

Büntető intézkedéseket vezet be Mianmar ellen az USA

A muszlim rohingja kisebbség elleni brutális fellépés miatt az USA büntető intézkedéseket vezet be a mianmari kormány ellen.

Az izraeli elnök a fékek és ellensúlyok rendszerének lerombolásával vádolja Netanjahut

Reuven Rivlin államelnök a jogrendszer és a média védelmére kelt, és az izraeli demokrácia alappillérei elleni puccsal vádolta meg Benjámin Netanjahu kormányát a kneszet téli ülésszakának ünnepélyes megnyitóján elmondott szenvedélyes beszédében.

Hiába 35 halál, csak tanácsadásra küldik Romániában az oltást megtagadó szülőket

Mindenkit meg akartak büntetni, aki megtagadja a gyerekétől a védőoltást, de az oltásellenes hisztéria hatására csak azokat a szülőket bírságolják, akik az egészségügyi tanácsadásra sem mennek el.

A hidegháború óta először helyez 24 órás riadókészültségbe B52-es bombázókat az Egyesült Államok

25 év után először tervezi az USA légiereje, hogy riadókészenlétbe helyez B52-es bombázókat.

Agyonlőtték a rendőrök a 25 éves Leventét, aki fát lopott

Fejbelőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit a Maros megyei Beresztelkén (Breaza) – közölte az Agerpres hírügynökség. A férfi a helyszínen életét vesztette – írja az MTI.

Főbelőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit

A rendőrségi szóvivő szerint a falopást a 112-es segélyhívó számon jelentették vasárnap, és a fegyverhasználatra azt követően került sor, hogy a tetten ért férfi nem engedelmeskedett a helyszínre vezényelt hatósági közegnek.

10 nap Maldív-szigetek Budapestről, szállással 224.000 Ft! - Utazómajom

Szállást legjobb ár-érték aránnyal Maafushi szigetén találsz, ami komppal és speed boattal is olcsón elérhető. Míg utóbbi 44 000 Ft-ért közlekedik létszámtól függetlenül, addig a komp kevesebb mint 1000 Ft-ba kerül, és naponta 1-2-szer jár. Ez a sziget lakott, aminek előnye, hogy vannak boltok, éttermek, ahol 2000 Ft körüli...

100 millió eurót utal az EU Szudánba, a humanitárius válság kezelésére

Több mint 100 millió eurót hagyott jóvá hétfőn az Európai Bizottság a szudáni humanitárius válság enyhítésére.

A rádió épületében késeltek meg egy újságírót Moszkvában

Egy ismeretlen férfi hétfőn az Eho Moszkvi rádió épületében megkéselte Tatyjana Felgenhauer műsorvezetőt.

Trumpnak sikerült vérig sértenie a Nigerben elesett amerikai katona özvegyét

A Nigerben elesett amerikai katona özvegye szerint Donald Trump nem emlékezett a férje nevére amikor felhívta őt, hogy részvétet kívánjon neki.

Szemrebbenés nélkül a sínekre lökte a takarítónőt, majd elsétált

A hongkongi hatóságok letartóztatták azt a délkelet-ázsiai férfit, aki gyanújuk szerint belökött egy 59 éves takarítónőt a Yuen Long állomás vágányára a peronról.

Les 2 Alpes: hóhiány miatt ősszel zárva

Szokás szerint szombaton kellett volna az őszi szünet alatt kinyitnia Les 2 Alpes gleccserének, de az idén hóhiány miatt a Mindenszentek előtti síelésről le kell mondaniuk a franciáknak.

Megérkezett a havazás az osztrák hegyekbe

Hajnal óta kisebb-nagyobb megszakításokkal havazik az osztrák hegyekben, a gleccsereken 30-60 centiméter, helyenként ennél 10-30 centiméterrel több friss hó jöhet össze.

Az utcán támadott a medve Erdélyben – ketten megsérültek

Két személyt sebesített meg hétfőn reggel egy medve a dél-erdélyi Fogarason – közölte az Agerpres hírügynökség.

A spanyol kormány nógatja a katalánokat: fogadják már el a döntésüket

A spanyol kormány sürgeti a katalánokat, hogy fogadják el Madrid döntését, utasítsák el a szeparatista vezetőiket, hogy nyugodt körülmények között átvehessék a vezetést a régióban, a nemzetnek az elmúlt évtizedekben tapasztalt legnagyobb politikai krízisét követően.

Tízszeresére nőtt egy év alatt a Bitcoin

Egyszerre két rekord is megdőlt szombaton: a Bitcoin kapitalizációja átlépte a 100 milliárd dollárt, árfolyama pedig a 6000 dollárt. Mindössze nyolc napot kellett várni a lélektani 5000 dolláros rekord után, tegnap máris 6000 dollár felett járt a Bitcoin. Múlt hét közepén számoltunk be az 5000 dolláros szintről, ami érdekes...

Nagy veszteség ez a szcientológusoknak: kilépett tőlük az egyik legfontosabb tagjuk

Priscilla Presley-nek elege lett, szakított a szcientológiai egyházzal, írja a DailyMail-re hivatkozva a Blikk . 40 év után hagyja ott azt az egyházat, aminek tanai szerint a saját lányát, Lisa Marie Presley-t felnevelte.

Attól félnek Ausztriában, hogy hasonló úton indulnak el, mint Magyarország

A Deutsche Welle publicistája szinte segélykiáltással él, miközben arról ír, hogy ha mérsékelt-radikális jobboldali koalíció alakul Ausztriában, az a lengyel kormánypárt példáját követve "orbanizálja" az országot.

Boldogan pisilte le Macron kutyája az elnöki kandallót – videó

Vidám perceket szerzett Emmanuel Macron francia köztársasági elnöknek és három miniszterének az elnök kutyája, aki nemes egyszerűséggel lepisilte a rezidencia egyik díszes kandallóját.

Trump kitalálta, bombázás nélkül hogyan kényszeríti térdre Észak-Koreát

Az Egyesült Államok és Japán fokozni fogja a nyomást Észak-Koreára – ebben állapodott Donald Trump amerikai elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök, akinek pártja elsöprő győzelmet aratott a vasárnapi parlamenti választáson.

Spanyol külügyminiszter: kamu a katalán népszavazáson történt rendőri erőszak

A spanyol külügyminiszter szerint a katalán függetlenségi népszavazáson brutálisan fellépő spanyol rendőrökről és csendőrökről szóló fotók és videók jó része csak álhír.

A nővadász híres producere kamu castingokon molesztálta az utcán leszólított nőket

Közel negyven nő vádolja szexuális zaklatással James Tobacket, a befolyásos hollywoodi rendezőt és forgatókönyvírót. Állítólag külön kifejezés ("jaj ne, téged is tobackeltek") keringett a rendező színészválogatóiról – írja a hbg.hu.

Le danger de l'Orbanisation de l'Europe

Dans plusieurs pays d'Europe, la droite ultra-nationaliste se renforce pour atteindre un tiers des voix. Comme en France, la question d'un cordon sanitaire va inévitablement se poser

Trump megbuktatására vásárolt reklámidőt az egész Egyesült Államokban egy milliárdos

Donald Trump amerikai elnök megbuktatására indít reklámkampányt mind az 50 szövetségi államban egy demokrata párti kaliforniai milliárdos. Azt is bejelentette, hogy a "félidős választásban" a demokrata jelölteket támogatni fogja anyagilag is.

A szavannák termõvé tétele simán megoldaná Afrika élelmiszerellátását

A kihasználatlan területek átalakítását brazil és thai módszerekkel lehetne megoldani.Afrika ugyanis évente mintegy 35 milliárd dollárt költ élelmiszerek importjára, ami a jelenlegi trendek alapján, 2030-ra 110 milliárd dollárra fog nőni.

Tom Hanks says Trump's comment to soldier's widow was "one of the biggest cock-ups"

The actor added his voice to those criticizing the president's comment.

Bombariadó miatt evakuáltak egy bevásárlóközpontból 3 000 embert Moszkvában

Bombariadó miatt több mint 3000 embert evakuáltak vasárnap Moszkva egyik legnagyobb bevásárlóközpontjából, a Kijevi pályaudvar melletti Jevropejszkijből.

Úgy tűnik, már az első fordulóban eldőlt a szlovén elnökválasztás

A hivatalban lévő államfő nagy valószínűséggel már az első fordulóban megnyerte a vasárnap rendezett elnökválasztást Szlovéniában, Borut Pahor a szavazatok 56,2 százalékát kapta a szlovén közszolgálati televízió megrendelésére készült felmérés szerint.

Rosszul fordított a Facebook, letartóztatás lett belőle

„Jó reggelt mindenkinek!” helyett „Fájjon mindenkinek!”-et fordított a Facebook, melynek következtében előállítottak az izraeli rendőrök egy palesztin építőmunkást.