A Köpcös vagyonából húzná fel a határfalat Ted Cruz

A texasi szenátor az elítélt "El Chapo" Guzmán több milliárdosra tehető pénzét forgatná be, ehhez a drogbárónak is van pár szava.

Trump tanácsadója: az elnök kész megvétózni a szövetségi parlament határozatát a rendkívüli állapotról

Donald Trump amerikai elnök kész megvétózni a szövetségi parlament határozatát, ha ebben a törvényhozók elutasítják a pénteken bejelentett rendkívüli állapotot – hangoztatta Stephen Miller, az elnök tanácsadója vasárnap a Fox televíziónak adott interjújában.

Nem tetszik a brit kormánynak, hogy a Bank of England egy fehér embert tenne az új 50 fontosra

Nem tetszik a brit kormánynak, hogy a Bank of England egy fehér embert tenne az új 50 fontosra

Folytatódtak a hamis bombariadók Moszkvában és Szentpéterváron

Folytatódott a hétvégén a hamis bombariadók sorozata Moszkvában és Szentpéterváron; Oroszország fővárosában vasárnap két bevásárlóközpontot, az "északi fővárosban" pedig a Mariinszkij színházat kellett kiüríteni, de robbanószerkezetet nem találtak.

Fekete, mérgező hó hullott Szibériában – videó

A szibériai Kiszeljovszk városában a hó a levegőben szálló szénpor miatt lett fekete. A környezetvédők szerint a szénpor katasztrofális hatással van a térségben élő mintegy 2,6 millió ember egészségére. 

A spanyol kormány ultimátumot adott Franco családjának a volt diáktor újratemetéséről

Néhány napjuk van eldönteni, hova helyezzék át Franco sírhelyét az Elesettek Völgyének mauzóleumából, ők viszont készek bírósághoz is fordulni.

Airbus-alelnök szerint "katasztrófa, ami Brexit-ügyben történik"

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium alelnöke szerint "katasztrófa", amit a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) ügyében "a politika művel".

Airbus-alelnök: "katasztrófa, ami Brexit-ügyben történik"

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium alelnöke szerint "katasztrófa", amit a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) ügyében "a politika művel". Katherine Bennett a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában egyenes utalást tett arra, hogy az Airbus átgondolná jövőbeni nagy-britanniai beruházásait, ha nem lép...

Biztonságpolitikai szakértő: törékenyebb lett a világ biztonságpolitikai helyzete

A korábbi kétpólusú világrendszer megszűnése után most több ország is rendelkezik komoly katonai potenciállal, a világ többpólusúvá vált, ezért biztonsági helyzete sokkal törékenyebb lett – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorán vasárnap.

Frans Timmermans: Magyarországon megmozdult valami

Ha Orbán Viktornak van egy jó ötlete, akkor én arra nem fogom azt mondani, hogy az rossz, csak azért, mert ő mondta. Interjú.Ha Orbán Viktornak van egy jó ötlete, akkor én arra nem fogom azt mondani, hogy az rossz, csak azért, mert ő mondta. Interjú.

Szülő 1 és Szülő 2? Párizsban ezentúl nincs anya és apa az iskolai dokumentumokban - Családháló

Szülő 1 és Szülő 2? Párizsban ezentúl nincs anya és apa az iskolai dokumentumokban

Washingtoni nyomásra javasolták Nobel-díjra Trumpot

A washingtoni kormány kérésére jelölte Nobel-békedíjra Donald Trump amerikai elnököt Abe Sindzó japán miniszterelnök tavaly ősszel – értesült az Aszahi Sinbun című japán napilap vasárnap.

Az ENSZ szerint Észak-Korea tovább fegyverkezik

Kim Dzsong Un töretlenül folytatja nukleáris és rakétaprogramját.

Harmadik hónapja tüntetnek a sárgamellényesek Franciaországban

Tizennegyedik alkalommal is az utcákra vonultak szombaton országszerte a francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen tiltakozó sárgamellényesek, akik a közvélemény kifáradása és a csökkenő mobilizáció ellenére újabb célkitűzéseket keresnek a mozgalomnak.

Míg mindenki Kínára figyel, Japán és Korea újrajátszaná a II. világháborút

A két amerikai szövetséges keményen egymásnak esett: katonai incidensbe, vagyonelkobzásába torkollt a fel nem dolgozott történelem, a feszültséget pedig Kim Dzsongun is manipulálja.

Tiltott fegyverviselés, embercsempészet és kiskorúak kizsákmányolása - Mégis felmentették...

Kilenc évi pereskedés után, a bűncselekmények elévülése miatt felmentette a Hargita megyei bíróság azt a 25 romániai vádlottat, akit kiskorúak Nagy Britanniába csempészése és bűnözésre kényszerítése miatt állítottak bíróság elé.

Fekete hó esett Szibériában

A környezetszennyezés látványos lenyomatát örökítették meg Szibériában, ahol a nagy orosz tél fekete hóval "örvendeztette meg" a lakosokat.

Messi büntetőjével nyert a Barca

A Barcelona hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Valladolidot a spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szombati játéknapján.

Ezért félnek a csehek a Brexittől

Amennyiben Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépne ki az Európai Unióból, az 0,5-1 százalékkal csökkentené Csehországban a bruttó hazai termék (GDP) növekedését – nyilatkozta Tomás Petrícek cseh külügyminiszter szombaton a cseh közszolgálati hírtelevíziónak (CT24). A tárcavezető szerint ezt a cseh kormány szakértői...

Belgrádban már tizenegyedszer tüntetnek, Albániában előkerültek a vascsövek

Három hónapja minden hétvégén tüntetnek a kormány ellen Szerbiában.

Nem lehet elhinni: gyermekcsempészeket mentettek fel, mert "elévült" a perük

Kilenc évi pereskedés után, a bűncselekmények elévülése miatt felmentette a Hargita megyei bíróság azt a 25 romániai vádlottat, akit kiskorúak Nagy Britanniába csempészése és bűnözésre kényszerítése miatt állítottak bíróság elé. Az ítélet nem jogerős.

Töröltek a választási névjegyzékből majdnem százezer embert Törökországban

Az ellenzék korábban is azt állította, rengeteg olyan ember jogosult szavazni, akik a valóságban nem is léteznek.

Folyamatosan tüntetnek a francia sárgamellényesek

Tizennegyedik alkalommal is az utcákra vonultak szombaton országszerte a francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen tiltakozó sárgamellényesek, akik a közvélemény kifáradása és a csökkenő mobilizáció ellenére újabb célkitűzéseket keresnek a mozgalomnak.

Szegény Puglia, gazdag Puglia

Gasztro-túra Olaszország hagyományosan, Szicília mellett a legszegényebb (Puglia) tartományába látszólag értelmetlennek tűnik, ha az elmúlt évtizedek szorgalmas munkálkodása nem írta volna felül ezt.

Amerika nem véd meg minket, ha közben a Kelethez dörgölőzünk

Az Egyesült Államok nem tudja megvédeni a Nyugatot, ha szövetségesei függő viszonyba kerülnek a Kelet hatalmaival – hangsúlyozta Mike Pence amerikai alelnök szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Nagy tömeg gyűlt össze a lengyel kormányfő utolsó útjára

Tömegek kísérték utolsó útjára szombaton Jan Olszewski egykori lengyel miniszterelnököt. A totalitarizmusok elleni harc egyik legendás személyiségét a varsói Powazki katonai temetőben helyezték végső nyugalomra.

Az amerikai alelnök szerint Irán új holokausztot akar

Ezért minden európai országnak ki kéne szállnia az atommegállapodásból.

Trump mindent feltett a falra, de lehet, hogy a fal adja a másikat

Az amerikai elnök a végletekig elmegy, hogy falat építhessen a déli határra, ám amellett, hogy ennek nem sok értelme van, hatalmas jogi és politikai árat fizethet mindezért.

Az USA figyelmeztetett: nem tudja megvédeni Európát, ha függőségbe kerül a keleti hatalmakkal

Mike Pence alelnök az orosz-német földgázvezeték elutasítására szólította fel szövetségeseit, éberségre intett a Huawei és Irán miatt.

Merkel: Európa bajban van, harcolni kell érte

Súlyos bajok gyötrik Európát, harcolni kell érte, és küzdeni kell a multilateralizmusért, a nemzetközi ügyek egyetértésen, többoldalú megállapodásokon alapuló formálási módjának megőrzéséért is – mondta Angela Merkel német kancellár szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).