Nagyvilág – friss hírek

Most túl messzire ment Amerika leghíresebb meleg náci trollja

Milo Yiannopoulos ma a világ egyik leghíresebb náci trollja, aki most túl messzire ment.

Újabb menekültügyi szigorításokat tervez a német kormány

További menekültügyi szigorításokról szóló javaslatokat fogadott el és terjesztett a törvényhozás elé szerdai ülésén a német kormány.

Ausztráliában is lesznek magyar híradók

Ausztráliai látogatásunk sikeres volt, tovább mélyítette a kapcsolatot a hazai és az Ausztráliában élő magyarok között – közölte Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. televíziós médiaszolgáltatásért felelős igazgatója.

Kilépett az általa alapított civil szervezetből Gorbacsov

Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök lemondott az általa alapított, pénzügyi nehézségekkel küszködő Green Cross International (GCI) környezetvédelmi szervezet igazgatótanácsi tagságáról - közölte szerdán a GCI honlapján.

Pert vesztett a román államfő

Elutasította a pitesti-i táblabíróság szerdán Klaus Iohannis perújítási kérelmét, amellyel egy másfél éve elveszített nagyszebeni ingatlanának tulajdonjogát próbálta visszaszerezni a román államfő.

A szlovák államfő nem írta alá az egyházregisztrációs törvényt

Andrej Kiska szlovák államfő megtagadta az egyházak regisztrációját szigorító törvény aláírását, amely a korábbi elnöki vétót felülbíráló parlamenti döntés miatt mégis hatályba lép - értesült szerdán a TASR szlovák hírügynökség.

Ezt is megértük: több mint 90 év lesz a várható élettartam

Az iparosodott országokban élők várható élettartama 2030-ra emelkedhet 90 év fölé – legalábbis Vasilis Kontis, a londoni Imperial College munkatársa és kutatótársainak elemzései szerint, akik 35 ország vizsgálatával jutottak erre az eredményre.

Kimutatták: nap nem telt el Donald Trump beiktatása óta, amikor nem hazudott

A Washington Post hiánypótló grafikát készített Trump elnökségéről, számon tartják ugyanis, hányszor nem mondott igazat az amerikai elnök a beiktatása óta.

Brutálisan meggyilkoltak két koptot Egyiptomban

Feltételezett szélsőségesek meggyilkoltak két kopt keresztényt a Sínai-félsziget forrongó északi részén - közölték szerdán névtelenséget kérő egyiptomi biztonsági tisztségviselők.

Egy felmérés szerint Fillon visszaelőzte Macront

Francois Fillon francia konzervatív elnökjelölt lehagyta Emmanuel Macron centrista jelöltet és feljött a második helyre, két hónappal a választás első fordulója előtt - derült ki egy friss felmérésből.

Nemzetközi segítséget sürgetett Dél-Szudánnak Ferenc pápa

A katolikus egyházfő felszólította az adományozni szándékozókat, hogy váltsák valóra az élelmiszersegélyekről tett ígéreteiket.

Tízezres tüntetés a kijevi parlament előtt

A Donyec-medence különleges státusa ellen tiltakoznak, de rezsicsökkentést, az állami vállalatok privatizációjának leállítását, valamint a termőföld-eladási moratórium fenntartását is követelik.

Fegyveres kószál egy német iskola közelében

Lezártak egy iskolát a németországi Menden városában, mert feltételezhetően egy fegyveres férfi kószál az intézmény közelében.

Mindenki nyugodjon meg: nem okoz skizofréniát a macskatartás

Egy közelmúltbeli tanulmány szerzői feltételezték, hogy a macskatartás előidézhet bizonyos mentális rendellenességeket, mint a skizofrénia, mivel az állatok a Toxoplasma gondii parazita végső gazdái. A toxoplazmózis nevű betegséget okozó egysejtű parazita a macskaürülékkel kerül a környezetbe.

Netanjahu szerint az ENSZ képmutató

Képmutatónak nevezte az ENSZ-t Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán megkezdődött ausztráliai látogatásán, amiért a világszervezet decemberben - az Egyesült Államok tartózkodásával - elítélte Izrael telepespolitikáját.

Egymillió fontos kártérítést kapott a brit dzsihádista

Öngyilkos merényletet követett el egy brit dzsihádista a héten egy Moszul közelében lévő katonai támaszpont ellen.

Nem ír szépeket Magyarországról (sem) az Amnesty International az éves világjelentésében

„Tavaly heves és könyörtelen támadások érték az emberi méltóság és egyenlőség alapelvét olyanok részéről, akik bármilyen áron a hatalom megszerzésére vagy megtartására törekszenek”

Ukrajna szerint Oroszország visszaél a vétójogával az ENSZ BT-ben

Az ENSZ Biztonsága Tanácsa (BT) sürgős reformra szorul, hogy Oroszország állandó tagként ne élhessen vissza vétójogával - jelentette ki Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter a testület ülésén, amelyen a rendezetlen európai konfliktusokról vitáztak.

Nem hagyhatja ott Dél-Afrika a Nemzetközi Büntetőbíróságot

Alkotmányellenes a dél-afrikai kormány döntése arról, hogy az ország kilépjen a Nemzetközi Büntetőbíróság hatálya alól – döntött a legfelső bíróság.

Megpróbáltak betörni a Kim Dzsongnam holttestét őrző hullaházba

A malajziai hatóságok azt jelezték, hogy ismeretlenek megpróbáltak betörni a hullaházba, ahol az észak-koreai diktátor testvérének, a múlt héten megmérgezett Kim Dzsongnamnak a holttestét őrzik.

A legújabb tűzszüneti megállapodásnak is lőttek Ukrajnában

A kedden életbe lépett tűzszünet ellenére dörögnek a fegyverek a kelet-ukrajnai fronton.

Újabb megfigyelőtornyok Lengyelország keleti határán

Lengyelország az Oroszországhoz tartozó exklávéval, a Kalinyingrádi területtel, valamint Fehéroroszországgal és Ukrajnával közös határszakaszán állítja fel a korszerű optikai műszerekkel felszerelt tornyokat.

Izrael légicsapást mért Damaszkusznál egy katonai konvojra

Az izraeli légierő légicsapást mért szerdára virradóra Damaszkusz határánál egy Libanonba tartó katonai konvojra - jelentette arab forrásokra hivatkozva szerda reggel az izraeli média.

Gyásszertartást tartottak, miután megöltek 57 hómajmot egy japán állatkertben

57 hómajomnak adott be végzetes injekciót a japán Takagoyama állatkert, miután egy DNS-teszt során kiderült, az állatok rhesusmajommal való keresztezéssel születtek – írja a BBC . A Dél-, és Kelet-Ázsiában őshonos rhesusmajom Japánból ki van tiltva, ugyanis inváziós fajnak számít.

Ezer lakást ürítenek ki San Joséban

Több mint ezer lakásra adtak ki kitelepítési rendeletet vagy javaslatot a kaliforniai San José hatóságai kedden, mert a heves esőzések miatt megáradt közeli patak elöntheti, vagy már el is öntötte azokat.

16 briliáns ötlet, amivel egy csapásra megkönnyítjük a hétköznapjaidat

Próbáltad már fogkrémmel megtisztítani az autód fényszóróját?

Így repült el az utasszállító felett Harrison Ford – videó

A TMZ megszerezte a John Wayne repülőtér kameráinak felvételét, amelyen jól látszott, hogy Harrison Ford miként is repült át egy utasszállító felett leszállás közben.

Szijjártó: Az USA és Oroszország nélkül nincs megoldás

A The Wall Street Journal szerint a keddi ENSZ-tanácskozáson nézetkülönbségek mutatkoztak Oroszország megítélésében, a lap idézte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is, akivel interjút készített.

Kanada idén 1200 jazidi menekültet fogad be – 400-an már ott vannak

Kanada idén 1200 olyan jazidi menekültet fogad be, akiknek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet miatt kellett elhagyniuk otthonaikat – jelentette be Ahmed Hussen kanadai bevándorlási miniszter helyi idő szerint kedden.