Nagyvilág – friss hírek

Bázel top 10 látnivalója

Bázel Svájc egyik kulturális központja, ahol érdekes látnivalók és tennivalók várnak minket egész évben.

Megtámadja Salvador Dali exhumálást a művész örökségét kezelő alapítvány

Megtámadja a Salvador Dalí exhumálását elrendelő bírósági döntést a művész örökségét kezelő Fundación Gala-Salvador Dalí.

Elzárják a szárazság miatt Rómában az ivókutakat

Elzárják a lakosok és turisták által is kedvelt köztéri kutakat Rómában a kánikula és szárazság okozta vízhiány miatt, és az éjszakai víznyomást is csökkentik az olasz fővárosban – jelentette az olasz sajtó kedden.

Kiürítettek egy wuppertali magasházat a londoni épülettűz miatt

Kiürítettek egy lakóépületet a németországi Wuppertalban, mert hasonló anyagból készült a külső szigetelése, mint a kiégett londoni toronyháznak.

Ők hárman tartják rettegésben a világot

Egy rejtélyes trió kezében van az észak-koreai atomprogram.

Világhódító útjára indult a Petya nevű zsarolóvírus

Először az ukrán szervereken indult be, mostanra viszont már a világ több pontján is érzékelték a vírus jelenlétét.

A skótok kivárnak a függetlenedési népszavazással a Brexit tisztázásáig

A skót kormány egyelőre nem terjeszti be az újabb javaslatát a függetlenségi népszavazásról, kivárják, míg kiderülnek az EU-ból történő kilépés feltételei.

Hackerek támadtak meg ukrán pénzintézeteket, és egy nemzetközi repteret

Hackertámadás ért kedden több ukrán pénzintézetet is, köztük a magyar OTP helyi leányvállalatát is, de az egyik nemzetközi reptér rendszerét is megtámadták. Az ukránok szerint az oroszok állhatnak a háttérben.

Újra zsarolóvírusok támadnak - több bank is érintett

Vírusos hackertámadás ért kedden számos ukrajnai pénzintézetet, köztük a magyar OTP ottani leánybankját is, valamint a kereskedelmi és az állami szektor több szolgáltatóvállalatát.

Sokba kerül az angoloknak Erzsébet királynő, pedig csak 227 forint fejenként

Kissé drágult tavaly a brit monarchia, de II. Erzsébet királynő javadalmazása ennek ellenére növekedhet, mivel a királyi ház befektetéseit kezelő intézmény profitja is jelentősen nőtt.

2,4 milliárd euróra büntette Brüsszel a Google-t

Rekordösszegű, mintegy 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki az Európai Bizottság kedden a Google amerikai internetes óriásvállalatra az uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt.

Hajtóműbe dobott aprópénz miatt öt órát késett egy repülőgép Kínában

Öt órás késéssel tudott csak felszállni a China Southern Airlines Sanghajból Kantonba tartó Airbus A320-asa, miután az egyik utas babonából aprópénzt dobott a gép hajtóművébe – írta kedden az Airlive.net repülésszakmai blog.

A readingi Chuck Norris: elütötte a busz, felkelt, leporolta magát és tovább sétált

Az angliai Readingben a 17-es busz hátulról elütött egy úttesten sétáló férfit. A történetben a legmegdöbbentőbb az, hogy a felvétel tanúsága szerint az illető szinte sértetlenül megúszta az esetet.

Lebombáztak egy szír börtönt, de több rab halt meg, mint dzsihadista

Egyelőre sem a nemzetközi koalíció, sem az oroszok, sem pedig a szír kormány nem vállalta magára az akciót, amiben 42 civil halt meg.

Kijevben felrobbantották az ukrán katonai hírszerzés ezredesét

Pokolgépet rejtettek az ukrán katonai hírszerzés ezredese, Makszim Sapoval Mercedes típusú gépkocsijába.

Akcentusa miatt félreértette a bungee jumping oktatót a fiatal holland lány – a halálba ugrott

Végzetes félreértés áldozata lett az a mindössze 17 éves fiatal holland lány, aki a spanyol bungee jumping-instruktor akcentusa miatt.

Hol strandoljunk Bécsben – Bécsi fekete

Javában tombol a nyár, már túlzásba is megy, legjobb ilyenkor csobbanni egyet. Munka, vagy városnézés után az osztrák fővárosban 18 strand várja az embereket.

Az intuitív táplálkozás ismertsége külföldön és itthon

Az intuitív táplálkozás szemlélete az Egyesült Államokból ered, így nem meglepő, hogy a legnagyobb népszerűségnek is itt örvendhet. A második helyezett valószínűleg Ausztrália, ahol szintén egyre többen állnak az irányzat mögé.

Felrobbantottak egy személyautót Kijevben egy ukrán ezredessel, aki életét vesztette

Felrobbant egy személyautó kedden Kijevben, amelyet egy ukrán ezredes vezetett, aki életét vesztette, a gépkocsi egy utasa pedig megsebesült.

Szijjártó magához méltó ajándéka Kazah kollégájának

Magyarország főleg az olajiparban, a mezőgazdaságban és a vízgazdálkodásban tudja fejleszteni együttműködését Kazahsztánnal, és ennek zálogaként nem mást választott a Hungarikumok listájáról, mint egyet a hazánkat az elmúlt hét év hatására legjobban kifejező tárgyat.Nem tudjuk, hogy ezt hogyan segíti elő az ajándék, de,...

A britek túltolták a gyanús panaszbejelentéseket, lehet kitiltják őket a földközi-tengeri szállodákból

Furcsa egybeeséseket mutatnak a brit turisták ételmérgezéses panaszbejelentései, segítésükre lassan egész iparág épül. Lehet, hogy ki tiltják őket a földközi-tengeri szállodákból.

Az amerikaiak csütörtökön életbe léptetik a beutazási tilalmat

Az amerikai külügyminisztérium szerint a legfelsőbb bíróság döntése nyomán 72 órán belül, már csütörtökön életbe lépnek a Trump elnök rendeletében megfogalmazott átmeneti beutazási korlátozások.

A Fehér Ház szerint Aszad újabb vegyifegyver-támadásra készül

A Fehér ház értesülései szerint a szír elnök, Bassár el-Aszad újabb vegyifegyver-támadásra készül, amiért, ha végrehajtják, nagy árat fognak fizetni.

Csütörtökön életbe lép Trump beutazási korlátozása

Az amerikai legfelsőbb bíróság döntése nyomán csütörtöktől életbe lép Donald Trump beutazási rendeletének átmeneti beutazást korlátozó része. 

Dalí lánya kitálal - exhumálják a híres szürrealistát + videó

A titkos viszonyból született a hölgy, aki kártyajóslásból tartja fenn magát és a családi fáma szerint anyja abban az évben otthagyta a családot és a várost is, a költözés után pedig férjhez ment egy másik férfihoz.

1800 éves csontvázakra bukkantak a római metró építése közben

A 2-3. században állt ház ajtaja előtt egy kutyacsontvázat, illetve egy másik állat, vélhetően macska maradványait találták.

A legveszélyesebbnek tartott diplomata elhagyja Amerikát

Szergej Kiszljak orosz nagykövet miatt több amerikai diplomata is bajba került.

Egy kisebb Pompejire bukkantak Rómában egy metró ásatásánál

2-3. században állt ház ajtaja előtt egy kutyacsontvázat, illetve egy másik állat, vélhetően macska maradványait találták.