Nagyvilág

Theresa May: Ez eddig a legvilágosabb nyilatkozat az EU-tól

A brit kormányfő további tárgyalásokat ígér brexitügyben.

Száz éves a női választójog az Egyesült Királyságban

„Ha nincs szavazati jogunk és nem vehetünk részt a törvényhozásban, akkor a törvények sem vonatkoznak ránk, így ennek megfelelően fogunk viselkedni.” Ezt vallották a korabeli Nagy-Britanniában a szüfrazsett mozgalom lelkes követői.

Jól keresztbe tehetünk az EU-nak egy költségvetési vétóval

Magyarország vétóval fenyeget, ha jogállamisági feltételekhez kötik a 2021 utáni uniós támogatásokat, de a vétó csúszást okozhat a kifizetésekben, ami nekünk is fájhat.

Rhesusmajmok szállták meg az indiai kormány hivatalait: riogatják a tisztviselőket, ételt lopnak, iratokat tépnek szét

Delmagyar.huA majmok gyakorlatilag megszállták az újdelhi parlament és a kulcsfontosságú minisztériumok térségét, kezdve a kormányfő hivatalától a pénzügyi és a védelmi tárca épületéig, nemcsak a köztisztviselőket riogatva.A parlament téli ülésszakának kezdetére tekintettel novemberben az indiai képviselőknek körlevélben...

Harmadával csökkent az Európába érkezők száma a tavalyi évhez képest

Mintegy harmadával csökkent idén az illegálisan Európába érkezők száma a tavalyi adatokhoz képest: az év első tizenegy hónapjában összesen 138 ezer embert regisztráltak a főbb migrációs útvonalakon – írta jelentésében az uniós part- és határvédelmi ügynökség (Frontex).

Nem tárgyalható újra a brit kiválási megállapodás

Semmiképp nem tárgyalható újra a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő szerződés – szögezték le az Egyesült Királyság kilépését követően is az Európai Unióban maradó tagállamok vezetői csütörtökön tartott brüsszeli egyeztetésüket követően.

Visszatérnek Oroszországba a Venezuelába vezényelt hadászati bombázók

Visszatérnek oroszországi támaszpontjukra Venezuelából az orosz hadászati bombázók – jelentette pénteken a RIA Novosztyi orosz hírügynökség a védelmi tárca közleményére hivatkozva.

Határozatot fogadott el az amerikai képviselőház arról, hogy a mianmari rohingják ellen népirtást követtek el

Határozatot fogadott el az amerikai képviselőház csütörtökön este arról, hogy Mianmarban a rohingja muszlim kisebbség ellen népirtást követtek el a buddhista többségű délkelet-ázsiai ország fegyveres erői. A törvénytervezet állásfoglalásra szólítja fel az amerikai kormányzatot.

Az amerikai képviselőház demokrata párti frakciója Nancy Pelosit jelöli házelnöknek

Megállapodás született arról az amerikai törvényhozás alsóházának demokrata frakciójában, hogy Nancy Pelosi lesz a frakcióvezető, és őt jelölik házelnöknek.

Juncker: az Európai Bizottság fokozza a felkészülést az esetleges "kemény Brexitre"

Az Európai Bizottság fokozza a felkészülést az Egyesült Királyság esetleges megállapodás nélküli uniós kiválására, a "kemény Brexitre", ugyanis számolni kell minden forgatókönyvvel – jelentette ki Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke a csütörtökön kezdődött brüsszeli EU-csúcstalálkozó első napját követően.

Merkel: fel kell készülni a brit kiválási megállapodás elmaradására is

Az Európai Unió (EU) az Egyesült Királyság uniós tagságának rendezett megszüntetésén dolgozik, de fel kell készülni a megállapodás elmaradására is – jelentette ki Angela Merkel német kancellár péntekre virradóra, az uniós tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján, az értekezlet első munkanapját...

Kiürítettek több amerikai vállalatot és intézményt bombafenyegetések miatt

Vállalatokat, oktatási intézményeket, szerkesztőségeket, rendőrőrsöket ürítettek ki bombafenyegetés miatt az Egyesült Államok több nagyvárosában csütörtökön.

Agyonlőtték a strasbourgi lövöldözőt

Sajtóértesülések szerint agyonlőtték a rendőrök azt a férfit, aki kedden este három embert megölt, többeket megsebesített Strasbourgban egy karácsonyi vásár mellett.

Megerősítették a rendőri védelmet a Colosseum körzetében

A keddi strasbourgi lövöldözés miatt rómában is erősítettek a rendőri készültségen.

Őrizetbe vették az Iszlám Állam több feltételezett tagját

A török rendőrség őrizetbe vette csütörtökre virradóra az Iszlám Állam terrorszervezet 12 feltételezett tagját Isztambulban – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

"Megöljük az összes fehért, nőt, gyereket, mindenkit!" – üzenték a feketék Dél-Afrikában

Dél-Afrikában egyre durvább a fehérek elleni rasszizmus. Az ügy onnan indult, hogy az ország elnöke, Cyril Ramaphosa bejelentette, ha kell erőszakkal, de el akarják venni a fehér farmerek földterületeit. Ezekért cserébe természetesen kompenzációt nem adnának. Az ügyből óriási botrány lett, még Donald Trump amerikai elnök is...

Trump szerint ő sosem utasította törvényszegésre volt ügyvédjét

Soha nem adott utasítást volt ügyvédjének, Michael Cohennak törvényszegésre – írta csütörtökön Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök.

Kilenc halott, 47 sérült az ankarai vonatbalesetben – három embert őrizetbe vettek

Először frontálisan egy pályaellenőrző mozdonynak, majd egy felüljáró pillérének ütközött egy szuperexpressz csütörtök reggel Ankarában, a balesetben kilenc ember meghalt, beleértve három mozdonyvezetőt, 47-en pedig megsérültek, köztük ketten súlyosan – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Aláírta a vádalkut az Egyesült Államok elleni összeesküvéssel vádolt orosz Marija Butyina

Aláírta a vádalkut az Egyesült Államok elleni összeesküvéssel vádolt orosz Marija Butyina – jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR) csütörtökön.

A NATO támogatja az ukrán hadsereg és haditengerészet fejlesztését

A NATO támogatni fogja az ukrán haditengerészeti, kibervédelmi és logisztikai képességek fejlesztését – közölte a katonai szervezet főtitkára, miután az ukrán elnökkel tárgyalt csütörtökön Brüsszelben.

Putyin rendeletben helyzte át az orosz Távol-keleti Szövetségi körzet székhelyét

Rendeletben helyeztette át Habarovszkból Vlagyivosztokba csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök a Távol-keleti Szövetségi Körzet székhelyét.

Strasbourgi terror: Blokád egy helyi háznál, ott rejtőzhet a gyilkos

Szo­rul a hurok a férfi körül, aki három em­bert ölt meg a stras­bourgi ka­rá­cso­nyi vá­sá­ron kedd este!

Macron: nincs előrelépés, ha egy ország vezetése nem veszi figyelembe az emberek jogos dühét

Nem léphetnek előre azok az országok, amelyekben a vezetés nem veszi figyelembe az emberek jogos dühét – mondta a sárgamellényes tüntetések kapcsán Emmanuel Macron francia államfő a csütörtöki brüsszeli EU-csúcson.

Fél órával többet alszanak a kamaszok, ha egy órával később kezdődik az iskola

Egy amerikai kutatás szerint mintegy fél órával többet alszanak a középiskolás diákok hétköznap, ha egy órával később kezdődik a tanítás.

Trump szerint az emberek fellázadnának, ha őt eltávolítanák a hivatalából

Az állítólagos orosz kapcsolatait vizsgáló ügyészek miatt nem aggódik, szerinte "pitiáner dolgok ezek". A Hasogdzsi-ügy nem érdekli, Szaúd-Arábiát viszont jó szövetségesnek tartja.

Frontex: harmadával csökkent az Európába érkezők száma a tavalyi évhez képest

Mintegy harmadával csökkent idén az illegálisan Európába érkezők száma a tavalyi adatokhoz képest: az év első tizenegy hónapjában összesen 138 ezer embert regisztráltak a főbb migrációs útvonalakon – írta jelentésében az uniós part- és határvédelmi ügynökség (Frontex).

Merényletet követtek el izraeliek ellen Ciszjordániában, halálos áldozatok is vannak

Egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit, két másikat pedig súlyosan megsebesített Ciszjordániában – jelentette csütörtökön a katonai rádió.

Új magyar főkonzulátus nyílt Manchesterben

Főkonzulátust adott át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a nagy-britanniai Manchesterben.

Arra kérik a sárgamellényeseket, ne tüntessenek szombaton

A kormányszóvivő szerint a tüntetők legyenek tekintettel arra, hogy a biztonsági erőknek most a strasbourgi merénylettel kell foglalkozniuk.

Leopárd ölt meg egy meditáló szerzetest Indiában

Leopárd ölt meg egy buddhista szerzetest az indiai Maharaszta állam Tadoba erdejében, ahol egy fa alatt ülve meditált – írta a BBC hírportálja csütörtökön.