Nagyvilág – friss hírek

Máris keresztbe tenne Trumpnak az amerikai kongresszus

Republikánus és demokrata párti szenátorok egy csoportja olyan törvényjavaslaton dolgozik, amellyel elejét vennék annak, hogy Trump elnök a kongresszus döntése nélkül feloldjon Oroszország elleni szankciókat.

Több embert megölt a hétvégi vihar az USA-ban

Legkevesebb 16 halálos áldozatot követeltek tornádók és heves viharok az Egyesült Államok déli részén a hétvégén - közölték helyi illetékesek.

Csattanást hallott, és a buszban felcsaptak a lángok

A tragikus olaszországi buszbaleset egyik túlélőjének szülei elmondták lapunknak, mit mesélt a fiuk a balesetről, miről beszélgetnek vele hazaúton.

Párizsban és Lyonban is szmogriadót rendeltek el hétfőre

Szmogriadót rendeltek el hétfőre az illetékes hatóságok a két legjelentősebb francia városban: Párizsban tilos olyan gépjárművel közlekedni, amelynek a környezetvédelmi osztályt jelölő matricája 5-ös fokozatú vagy amely még nem kapta meg az alig egy hete bevezetett környezetvédelmi megfelelősséget jelölő kódot.

Társa is lehetett a terrorizmus miatt elfogott bécsi fiatalnak

Őrizetbe vették a németországi Neuss-ban a Bécsben terrorizmus gyanújával elfogott fiatal egy feltételezett társát - közölték vasárnap német illetékesek.

Theresa May beolvas Trumpnak, ha kell

A brit miniszterelnök jövő hét végén találkozik az új amerikai elnökkel, félelem nélkül elmondja neki, ha valamit elfogadhatatlannak tart.

Egyelőre nem mondanak többet a buszbaleset áldozatairól az olasz hatóságok

Csak akkor adnak ki új információkat a veronai buszbalesetről az olasz hatóságok, ha minden áldozatot azonosítottak, és a tájékoztatásuk teljes körű lehet – közölte a veronai rendőrség.

Mérsékelt a részvétel a francia baloldali előválasztás első fordulójában

Négyszázezer választásra jogosult francia állampolgár adta le voksát a választókörzetek 63 százalékában vasárnap délig a francia baloldal államfőjelölt-állító választásának első fordulójában - közölte Christophe Borgel, a francia Szocialista Párt által rendezett előválasztás szervezőbizottságának elnöke.

Halálos fenyegetést kapott Trump a táliboktól

Közleményben figyelmeztették az Egyesült Államok új elnökét a tálibok. Az iszlamiszta mozgalom arra intette Donald Trumpot, hagyjon fel elődei Afganisztánnal kapcsolatos politikájával, különben még több amerikai katona meggyilkolásával és az erőszak folytatódásával számolhat majd.

Drámai érdektelenség a baloldali előválasztáson

Közzétették az első részvételi adatokat Franciaországban, a szocialisták előválasztásán.

Több ezer lopott műkincset találtak meg az európai hatóságok

Több mint 3500 lopott műkincset találtak meg, és 75 embert vettek őrizetbe egy közös akcióban 18 ország hatóságai - közölte vasárnap a spanyol belügyminisztérium.

Buszbaleset: az ablakon menekült az Origónak nyilatkozó diák

Ezekben az órákban indulnak haza az olaszországi buszbaleset sérültjei a veronai hotelből, ahol elszállásolták őket, miután elengedték őket az orvosok.

Beiktatták hivatalába az új bolgár elnököt

A szófiai Nevszki ortodox székesegyház előtt tartott ünnepség keretében vasárnap beiktatták hivatalába Rumen Radev új bolgár elnököt.

Amerikai katonák elleni támadásokkal fenyegetőztek

Az Egyesült Államok új elnökének fel kell hagynia elődjei Afganisztánnal kapcsolatos politikájával, különben még több amerikai katona meggyilkolásával és az erőszak folytatódásával számolhat a közép-ázsiai országban - figyelmeztettek közleményükben a tálibok.

Olasz buszbaleset: Az RMDSZ osztozik az hozzátartozók fájdalmában

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség osztozik a veronai autóbusz-baleset áldozatai hozzátartozóinak és a magyar honfitársaknak a fájdalmában, lelki és testi gyógyulást kíván a szerencsétlenség túlélőinek - áll az RMDSZ vasárnapi közleményében.

Kínai Ázsia: Peking kész az üzletre

Európában nincs annyira a figyelem középpontjában, de globális szempontból talán még az oroszokhoz való viszonynál is nagyobb a jelentősége annak a párviadalnak, amely Kína és az új adminisztráció által fémjelzett Egyesült Államok között látszik kibontakozni.

Trumpnak sikerült: még az Anktartiszon is tüntettek ellene

Az új elnök beiktatására Washingtonba szervezett Women's March-nak az egész világon lettek követői. Budapesten és a Déli-sarkon is tiltakoztak Donald Trump szexista kijelentései ellen.

Buszbaleset: két sérült kivételével mindenki elindult Magyarország felé

A két válságos állapotban lévő sérült kivételével a pénteki veronai busztragédia minden túlélője elindult Magyarország felé vasárnap délben.

A szíriai hadsereg visszafoglalt egy Aleppó melletti települést

A hadsereg és a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők visszafoglaltak egy települést az Iszlám Állam dzsihádista szervezettől az észak-szíriai Aleppótól keletre - közölte az állami sajtó vasárnap.

Megkezdődött a francia baloldali előválasztás első fordulója

Megkezdődött vasárnap reggel a francia baloldal államfőjelölt-állító előválasztásának első fordulója.

Olasz buszbaleset: két sérült kivételével mindenki hazaindult

A két válságos állapotban lévő sérült kivételével a pénteki veronai busztragédia minden túlélője elindult Magyarország felé vasárnap délben – közölte az M1.

Az okos feleség pokollá tudja tenni a férj és a második feleség életét

A Közel-Keleten a férfiaknál – a közös kávézás/teázás után – a legforróbb téma a második feleség megszerzése.

Határon túl is megemlékeztek az olasz buszbaleset áldozatairól

Virágokat helyeznek el és mécseseket gyújtanak vasárnap reggel óta Magyarország főkonzultusának épülete előtt a veronai buszbaleset áldozataira emlékező helyi lakosok Ungváron.

„Anya, kigyulladt a buszunk, de én jól vagyok!"

Elértük az olasz buszbaleset egyik túlélőjének testvérét.

23-an meghaltak egy indiai vonatbalesetben

Legkevesebb 23 ember meghalt és mintegy százan megsérültek szombaton, mert kisiklott egy vonat több kocsija India dél-keleti részén.

A CIA leköszönő igazgatója “dühös” Donald Trumpra

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) leköszönő igazgatója - szavai szerint - "mélységesen szomorú és dühös" Donald Trump elnökre azért, amit látogatásakor mondott.

Eldőlt, Theresa Mayt fogadja először Trump

Január végén viszont személyesen találkozik a mexikói elnökkel, akivel a határra tervezett fal lehet a legfontosabb téma.

Hatalmas erejű földrengés rázta meg Pápua Új-Guineát

Hatalmas, nyolcas erősségű földrengés volt vasárnap a Pápua Új-Guineához tartozó Bougainville szigeten, Pangunától 40 kilométerre nyugatra – jelentette az amerikai földtani intézet.

Olasz buszbaleset: megszólalt az egyik, súlyos égési sérüléseket szenvedő magyar

Elmondta, a háromsávos autópálya jól ki volt világítva, és nem volt nagy a forgalom.

Hatalmas földrengést észleltek Pápua Új-Guineánál

Hatalmas, nyolcas erősségű földrengés volt vasárnap a Pápua Új-Guineához tartozó Bougainville szigeten, Pangunától 40 kilométerre nyugatra - jelentette az amerikai földtani intézet.