900 millió ember nem tévedhet?

A világ legnagyobb szavazásán az indiai Orbánnak áll a zászló, aki bírálói szerint leépíti a demokráciát és többre tartja a teheneket a muszlimoknál.

Titkos lesz a Putyin-Kim találkozó időpontja és helyszíne

Moszkva biztonsági okokból nem nevezi meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsng Un észak-koreai vezető előkészületben lévő találkozójának időpontját és helyszínét - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak pénteken Moszkvában.Peszkov nem válaszolt a csúcs részleteire vonatkozó egyéb kérdésekre...

A magyar rendőrök a húsvétra hivatkozva nem tudnak Dublinba repülni egy keresett magyar férfiért

Szerintük nem tudtak megfelelő járatot foglalni, hogy elhozzák a csalással vádolt férfit.

Nem árulja el a Kreml a Putyin-Kim-csúcs időpontját és helyszínét

Moszkva biztonsági okokból nem nevezi meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsng Un észak-koreai vezető előkészületben lévő találkozójának időpontját és helyszínét – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak pénteken Moszkvában.

Pészah ünnepnapjai

Pészah ünnepe a tavasznak, az árpa kalászba-szökkenésének és ugyanekkor ünnepe a szabadságnak, a zsidó nép megszületésének. Ros Hasono mellett egyetlen olyan ünnep, melyre nagy lelki előkészületet kíván vallásunk. Ez a felkészülés már hat héttel az ünnep előtt kezdődik.

Háromszáz év után újra meg lehet mászni a római Szent Lépcsőt

A márvány fokokról azt tartják, Jézus is ezeken mászott fel Poncius Pilátus elé.

Donald Trump: Rá.asztam

Megírtuk, hogy csütörtökön az amerikai igazságügyi minisztérium nyilvánosságra hozta a Donald Trumpot vizsgáló különleges jelentést. Egy pontot érdemes külön is kiemelni, mégpedig azt, hogy hogyan reagált az amerikai elnök, amikor megtudta, hogy vizsgálat indul:

Már vádat is emeltek a „benzines palackos” férfi ellen

New Yorkban vádat emeltek a Szent Patrick katedrálisba szerdán este benzines palackokkal behatolni próbáló férfi ellen – jelentette be a New York-i rendőrség.

Nagypénteken ünneplik idén a széder estét Izraelben

Idén a keresztény nagypéntekre esik az egyiptomi kivonulásra emlékező egyhetes pészach első napját jelző széder este ünnepe.

Sokkoló! A férfi Kenyában levágott péniszét Tanzániában szerezték vissza a zsaruk

Több mint 20 kilométerrel odébb leltek rá a kenyai rendőrök a megcsonkított férfi nemi szervére.

Levágta a mutatóujját, mert a kormánypártra szavazott

Egy indiai férfi azt mondta, összezavarta a sok szimbólum, így pont arra voksolt a parlamenti választáson, akire nem akart.

Megerősítette a Pentagon: Kim Dzsong Un rakétakísérletet hajtott végre

Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Bejelentette lemondását a cseh igazságügyi miniszter

A lemondás összefügghet azzal, hogy Andrej Babis miniszterelnököt vádemelés fenyegeti uniós pénzekkel való visszaélés miatt.

Trump munkatársai tiszták – de tudtak az oroszok törvénytelen akcióiról

A Trump-kampány munkatársai valóban nem játszottak össze oroszokkal, de ugyanakkor tisztában voltak azzal, hogy hasznukra válhatnak Moszkva törvénytelen akciói a választás befolyásolására – derül ki a mintegy 400 oldalas Mueller-jelentésből, amelyet az igazságügyi minisztérium honlapján tették közzé csütörtökön és...

Ukrajnában erre használják a stadionokat

A kampánystábok közi egyeztetések nyomán az már biztos, hogy pénteken helyi idő szerint este hét órai kezdettel rendezik meg a kijevi Olimpiai Stadionban Volodimir Zelenszkij humorista és Petro Porosenko hivatalban lévő államfő közötti elnökjelölti vitát. Az azonban még kérdéses, hogy utána a köztévében folytatják-e egymással...

Megtalálák a Notre-Dameot pusztító tűz okát

A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet.

Bűnözők lábát mosta a pápa

Kilenc olasz, egy brazíliai, egy elefántcsontparti és egy marokkói rabnak mosta és csókolta meg a lábát Ferenc pápa a Róma közeli Velletri börtönében, ahol az utolsó vacsorára emlékező misét mutatta be csütörtökön.

Beilleszkedni vágyó szír fiatal rúgta szét a 6-os villamost a Nyugati téren

Egy fiatal szír férfi rongálta meg szerda délután Budapesten a 6-os villamost a Nyugati téren. A huszonnégy éves T. Adel kirúgta a jármű ablakát, egy másikat pedig ugyancsak megrongált. Az ablak üvege a peronra zuhant – számolt be az esetről honlapján a rendőrség.

Bejelentette lemondását az igazságügyi miniszter

Bejelentette lemondását csütörtökön Tudorel Toader igazságügyi miniszter, miután a kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) előző nap megvonta tőle a politikai támogatást, Viorica Dancila miniszterelnök pedig leváltását kérte az államfőtől.

A túlélő – Benjamin Netanjáhú ötödször

A legnagyobb kérdés minden politikus számára egy választáskor, hogy vajon van-e út a győzelemhez.

Nem hiszi el, mit tettek ki a bécsi városházára

Ausztria legnagyobb művészi installációja látható októberig a Bécsi Városháza középső tornyán, amely azt hirdeti, hogy Bécs a világra nyitott, elfogadó város.

Trump mindenben ártatlan – legalábbis a beosztottja szerint

Sem Donald Trump elnök kampánycsapatának munkatársai, sem egyetlen amerikai állampolgár nem játszott össze oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején – jelentette be William Barr amerikai igazságügyi miniszter a Mueller-jelentés nyilvánosságra hozatala előtt.

Most hozzák nyilánosságra a Trumpról és az oroszok kapcsolatáról szóló titkos jelentést

Az igazságügy vezetője megismételte, hogy nem történt törvénysértés, de a valódi érdekességek a 400 oldalas dokumentumban rejtőzhetnek.

Nem lesz LMP-s képviselő az Európai Parlamentben a legfrissebb előrejelzés szerint

Megjelent a legfrissebb kutatás arról, hogyan alakulhat a Európai Parlament összetétele a választások után. A Parlament közvélemény-kutatásokkal foglalkozó egysége a Kantar Public-kal együttműködésben szavazói szándékot felmérő tagállami közvélemény-kutatások alapján előrejelzést készített arról, hogyan alakul majd a...

„Olyanok voltak, mint a vonalas füzet” – belestünk a kommunizmusban ledózerolt hóstáti kertekbe (FOTÓKkal)

Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.

Diáktársai gyújtottak fel egy bangladesi lányt, mert szexuális zaklatással vádolta meg iskolaigazgatóját

Diáktársai petróleummal leöntöttek és felgyújtottak egy bangladesi lányt, mert szexuális zaklatással vádolta meg az iskolaigazgatót. Nuszrat Dzsahan Rafi belehalt égési sérüléseibe – számolt be honlapján a BBC brit műsorszolgáltató csütörtökön.

Agyonlőtték a Trainspotting színészét

A nyílt utcán lőtték agyon Bradley Welsh-t, a T2 Trainspotting színészét Edinburgh-ban, írja az Index .

Hajnali hír, agyonlőtték a sztárt!

Most érkezett a gyorshír a gyilkosságról, amiről a Blikk számolt be a brit The Guardianre hivatkozva.

A globális elit ötletével kampányolnak Gyurcsányék

Az elmúlt évtizedekben többször felvetett, de gyakorlatilag hamvába holt ötlettel, az Európai Egyesült Államok víziójával kampányol a DemokratikusAz elmúlt évtizedekben többször felvetett, de gyakorlatilag hamvába holt ötlettel, az Európai Egyesült Államok víziójával kampányol a Demokratikus Koalíció az EP-választáson –...

Nigel Farage új pártja rögtön az élre tört

A legfrissebb felmérés szerint Nigel Farage nemrégiben megalakult új Brexit Pártjára szavaznának a legtöbben, ha Nagy-Britanniában is meg kellene tartani a májusi európai parlamenti választásokat.