Nagyvilág – friss hírek

London: nincs visszaút a brexitből

A brit kormány második legmagasabb rangú tisztviselője szerint nem valószínű, hogy Nagy-Britannia újból csatlakozna az Európai Unióhoz.

Gyereknevelés: lakbért kér ötéves kislányától az anyuka

A kislány minden héten kap hét dollár zsebpénzt, amiből öt dollárt le kell adnia anyukájának.

Súlyos buszbaleset: 11 ember meghalt, 46 megsérült

Balesetet szenvedett egy török családokat szállító autóbusz szombatra virradóan az északnyugat-törökországi Eskisehir tartományban. Legkevesebb 11 ember meghalt, 46 megsérült.

Az FBI újabb gyanúsított után nyomoz a Las Vegas-i tömeggyilkosság ügyében

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) újabb gyanúsított után indított nyomozást a tavaly októberi Las Vegas-i tömeggyilkosság ügyében.

Trump beiktatásának évfordulóján leállt az amerikai kormányzat

Az utolsó pillanatig ment a birkózás, de nem tudtak megegyezni a finanszírozásról a kongresszusban.

Az Európai Bizottság nem tud a Soros-tervről

Molnár Csaba érdeklődött a Bizottságtól.

Leállt az amerikai kormány

Legutóbb 2013-ban fordult elő, hogy finanszírozás híján a kormányzati hivatalok és ügynökségek leálltak. Akkor ez tizenhat napig tartott.

Újabb gyanúsított után nyomoznak a Las Vegas-i tömegmészárlás ügyében

Az újabb gyanúsított nem az elkövető, Stephen Paddock barátnője, akire idáig gondoltak.

Leállt az amerikai kormány - A szenátus nem szavazta meg a működés finanszírozását

Az egyezkedés, a heves vita négy hétig tartott, és Donald Trump elnök még péntek délután is egyeztetett a Fehér Házban Chuck Schumerrel.

Értesíti a Twitter azokat, akikhez orosz propagandaanyagok jutottak el

A Twitter tulajdonosai értesítik azon amerikai felhasználóikat, akikhez gyaníthatóan orosz propagandaanyagok jutottak el – jelentette be a kaliforniai cég péntek este.

Egy év Trump: először féltünk, aztán megszoktuk

Bár a netezőket egyszerre nyűgözte le és rémítette meg az amerikai elnök atipikus viselkedése, hamar megnőtt az ingerküszöb.

Egyre többen ábrándulnak ki Trumpból

Az Egyesült Államok első emberének megitélése nemzetközi szinten lehangoló. 

Ez az 5 HR trend fogja meghatározni a munkaerőpiac és -menedzsment világát 2018-ban

A munkavállalók és munkáltatók közötti kapcsolat sok tekintetben feszültté vált. Az Oracle HR stratégiai igazgatója, Andy Campbell szerint 2017 végén azt látjuk, hogy a munkavállalók alapvetően vágynak a munkahelyi kötődésre és az érzetre, hogy a munkájuk valamilyen célt szolgál.

A hideg futkos a hátunkon ettől a landolástól – így dobálta a szél a német gépet

Az Eurowings pilótája rendesen megizzadt, mire le tudta tenni a gépet a 110 kilométer per órás széllökések közben.

Videó: tényleg maszturbált órán a tanár? Kirúgták a felvétel miatt

Óra közben filmeztek le egy ortodox vallástanárt Romániában, aki mozdulatai alapján úgy tűnik, mintha maszturbálna. Több hatóság vizsgálódik, a tanárt kirúgták.

Trump győzelemről győzelemre bukdácsol - Városi Kurír

Még a zeniten a győzelmi eufória a Wall Street részvényeinek szárnyalása miatt, amit mindenki Trump adócsökkentő törvényének tud be, amikor újabb és Amerika nagyságához és Trump zsenijéhez méltó kihívás előtt áll Washington: még ma éjjel leállhat a szövetségi intézmények finanszírozása, mert elfogyott az állam pénze.

Magyar kormányzati támogatással építettek guggolós vécét Kárpátalján

Összefogott a kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap és két magyar magánszemély, meg is lett az eredménye.

Az első győzelem: vége, ennyi volt ennek a svájci frank alapú jelzáloghitelnek

Semmissé nyilvánított egy svájci frank alapú hitelszerződést a szlovén legfelsőbb bíróság arra hivatkozva, hogy a bank nem tájékoztatta ügyfelét az ilyen devizahitelek magas kockázatáról - közölte a szlovén sajtó pénteken.

Maláj kávé

A maláj kávé évszázadok óta jelen van, mivel Malajzia régóta termeszt kávét. Az ország Indonéziával, Szingapúrral, és Tájfölddel határos, és a trópusi Délkelet-Ázsia szívében helyezkedik el.

Másfél méter hosszú szalagféreg volt egy férfi testében

Sushiban lévõ lazacban lehetett az élõsködõ.

Woody Allen nevelt lánya szerint a rendező "túl régóta hazudik"

Woody Allen nevelt lánya, Dylan Farrow csütörtökön szólalt meg először a tévékamerák előtt a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádakkal kapcsolatban és elmondta, hogy Allen “túl régóta hazudik”; azt kívánja, bárcsak vádat emeltek volna ellene amiatt, hogy – állítása szerint – gyermekkorában...

Börtönőröket támadtak meg elítéltek Franciaországban

Újabb támadás történt börtönőrök ellen egy francia börtönben: a korzikai Borgo fegyházában két fegyőrre támadt pénteken három elítélt, akik közül egyet radikalizmussal gyanítanak a hatóságok – közölte a francia büntetés-végrehajtási igazgatóság.

Jelentősen csökkent tavaly Ukrajna népessége

Évről évre egyre csökken Ukrajna lakossága, a tavalyi év első 11 hónapjában 181 500 fővel lett kevesebb az ország népessége, amely jelenleg mintegy 42,4 millió, nem számítva az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krím félszigeten élőket. 

A rák leggyakoribb fajtáit szűrő vérvizsgálatot teszteltek

Újabb nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy olyan új módszerhez, mellyel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok – számolt be róla a BBC hírportálja.

Az EU vámcsökkentési rendszerei hatékonyan segítik a fejlődő gazdaságokat

Az Európai Unió (EU) kereskedelmet serkentő vámcsökkentési rendszerei a növekedés mozgatórugójaként kedvező hatást gyakorolnak a fejlődő gazdaságokra, valamint előmozdítják az emberi és munkavállalói jogok érvényesülését.

A francia elnök szerint néhány héten belül katonai győzelmet aratnak az Iszlám Állam felett

Emmanuel Macron francia elnök szerint az Iszlám Állam dzsihadista szervezet már "majdnem teljes vereséget" szenvedett Irakban és Szíriában, és a nemzetközi koalíció néhány héten belül katonai győzelmet arathat a dzsihadisták felett.

Vaklárma volt a lépfeneriadó a belga migrációs államtitkár irodájában

Nem találtak lépfenét a laboratóriumi vizsgálatok során abban a gyanús borítékban, amely miatt csütörtökön ki kellett üríteni Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár brüsszeli irodáját.

Montenegró április 15-én választ új köztársasági elnököt

Április 15-re írta ki az államfőválasztást Ivan Brajovic montenegrói házelnök pénteken Podgoricában. Az ország 2006-ban kikiáltott függetlensége óta ez lesz a harmadik elnökválasztás.

Szólásszabadság és amnézia

Éppen ma, január 19-én történt 11 éve, hogy meggyilklták az örmény származású török újságírót, Hrant Dinket, aki a törökök és örmények közötti megbékélés szószólója volt.

A hadsereg bevetését fontolgatja a no-go zónák miatt a svéd kormányfő

Stefan Lofven svéd miniszterelnök szavai szerint olyannyira tarthatatlanná vált a helyzet a bandaháborúk, a drogkereskedelem és a prostitúció...immie Akesson a többnyire bevándorlók lakta területek kapcsán szarkasztikusan azt mondta: