Nagyvilág

Hová tűnt Orbán befolyásos lengyel barátja?

Jarosław Kaczyńskit még májusban műtötték csontritkulással, azóta alig mutatkozott nyilvánosan.

Kényszertáplálást kaphat az Oroszországban fogva tartott ukrán rendező

Ezt csak akkor vetik be, ha az éhségsztrájkot folytató rendező egészségi állapota miatt veszélybe kerülne az élete.

Több mint 2000 rabot engedtek szabadon Egyiptomban a muszlim áldozati ünnep miatt

Egyiptomban 2376 rabot, köztük adósság miatt rácsok mögé került 627 embert helyeztek szabadlábra kedden a muszlim áldozati ünnep (íd al-adha) kezdetének alkalmából – közölte a kairói belügyminisztérium.

Értelmi fogyatékos iráni férfit köröz a német rendőrség gyilkosság miatt

Előre kitervelt emberölés gyanúja miatt nyilvános körözést adott ki a németországi Düsseldorf rendőrkapitánysága kedden egy értelmi fogyatékossággal élő iráni férfi ellen.

Brexit: folyamatos tárgyalásokba kezd az Európai Unió és Nagy-Britannia

Folyamatos tárgyalások kezdődnek az Európai Unió és az Egyesült Királyság között a szigetország tervezett kiválásának feltételeiről, illetve a jövőbeli kapcsolatrendszer kérdéseiről – közölte Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója kedden Brüsszelben.

Vízjeget találtak tudósok a Hold felszínén

Vízjeget észleltek a Hold felszínén tudósok, akik azt állítják, hogy felfedezésük határozott bizonyítékokkal támasztható alá.

Szerbiában újra bevezetnék a sorkatonaságot

Három, vagy hat hónapos lenne a kötelező sorkatonaság. Akik leszolgálták idejüket, a tervek szerint előnyt kapnának a köztulajdonú cégek munkaerő-felvételén.

Ismét szankciókat kaptak orosz személyek és vállalatok az amerikaiaktől

Az amerikai kormány ismét szankciókkal sújtott orosz személyeket és vállalatokat, részben a kibertérben kifejtett aktivitásukért, részben pedig az Észak-Korea elleni szankciók feltételezett kijátszásáért.

A törököknek elegük lett az all inclusive szolgáltatásból

A török kereskedők és kézművesek kamarája azt javasolja, hogy szüntessék meg az ország szállodáiban az "all inclusive" szolgáltatást, mivel "rombolja az ország autentikus vendéglátását".

Trumpék újraszabályoznák az erőművek szán-dioxid-kibocsátását

A Trump-adminisztráció újraszabályozná az erőművek szén-dioxid-kibocsátását.

Enyhítették a fegyverviselési engedély megszerzését Izraelben

Az izraeli belbiztonsági miniszter rendeletben enyhítette a fegyverviselési engedélyhez jutás követelményeit – jelentette az Jiszrael Hajom (Izrael Ma) című újság kedden.

Babis elnök ellen tüntettek, miközben ő a 68-as szocialista beavatkozásról beszélt

A cseh miniszterelnök elleni tüntetés zavarta meg a Csehszlovákia szovjet megszállásának 50. évfordulója alkalmával kedden délelőtt Prágában megtartott központi megemlékezést.

Emelkedéssel nyitottak a New York-i tőzsde indexei

Emelkedéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden, részben a magasabb olajárnak köszönhetően.

Nagyszabású kiállításokkal emlékeznek meg Prágában az 1968-as eseményekről

Nagyszabású kiállításokkal emlékezik meg a prágai cseh Nemzeti Galéria az 1968-as csehszlovák reformkísérletről, amelyet a Szovjetunió vezette Varsói Szerződés öt tagállama hadseregeinek tankjai törtek le augusztusban, illetve Csehszlovákia 1918-as megalakulásáról.

Putyin megerősítette Merkelnek: megmarad az ukrajnai gáztranzit

Megerősítette Vlagyimir Putyin orosz elnök Angela Merkel német kancellárnak, hogy az orosz földgáz ukrajnai tranzitja az Északi Áramlat-2 vezeték megépítése után is megmarad kettejük hétvégi mesebergi megbeszélésén – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnök újságíróknak kedden Moszkvában.

Mogherini: szükség van a háromhónapos feltételes tűzszünetre Afganisztánban

Az Asraf Gáni afgán elnök által javasolt három hónapos feltételes tűzszünet felbecsülhetetlen értékű lehetőséget kínál a folyamatos erőszak megállítására Afganisztánban – jelentette ki Federica Mogherini kedden.

Cseh, magyar és lengyel mártírokról emlékezett meg a lengyel házelnök Csehszlovákia lerohanása kapcsán

Marek Kuchcinski lengyel házelnök kedden megemlékezett Csehszlovákiának a Varsói Szerződés csapatai által végrehajtott megszállása 50. évfordulójáról, s ennek kapcsán a tiltakozásul önmagukat felgyújtó magyar mártírok, Bauer Sándor és Mózes Márton emlékét is felidézte.

28 éve egyesült a két Németország – de még mindig látszanak a különbségek

Többet dolgoznak és kevesebbet keresnek a volt NDK területén élő németek, mint Németország nyugati tartományainak lakossága – mutatta ki egy kedden ismertetett kormányzati felmérés.

Nincs jele az észak-koreai nukleáris tevékenység leállításának a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szerint

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tavasszal hangoztatott szándékai ellenére országa folytatja nukleáris tevékenységét – állapította meg jelentésében a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ).

Szlovák külügy: Csehszlovákia megszállása agresszió volt

Csehszlovákia megszállása a Szovjetunió vezette Varsói Szerződés öt tagállamának hadseregei által 1968. augusztus 21-én "elfogadhatatlan agresszív aktus" volt – áll a szlovák külügyminisztériumnak az események 50. évfordulója alkalmából kedden kiadott nyilatkozatában.

Bosznia, végállomás

Bosznián keresztül visz az új balkáni menekültútvonal Nyugat-Európa felé.

Bandaháború az utcán, társukat súlyos sérülésekkel hátrahagyva menekültek - VitalNews

Bandaháború az utcán, egy maszkos, machete-val felfegyverkezett férfi fényes nappal a riválisát üldözi, amikor egy autós elüti, és a bajtársai hátrahagyják.

Sebastian Kurz: le kell zárni a migránsok előtt az európai kikötőket

Az osztrák kancellár szerint drasztikus lépésekre van szükség ahhoz, hogy végre kontrollálni tudja Európa a migrációt.

Az amerikai szankciók mélyíthetik a török válságot?

Nem az Egyesült Államok által bevezetett szankciók okozták a török pénzügyi válságot, azok csupán mélyítették a folyamatot.

Tucatnyian haltak meg a rendőrség és a hadsereg razziáiban

Legalább 13 ember halt meg a brazil rendőrség és hadsereg drogellenes razziáiban Rio de Janeiro szegénynegyedeiben. A halottak között van két rendőr is.

Trianon, párbeszéd és tanulság nélkül? A románok már ünneplik a centenáriumot

"Nem egyszerűen elvették, Erdélyt elvesztettük"  Ezzel a sokkoló címmel jelent meg interjú a Népszavában Markó Bélával, korábbi RMDSZ-elnökkel, költővel, közíróval.

Trump szerint csapdába akarják ejteni

Donald Trump szerint Robert Mueller különleges ügyész „hamis tanúzás csapdájába akarja csalni” őt azzal, hogy meghallgatja. A Reutersnek arról beszélt: a nyilatkozatát a nyomozók biztosan összehasonlítanák másokkal, akik már tettek vallomást, és ellentmondásokat keresnének, amit aztán ellene használnának fel.

Az amerikai fővárosban is megemlékeztek Szent István ünnepéről

Augusztus 20-án az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban is megemlékeztek Szent István és a magyar államalapítás ünnepéről.

Kiskorú támadók csaptak le rendőrökre Csecsenföldön

Fegyveres támadások sorozatát hajtották végre Csecsenföldön rendőrök ellen feltehetően muzulmán szélsőségesek, a támadásokban a rendfenntartó erők egy tagja, valamint öt elkövető – köztük a merényletek szervezője is – életét vesztette – közölte hétfőn az orosz központi Nyomozó Bizottság (SZK).