Nagyvilág – friss hírek

„A populizmus nem irracionális, és gyakran beszédes” – interjú Judith Butler filozófussal

Romániai és magyarországi történésekről, Trumpról, populizmusról, az erőszak kérdéséről beszélgettünk Judith Butler filozófussal.

Túl sok a 11-es és a 22-es játszma, a terroristák futballmeccsén

Egy Magyarországon élő srác meglepő és egyben hatalmas felfedezést tett a terror történelmében, amivel ha éppen nem is csökkenthető, de megelözhető vagy lelassítható lenne a terrortámadások száma, ha nem engedik el a szemük elött az érintett hatóságok ezt a fontos és biztosan nem véletlenekből álló információt.

Ferenc pápa fricskája Donald Trumpnak

Ferenc pápa félórás magánbeszélgetést folytatott szerdán a Vatikánban Donald Trump amerikai elnökkel, és utána a hagyományoknak megfelelően megajándékozták egymást.

Egy egész hálózatot sejtenek a manchesteri robbantás mögött

Valószínűleg egy komplett hálózat állhat a hétfő éjjel, Manchesterben történt robbantásos merénylet mögött. Ezt Ian Hopkins, az angliai város rendőrfőkapitánya közölte. Időközben kiderült, az egyik áldozat egy rendőrnő volt.

Díjat ért a diákcsere segítése

Az Erasmus-program résztvevőinek ad tanácsokat az a lengyel rádióadás, ami idén megnyerte at Európai Ifjúsági Károly-díjat.

Készüljünk fel rá, hogy mostantól a gyerekeink is célpontok

Az elmúlt időszakban látványosan nyomatták a terrorszervezet propagandistái, hogy nem bűn hitetlenek gyerekeit ölni, sőt.

Manchesteri robbantás – A merénylő bátyját, és három másik embert őrizetbe vettek

Három embert vett őrizetbe a brit rendőrség a hétfő éjszaka elkövetett manchesteri öngyilkos merénylettel összefüggésben.

Lábat sodort partra a tenger Alaszkában

Horgászcsizmás lábat sodort partra a tenger Alaszkában, Anchorage-től nem messze – közölte kedden a rendőrség.

Magyar tanárnő diákja is meghalt Manchesterben

Cservenák Mária a Manchester melletti Chorley-ban dolgozik egy iskolában, a diákjai közül többen is ott voltak Ariana Grande hétfő esti koncertjén – írja a Délmagyar.

Melania Trump egyszerűen nem hajlandó megfogni a férje kezét

Lassan kétség nem férhet rá, hogy Trumpné még az átlag demokrata szavazónál is jobban utálja a férjét.

Újabb áldozatok Manchesterben: meghalt a kislány, akit nagyon keresett az anyukája

Olivia Campbell édesanyja üzenetét még tegnap tette közzé a BBC News. A nő ebben könyörög, jelezzék felé, ha bárki találkozott a lánnyal.

Palvin Barbi kis híján felborult a vörös szőnyegen, de jól kezelte a dolgot

Barbi a L'Oreal nagyköveteként egy álomszép Armani Privé ruhában pompázott a Cannes-i filmfesztiválon, amikor a cipősarka a ruhájába gabalyodott.

Nem magányos elkövető robbantott Manchesterben, négy férfit őrizetbe vettek

Négy férfit tartóztatott le a brit rendőrség a hétfő esti manchesteri merénylet után, köztük az öngyilkos merénylő, Abedi testvérét is – értesült a BBC.

Kiderült, miért vihette el a rendőrség a magyar filmeseket Cannes-ban

Kristóf György filmjét, az Out-ot hétfőn mutatták be a Cannes-i filmfesztiválon, ahol a második legfontosabb szekciónak számító Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) nevű válogatásban versenyzik.

Gabon kávé

Gabon Nyugat- Közép-Afrikában található, délen, és keleten a Kongói Köztársasággal, északon Kamerunnal, és északnyugaton Egyenlítői-Guineával határos.

Négy holttestet találtak a Mount Everesten

Nepáli serpák négy holttestet találtak a Mount Everest egyik táborában, ezzel tízre emelkedett az elmúlt hónapban a világ legmagasabb hegyén elhunytak száma.

Érdemes összevetni, mit írt Trump és Obama a holokausztról

Akad egy pár jelentős különbség.

Ferenc pápánál jár Donald Trump

Ferenc pápával, majd Sergio Mattarella olasz államfővel, és Paolo Gentiloni olasz miniszterelnökkel is találkozik ma Rómában Donald Trump amerikai elnök. Trump gépe kora reggel szállt le Rómában.

Egy hajléktalan lett a Manchesteri támadás hőse

Példás összefogás követte a hétfő éjjeli, Manchesteri terrortámadást. A mentésbe beszállt a 33 éves Chris Parker is, aki már egy éve a város utcáin él. A koncert végén éppen a Manchester Arena előterében koldult, amikor a merénylő felrobbantotta magát.

Ilyen, amikor összegabalyodik négy kölyökmókus farka

A Maine állambeli Bangorban szúrta ki a négy összetekeredett kis mókust Andrew Day, amikor vasárnap kinézett a szülői ház ablakán.

Magyar modell tündökölt a Cannes-i vörös szőnyegen

Nagy álma vált valóra a magyar származású Axente Vanessának, aki a Cannes-i Filmfesztivál vörös szőnyegén villanthatta meg elképesztően hosszú lábait.

Manchester, a terror másnapja

A terror ismét lecsapott, a 22 halálos áldozatot, és közel 60 sérültet követelő manchesteri terrortámadás után,- amelyet egy koncert végén követtek el – alig néhány órával, már szűkszavú közlemény adta hírül, hogy egyetlen öngyilkos robbantó volt a kivitelező.

Visszavont egy demokratákat besározó gyilkossági riportot a Fox News

Az amerikai Fox News amerikai hírtelevízió kedden közleményben jelentette be, hogy nem volt igaz az egyik riportja, amelyben azt állította a Demokrata Párt gyilkosság áldozatává vált munkatársáról, hogy Hillary Clintonhoz közelállók gyilkolták meg bosszúból.

Tények és találgatások

A szinte mindenkit ócsárló Trump csak jót mond Putyinról.

Újabb amerikai elitiskoláról derült ki, hogy tanárok szexuálisan zaklattak diákokat

Az Egyesült Államokban újabb elitiskoláról derült ki, hogy tanárok szexuálisan zaklattak diákokat – jelentette helyi idő szerint kedden az amerikai sajtó.

A legmagasabb szintre emelték a brit terrorkészültséget

A legmagasabb, kritikus szintre emelték kedd éjjel Nagy-Britanniában a terrorellenes készültségi szintet.

Vietnami vállalattal kötött megállapodást a Thermowatt Kft.

Vízipari projektekről kötött megállapodást a vietnami Hoa Binh Építőipari és Ingatlanfejlesztő Vállalat és a Thermowatt Kft.

Magyar orvos Manchesterben: egész éjjel dolgoztak mind a nyolc műtőben

A hétfő esti robbantás után fél órán belül 40 mentő érkezett a kórházba, akit tudtak, mozgósítottak – mondta a Híradónak Rákóczi György orvos, aki az intézményben dolgozik.

Kém a birodalom szívében – Megbuktatta Hitlert, és semmit nem kért érte

A Führer külügyminisztériumának vezető munkatársa a háború alatt évekig önzetlenül szállította a legtitkosabb adatokat az amerikai hírszerzésnek.

Ausztriában és Boszniában is kereskedőházakat nyitott a kormány

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közép-európai kereskedelemfejlesztési hálózatának új képviselete kedden nyílt meg az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt).