A jövőben több pénzt kapnak a magyar sport legendái, ám előbb is kell dönteniük arról, ki kerül közéjük – tudta meg a Blikk.

Egy friss kormányrendelet értelmében megemelik a Nemzet Sportolóinak díjazását, az eddigi 500 ezer forint helyett 630 ezerrel számolhatnak a jövőben.

A tizenkét tagú testülethez legutóbb Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök csatlakozott, akit egykori államfői tisztsége miatt amúgyis megillet a mindenkori köztisztviselői illetmény tizenötszöröse, azaz mintegy másfél millió forint – így a kétszeres olimpiai bajnok vívó havi több mint kétmillió forintnyi juttatást kap.

A Nemzet Sportolói maguk döntenek, hogy egyikük halála esetén ki kerüljön közéjük, ám erre csak 60 napjuk lesz a továbbiakban. „A sportpolitikáért felelős miniszter azt a sportolót terjeszti a kormány elé, akire a Nemzet Sportolóinak egyszerű többsége egybehangzó javaslatot tesz" – írja a Magyar Közlöny.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@Hofipisti: Azért azokat is szívesen az ingyenkonyhákra küldeném, akik megszavazták, hogy a nemzet sportolója legyen ez az IQ nuku parazita!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
2 fillért nem érdemelne...csaló senkiházi parazita. A neve mára eggyé vált a másolás szóval...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.