Tóth Krisztián szerint "agyonnyomja az olimpia" a magyar sportolókat. A riói játékokon a nyolcaddöntőben kiesett cselgáncsozó úgy véli, "otthon senkinek nem felel meg semmi", erről az MTI-nek fakadt ki.

A 90 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth jelezte, az utóbbi időben olyan pszichés hullámvölgyek jellemezték, hogy nem tudta, milyen formában van.

"Nem tudom, hogy ez közép-európai vagy magyar betegség-e, de akivel a faluban beszélgettem ezekről, mindenkit agyonnyom az olimpia" – fogalmazott. Hozzátette: épp tegnap olvasott cikkeket, és "borzalom volt".

"Ha valaki aranyérmet szerez, akkor az folyamatosan kokszol, ha valaki ezüstérmet szerez, akkor az hogy rontotta el a döntőt, ha valaki kiesik, akkor... Hallottam olyat, hogy csak súly a repülőn, akkor meg minek jön ki..."

- fakadt ki kiesése után Tóth.

"Otthon senkinek nem felel meg semmi. Nem tudom, hogy ez minek köszönhető. Mi az országot képviseljük, tudása legjavát szeretné szerintem mindenki kiadni, aki itt van. Nyilván van, akinek ez arra elég, hogy három-négy olimpiai bajnoki címet szerezzen, van akinek arra, hogy kijutott..." – fogalmazott. Hozzátette: valahogy át kellene strukturálni ezt a "sporttal kapcsolatos dolgot".

"Én azt hittem magamról, hogy fejben nagyon erős versenyző vagyok... De egész egyszerűen agyonnyom ez az egész" – mondta Tóth Krisztián.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
Nem kell a médiával törödni, ennyi az egész - egy élsportoló nem "VV, BB, stb. celeb"!
Mangu
@varrólány: Aki érti, tudja/csinálja/oktatja, aki nem ért hozzá, nem vitte semmire az szakkomentátorként kritizálja - lásd foci EB szakértői gárdáját. Ez a média véleményszabadsága, rikkancs módra.
wagabund
..."Hallottam olyat, hogy csak súly a repülőn, akkor meg minek jön ki..."...

nos ez az idézet egy olyan vezető szájából hangozhatott el, aki természetesen ott van Rióban, és szakmai tanácsokkal látja el a ...őőő...-lányokat a kupiban-..
...mert a mérkőzésekre nem kiváncsi...elég, ha vaktában vádaskodik...
Cicamama55
Már az olimpiára kijutni is hatalmas eredmény, megfeszített munka előzi azt meg, versenyek sorozata, folyamatos stressz. Nagyon sajnálom őt, hogy ezt az általa kivívott lehetőséget így éli meg! Nem csak fizikailag, de mentálisan is bírni kell a terhelést, hisz mindig, minden fejben dől el. Egy olimpián csak a pillanatnyilag legjobbaknak jut babér, de ahhoz hogy kiderüljön, hogy kinek, szükség van a megmérettetésre, a többi sportolóra is! A sport erről szól...
christike
Biztosan nagy a nyomás rajtuk, akkor aklimatizálódás, és a kritikák ! Nincs kint velük sportpszichológus ? Ilyenkor pont ez lenne a feladata , amiről ír, hogy tudják kezelni ezeket a helyzeteket.
kkalman
Miután a legtöbb sportági vezetőt sikerült pártkatonára cserélni, akik a saját emberiket ültették a fontos pozíciókba, nem maradt senki, aki mentálisan is felkészítette volna a sportolókat az olimpia nehézségeire.
Ettől függetlenül, ha már kiment a sportoló, mert a válogatókon teljesítette a szintet, elvárható tőle, hogy rajthoz is álljon, és ne verseny nélkül futamodjon meg, mert nem tudja elérni a kitűzött, vagy kívánt célt. Kíváncsi lennék, hogy Verrasztó Zoltán mit mond a fiának egy ilyen, dicstelen szereplés után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.