A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap hazai pályán 4-0-s győzelmet aratott a nulla ponttal sereghajtó Andorra felett a 2018-as, oroszországi világbajnokság európai selejtezősorozatának negyedik fordulójában.

Négygólos győzelmet arattunk Andorra ellen

Bernd Storck szövetségi kapitány csapatában előbb Gera Zoltán, majd Lang Ádám szerzett gólt, utóbbi első gólját szerezte a válogatottban. A második félidőben Gyurcsó Ádám is bevette a vendégkaput, majd Szalai Ádám állította be a végeredményt.

A két együttes harmadszor találkozott, a magyarok mindháromszor kapott gól nélkül nyertek. A története első válogatott meccsét napra pontosan húsz éve játszó andorraiak 12 esztendeje győztek legutóbb.

A magyar csapat márciusban az Európa-bajnok Portugália vendégeként folytatja a kvalifikációs sorozatot.

"A mérkőzés elején nehezen találtunk rá a játékunkra, de ez várható volt egy ilyen védekező csapat ellen. Az első gól után nagy kő esett le a játékosok szívéről, ezután már jól futballoztak. A szünetben elmondtam nekik, hogy szükség van harmadik találatra, a végén még egy ráadás is érkezett" – értékelt Bernd Storck szövetségi kapitány, aki szerint a magyaroknak kettővel kevesebb pontjuk van az eddigi négy vb-selejtezőn, mint az elvárható lett volna, de játékban jól teljesítenek a tanítványai. 

"Ha a mérkőzések harmincpercesek lennének, akkor nagyon jó eredményeket érnénk el, de a futballmeccsek kilencven percig tartanak. Az elején el tudtuk érni, hogy minimalizáljuk a két csapat közti különbséget, a hátralévő időben viszont kijött a magyarok technikai és szakmai fölénye" – mondta Koldo Álvarez andorrai szövetségi kapitány.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
A magyarország -lakatlan szigetek is kb erre fog végződni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Most aztán jönnek az eredmények! Koszovó után stadionépítés ,Andorrának is.
vonotok
Aztán nehogy hanyatt esünk már megint. mert túlértékeljük a mérkőzés szerepét.
Talán ha Svájc ellen hoztuk volna, még akkor lehetne dobálni a hátast, de így nagy szart ér az egész.
nem tibi
@Cefi: Mikor lesz a meccs ? Pénteken ? :-)
Cefi
@nem tibi: De lehet hogy elmarad a meccs,mert nem jön el a játékvezető...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.