Bár egyelőre még sok a kérdőjel a brazil Chapecoense labdarúgócsapatának tragédiája körül, sajnos könnyen elképzelhető, hogy nem műszaki hiba, hanem emberi tévedés okozta az egész világot megrázó tragédiát. A LAMIA Bolivia légitársaság Avro RJ-85 típusú négy hajtóműves repülőgépe helyi idő szerint 18. 18-kor szállt fel a bolíviai Santa Cruz de la Sierra repülőteréről, hogy a kolumbiai Medellínben megrendezendő mérkőzésre repítse a csapatot. A kolumbiai város körzetében viharos volt az időjárás, valószínűleg ez az oka, hogy a flightradar24 oldalon látható adatok szerint a gép a leszállás előtt több kört tett meg (szakkifejezéssel holdingolt) a repülőtér közelében. A holdingolás közben, kolumbiai idő szerint 21. 56-kor (az időzóna-eltérés miatt egy órával kevesebb van, mint Bolíviában), 15 500 láb (4700 méteres) magasságban a gép eltűnt a radarokról. Ekkor már 4 órája és 38 perce volt a levegőben...

Forrás: nemzetisport.hu
Feltöltő: vadnarancs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadnarancs
Vigasznak aligha elég, de sportszerűségből és szolidaritásból jeles: az Atlético Nacional arra kérte a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetséget (CONMEBOL), hogy nyilvánítsa a Chapecoensét a Copa Sudamericana idei győztesének.


Mint beszámoltunk róla, a Chapecoense lett volna a kolumbiai labdarúgócsapat ellenfele a második számú dél-amerikai klubtorna döntőjében, ám a brazil csapatot a magyar idő szerint csütörtök hajnalra kiírt első meccs helyszínére szállító repülőgép nem sokkal a tervezett medellíni leszállás előtt hétfő késő este lezuhant.
A tragédiának a jelenlegi információk szerint öt túlélője és 76 halálos áldozata van.
RonaGyuri
Egy sajnálatos, de jellemző mellékzönge:

Nagy úr a megszokás

Ahogy azt Őfeneségénél is tapasztalhatjuk a notórius hazudozás lételemé válhat

A Vajna-féle (jó-jó tudom ő csak egy néger; sem a pénz sem a hatalom nem az övé) TV2 annyira belejött az állandó hazudozásba, hogy – mint azt a daliás ME-nknél is tapasztalhatjuk – már semleges dolgokban sem tudnak igazat mondani.
A tegnapi Dél-Amerikai szerencsétlenségről így számoltak be (hogy nem csak baki, azt igazolja, hogy a Tények honlapján is így szerepel): „A gépen 81-en utaztak, köztük a brazil futballválogatott is, akik a felszállás előtt még videókat posztoltak a fedélzetről, amelyekben arról beszéltek, mennyire örülnek, hogy bejutottak a dél-amerikai futballbajnokság döntőjébe”
vadnarancs
@RonaGyuri: A szagemberek mindig szagemberek... :)
eugen4402
Már megtalálták a fedélzeti adatrögzítőket, nemsokára kiderül, miért nem engedték őket landolni a medellíni leszállópályán. Nagyon valószínű, hogy álló hajtóművekkel értek földet.
vadnarancs
@eugen4402: Kíváncsi leszek, ki és mikor lesz felelősségre vonva emiatt... A Nacional csapatnak pedig simán adnék egy béke-nobel díjat is, de egy fair-play díjat minimum. Respect!
eugen4402
@vadnarancs: Teljesen egyetértek. Nem tudom, hány csapat tenné meg ezt a hihetetlen gesztust. Alig akarom elhinni, hogy ilyen létezik még...
nyanya001
Szörnyű tragédia!
Részvétem minden gyászolónak.
vadnarancs
@eugen4402: A szövetségnek meg ha van egy kis esze, kihirdeti mindkettőt győztesnek. Ezt a tettét alighanem sohasem kellene megmagyaráznia, miért...
eugen4402
@vadnarancs: Létezik egy másik világ, amelyikben előfordulhatnak ilyen nemes cselekedetek..?
vadnarancs
@eugen4402: Ugyanezek a kérdések merültek fel bennem, ezért tettem ide a linkeket... Ezek szerint mégsem álomvilág az, amit természetesnek vélek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.