Amikor elkezdődött az úszósportban a mindmáig szűnni nem akaró háborúskodás, a JochaPress.hu a leghatározottabban eltökélte: csak és kizárólag a hivatalos forrásokat (MTI, Magyar Úszó Szövetség) használja. Most mégis úgy érzem, illik megszólalni. Engem annak idején arra tanítottak, hogy aki idősebb nálam és bármilyen fokon ismerem, feltétlenül köszönjek neki. Márpedig Shane Tusup és felesége, Hosszú Katinka a hivatalos álláspont szerint senkivel nincs köszönő viszonyban. Ennek a neveletlenség netovábbjának következetes alkalmazásával Tusup és Katinka egyértelműen deklarálják, hogy kívül állnak a magyar úszó társadalmon, hiszen a köszönés minden kapcsolat alapja. Ám mivel Tusupék most már semmit nem akarnak kapni a szövetségtől, úgy gondolják, hogy eljátszhatják az előkelő idegent.

Forrás: jochapress.hu
Feltöltő: KInyo29
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nagyon szep dolog, hogy vannak kozossegi oldalak, akik sajat magukat masik kozossegi oldalon reklamozzak - nincs ebben semmi kivetnivalo.
Azt viszont a bekuldo ne nagyon varja el, hogy ettol - az udvariassagrol es neveltetesrol, hierarchiarol - szolo cikktol tulsagosan meghatodjak, ugyanis szep dolog a neveltetes - engem is pont igy neveltek -, de ha egy felvilagosult szemely irta volna ezt a cikket, akkor eloszor is nem ragadna le a poroszos neveltetesunk es az amerikai szokasok mellett, es ha igazan atfogo velemenyt akarna az olvasotaboranak kozvetiteni, akkor nem hangsulyozna ki, hogy KIZAROLAG kormanyzati mediabol szedegeti a hireit. Ami - mint tudjuk - , mar eleve cenzurazott. A fo temakban lehet toluk eleg komoly dolgokat olvasni, amik peldaul 100 %-os tenyek: "kinyilott a pitypang".
De ha csak ezekre az oldalakra tamaszkodik, akkor elhihetjuk-e, hogy VALOBAN igy tortent-e? Tudja-e a cikk iroja, hogy pl. Amerikaban nem rohannak egymassal mindenaron kezet fogni, es a koszones nem ugy szol, hogy "Jo napot kivanok", hanem csak annyi, hogy : "Hi".
Es ezt nem nyujtjak el es nem ragozzak, tehat amit hianyol a cikk iroja, az esetleg csak az amerikai szokasok nem alapos ismerete.
Ha igazan akarja tajekoztatni az olvasoit, ne csak magyar oldalakon keresgeljen, hanem nyuljon a kulfoldi irodalomhoz is : meg fog lepodni a talalatokon!
Kedves cikkiro, a gugli a baratod, ess neki, es meg a nyelvtanulas se keso...
Katalina62
@karma1: Amerikában nem illik köszönni? Azért a köszönés szokását a férjnek is meglehetne tanulni! Nem Hargitai miatt, hanem mert nálunk így illik! Ezt Katinka is tudja, gondolom! Ez vonatkozik magyar embere is, mármint, hogy illik köszönni.
magyarbakancs
Nem tudom ki ,hogy van ezzel a Hosszú Katinka és férje dolgaival de számomra nagyon tenyérbemászó a viselkedésük és a mentalitásuk.
Megkockáztatom az egész pályafutásában van valami a mi nem tiszta számomra.
karma1
@Katalina62: Irtam fentebb, hogy koszonnek, de az nem egyezik meg a magyar koszonessel, csak egy egyszeru HI (ejtsd: HA'J).
Ez kb. annyi, mintha valaki a szobaba lepve kohintene egyet.- ennyinek hallatszik. Ez nem bunkosag, hanem amerikai szokas.
orban 10 eve nem kepes megtanulni, hogy ne tartsa a zsebeben a kezet, es hogy ne csokoljon funek-fanak kezet... (Mint ahogy azt Indiaban is tette, az ottani szokasoknak homlokegyenest ellene'ben)
Mondom, ez legyen a leheto legnagyobb problema a Tusup-Hosszu hazasparral

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.