Közhasznú munkavégzésre kötelezték és eltiltották a járművezetéstől Wayne Rooney-t, az angol labdarúgó-válogatott volt csapatkapitányát, akit a hónap elején ittas vezetésen értek.

Elvették a jogosítványát és közmunkára ítélték Rooneyt

(Fotó: OLI SCARFF/AFP)

Rooney hétfőn jelent meg a manchesteri Stockport kerület magisztrátusi bíróságán, és elismerte, hogy ittasan ült a volán mögé.

A 31 éves futballistát szeptember 1-jén hajnalban állította meg egy rendőrjárőr a Manchester közelében fekvő, Cheshire megyei Wilmslow kisvárosban. A rendőrök megállapították Rooney ittasságát, és feljelentést tettek.

Rooney-t – aki augusztus végén befejezte szereplését az angol válogatottban, és a Manchester Unitedből 13 év után nemrégiben visszaigazolt nevelőegyesületéhez, az Evertonhoz – a bíróság hétfőn tizenkét hónap alatt teljesítendő százórányi fizetés nélküli közhasznú munkavégzésre ítélte, 170 font (60 ezer forint) pénzbírságot rótt ki rá, és két évre eltiltotta a járművezetéstől.

A tárgyaláson elhangzott, hogy Rooney véralkoholszintje csaknem háromszorosan haladta meg az angol-walesi büntetőtörvénykönyvben meghatározott felső tűréshatárt.

Rooney a hétfői tárgyalás után kiadott nyilatkozatában elnézést kért "megbocsáthatatlan" tévedéséért az Everton-szurkolóktól és mindenkitől, aki támogatta őt pályafutása során.

Közölte: elfogadja a bírósági végzést, és a közhasznú munkával megpróbál valamennyit jóvátenni abból, amit vétett.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nálunk a maffiaállamban M. Richárd, miután nagy boldogan hazaérkezett megérdemelt Seychelle-szigeteki nyaralásáról, a bíróságon találta magát. Ugyanis a májusi 2-ai, két halálos áldozattal járó balesetet okozó férfi előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság. Azonban ahelyett, hogy a bíró előzetesbe helyezte volna, M. Richárd szabadon távozhatott a bíróságról. Majdhogynem szóra sem érdemes mellékszálnak tűnik ennek fényében, hogy jogosítvány nélkül vezetett és kokainozott is, mielőtt a szerencsétlenséget okozta. Sebaj. Úgy tűnik, M. Richárd érinthetetlen. A májusi baleset óta szabadon jár-kel, azóta is jogosítvány nélkül vezet gondtalanul. Az országot is akkor hagyja el, amikor csak kedve tartja, a hatóságok pedig egy percig nem aggódnak. A rendszer már nem csak bűzlik, hanem egyenesen rothadásnak indult,
aminek megállítása – úgy látszik – senkinek nem érdeke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.