Újabb drámai fordulat a Dakar ralin – a motoros éllovas Adrien Van Beveren és Dési János is búcsúzott.

Dési János hatalmasat esett a Dél-Amerikában zajló 40. Dakar-rali két részre bontott keddi versenynapjának második szakaszán az argentínai Bélennél. A Nemzeti Sport helyszíni tudósítása szerint eltört a válla, helikopterrel a tábori kórházsátorba szállították.

A magyar motorosnak fel kellett adnia a 40. Dakar ralit.

Dési az első szakaszon még 56. volt, nem fáradt, így nagy akarattal állt oda a második rajtjához. Az nso.hu cikke szerint azonban nem sokkal a rajt után azonban megtörtént a baj. Hatalmas por volt, ezért nem látott meg maga előtt egy sziklát.

„Százzal elkaptam, és nagyon nagyot estem. Pont rá a jobb vállamra, amelyben rögtön olyan fájdalmat éreztem, hogy ordítottam egészen addig, amíg meg nem érkezett a mentőhelikopter. Az orvosok mondták, hogy kiugrott a vállam, azt visszatették a helyére, és elküldtek röntgenre, ahol kiderült, hogy el is tört”

– nyilatkozta a versenyző.

Dési még hozzátette: nagyon nehéz útvonalat raktak össze az idén a jubileumi Dakar szervezői – nem véletlen, hogy a motorosok úgy hullanak, mint a legyek. A magyar motorosnak ez a hatodik Dakarja, most először sérült meg. “Nagyon sajnálom, hogy így történt. Most már mindjárt itt lett volna a vége” – mondta Dési.

Címlapkép: Pixabay/RonaldPlett (ilusztráció)

(Nemzeti Sport)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Még mindig jobban járt, mintha a Szentendrei úton várakozott volna éjjel a piros lámpánál, várva mikor jön a "napszámos Józsi gyereke" a bömbössel részegen, bedrogozva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.