Büszkévé tettétek a nemzetet, veszítettetek, de bátor szívvel, és elnyertétek a világ szívét – írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntője után, amelyben Franciaország 4-2-re nyert Horvátország ellen.

Bár Horvátország elveszítette a döntőt, de büszkévé tette a nemzetet és elnyerte a világ szívét

MTI Fotó: Balogh Zoltán

"A fájdalom gyorsan elszáll, az emlékek és a büszkeség napjai pedig örökké élnek" – tette még hozzá a lap.

"Ti vagytok a mi aranyunk" – hirdette címlapján a Vecernji List című legolvasottabb horvát napilap, és arra biztatta a játékosokat, hogy legyenek büszkék arra, amit elértek, mert ők hősök, akik egyesítették a nemzetet, még ha csak a labdarúgó-világbajnokság idejére is. Horvátország történetének legnagyobb sportsikeréről van szó, hisz először jutott be a világbajnokság fináléjába a horvát labdarúgó-válogatott. Horvátország ezzel felülmúlta eddigi legjobb, 1998-ban elért harmadik helyét.

A vásárnapi mérkőzésre az egész ország piros-fehér pepitába öltözött. Zágrábban 35 ezren nézték a meccset a Jellasics főtéren, az örömünnep pedig hajnali 4-ig tartott: a rendőrség beszámolója szerint egyetlen incidens nélkül zajlott le. De nem csak Zágrábban ujjongott a tömeg, Dubrovnikban, Splitben, Zárában, Fiumében és Eszéken is a késő éjszakába nyúlt az ünneplés.

A kezdeti csalódottság és szomorúság után az emberek gyorsan ráeszméltek, hogy Horvátország a világ második legjobb labdarúgó-válogatottja. Luka Modric pedig a vb legjobb játékosának járó Aranylabdát érdemelte ki.

Az ünneplés hétfőn is folytatódik. A válogatott Moszkvából érkező repülőgépe 14 órakor száll le a zágrábi repülőtéren. A játékosok nyitott tetejű autóbuszon érkeznek majd a főtérre, ahol százezer ember várja őket. A városban forgalomkorlátozások is lesznek.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Shikari: egy szaros szőrös-talpú szekus ne niggerezen! =))
Eriksson
@Jozefina: Fiatal ember még Macron. El lehet nézni neki jogos hevületét.
Shikari
Attól eltekintve, hogy a világbajnokságot Afrika nyerte, a horvátok még jogosan lehetnek büszkék!
RonaGyuri
@Shikari: egy szaros szőrös-talpú szekus ne niggerezen! =))
Shikari
@RonaGyuri: Látod? Ezen a kijelentéseden látszik, hogy milyen tanulatlan, tahó, tuskó vagy! Jó lenne, ha legalább annyit megértenél, amit leír az ember, nem pedig jó libsi módon belemagyarázni minden szart ami eszedbe jut kínodban! Az, hogy te mit gondolsz, a torz lelkedtől függ, de én semmi olyat nem írtam, amivel vádaskodsz! Gondold meg miket firkálsz nyomorult, mert ebből látszik, eszed úgy látszik igen kevés van!
kokopelli
@RonaGyuri: ..minden horvát játékos a "liberális nyugaton" focizik,mert saját
hazája" pályáin nem lehet "proféta"!..nem beszélve a horvát otthoni focikorrup-
cióról! Eccerű! ;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.