A csapatkapitány Vas János szerint mindenki teljes odaadással lépett pályára a magyar jégkorong-válogatottban az olaszok felett aratott szombati 7-1-es győzelem alkalmával, amellyel a nemzeti csapat megszerezte a második helyet a budapesti Négy Nemzet Tornán.

A gólt is ütő Vas elárulta, a meccs előtt azt fogalmazták meg az öltözőben, hogy lélekben ott kell lenniük az összecsapáson, mert ez hiányzott az első játéknapon – utalt a tornagyőztes kazahoktól elszenvedett 3-1-es vereségre.

"Talán addig kevés volt az idő arra, hogy ráérezzünk, ez itt a nemzeti válogatott, és minden meccs fontos nekünk. Ma úgy játszottunk, hogy büszkék lehessünk a mezre, amit fölveszünk, és hogy megérdemeljük: kinn vagyunk a pályán ilyen nézők előtt" – mondta.

Kiemelte, a játékuk alapvetően nem változott a szerdaihoz képest, viszont ezúttal "élesebbek" voltak.

"Mindenki odatette magát úgy, ahogy kell, ezt az utat kell folytatnunk.”

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány leszögezte, együttese sokkal jobb játékot mutatott, mint szerdán.

"Akkor talán túl sok információt kaptak a játékosok, hiszen az volt az első közös meccsünk az idényben, sok kis dolgon próbáltunk változtatni" – fejtette ki. – "Az elmúlt napokban megbeszéltek ma jobban megmutatkoztak a játékunkban, több lehetőséget dolgoztunk ki és hét gólt szereztünk. Ez nem történik meg minden nap, úgyhogy csak boldogok lehetünk."

Kitért rá, a keret sok játékosa együtt nőtt fel, így nem okoz problémát, hogy milyen összeállításban, milyen sorokban küldi jégre őket.

Felidézte, bár hosszú ideje dolgozik a jégkorongban, mindössze egyszer, hosszú évekkel ezelőtt, Kanadában fordult elő hasonló eset, mint pénteken, amikor jéghiba miatt nem tudták megrendezni a dél-koreaiak elleni összecsapást

"Nyilván nem volt jó senkinek, különösen a szurkolóknak és a dél-koreai csapatnak nem, de nem tehettünk semmit, néha, még ha ritkán is, előfordul ilyen" – mondta.

A duplázó Hári János úgy érezte, az olasz csapat gyengébb, mint a kazah, és a saját játékukban is több volt ezúttal az energia.

"Szerdán kevesebb néző is volt, leült a játékunk és feszültek is voltunk."

Rámutatott, nem gondolja, hogy a pénteki elmaradt meccsnek és így a két nap pihenésnek szerepe volt a mostani jó teljesítményben.

"Inkább az volt az ok, hogy Hetényi Zoli nagyon jól védett már az elején is, a második húsz percben szerzett két gyors gólunk kicsit megtörte az ellenfelet, no és persze a harmadik harmadban is nekünk sikerült betalálnunk, nem nekik" – fejtette ki.

A viadal másik két résztvevője, a dél-koreai és a kazah válogatott ellenfele lesz a magyar együttesnek az április 29. és május 5. között Asztanában sorra kerülő divízió I/A vb-n, melyen részt vesz még a szlovén, a fehérorosz és a litván csapat. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.