Hosszú Katinka nyerte a 200 méter vegyes döntőjét szombaton az úszó világkupa-sorozat utolsó, szingapúri rövidpályás állomásának harmadik, befejező napján. Ezzel együtt a háromszoros olimpiai bajnok maradt a második helyen a vk összetett pontversenyében a címét megvédő svéd Sarah Sjöström mögött.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA honlapjának eredményközlése szerint Hosszú 2:04.79 perccel, idei legjobbját megközelítő eredménnyel győzött a vegyesszám fináléjában; ez volt az 500. döntője a világkupa történetében.

A magyar versenyző korábban még a 200 m hát döntőjében volt érdekelt, ott 2:03.43 perccel a harmadik helyen végzett.

A férfiaknál Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen ugyancsak harmadikként ért célba 4:04.21 perces idővel.

A szingapúri viadal csütörtöki nyitónapján Hosszú 200 m pillangón győzött, míg 100 m vegyesen második lett, pénteken pedig egy aranyéremmel gazdagodott: ekkor 400 m vegyesen diadalmaskodott.

Legfőbb riválisa, Sarah Sjöström Szingapúrban öt számban tudott nyerni, s végül – világcsúcsainak is köszönhetően – biztosan védte meg összetett elsőségét, melyet tavaly éppen Hosszútól ragadott el, aki előzőleg ötször egymás után tudott a sorozat élén végezni.

Az idei világkupa-széria első szakaszát nagymedencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött és Budapesten zárult. A harmadik, zárószakaszt – ugyancsak 25 méteres medencében – három ázsiai helyszínen, Pekingben, Tokióban és Szingapúrban bonyolították le.

Cikk- séc ímlapkép: facebook/ Hosszú Katinka

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
900 rajtja volt a világkupa történetében, ebből 500 győzelem...
Nagyon szép eredmény, megérdemelt kellemes pihenést Katinka! ..(.természetesen a többi versenyzőnek is lazítós pihenést kívánok...)

a Fina elállt az úszók fenyegetésétől, persze úgy, hogy a másik úszókat tömörítő (alternatív) szövetség megszünt... jobbnak látták balhé nélkül élni..az úszók mehetnek pihengetni.
Carlicota
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
ágimami
@Carlicota: "Most kéne abbahagyni!"
Nagyon unalmasak és főleg nem ide illőek ezek a beirogatások???:DDD
tulipan
@ágimami: Hidd el, sajna akadnak hozzá agyatlan pasik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.