Babos Tímea és Fucsovics Márton továbbra sem lép pályára a magyar válogatottban, így előbbi a teniszezők Fed Kupa, utóbbi pedig a Davis Kupa februári mérkőzéseit hagyja ki.

A két legeredményesebb magyar játékos szombaton a Facebookon közösen jelentette be, hogy szeptemberi közleményük kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontjuk továbbra is érvényben van.

„Tény, hogy az elmúlt hetekben Juhász Gábor sportigazgató úr mindkettőnknek jelentős összegű ajánlatot tett a Magyar Tenisz Szövetség nevében a februári Fed, illetve Davis-kupa találkozókon való szereplésért. Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Tenisz Szövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, soha nem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában” – olvasható Babos közösségi oldalán a női világranglista 65., és a férfi rangsor 35. helyezettjének indoklása.

A két játékos hangsúlyozta, a címeres mez, a válogatott mindig is prioritás volt számukra pályafutásuk során. Ezért is gondolnak az olimpiára, melynek érdekében a jövő héten kezdődő Australian Openen együtt indulnak vegyes párosban.

Ősszel a játékosok azt közölték, hogy nem kívánnak együttműködni a Magyar Tenisz Szövetséggel (MTSZ), mindaddig nem adják a nevüket egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és jelenlegi szakmai koncepcióján.

Az MTSZ ezt követően egy hosszabb közleményben reagált, olyan adatokat hozott nyilvánosságra, melyek megítélése szerint az üggyel kapcsolatban segítik a közvéleményt a megalapozott és tárgyilagos vélemény kialakításában. Ebben többek között szerepelt Sávolt Attila, Fucsovics edzőjének fizetése. Fucsovics és a páros világranglistát akkor vezető Babos, majd később maga Sávolt Attila is cáfolta ezeket, és bírálta a szövetséget.

A mostani helyzet azt jelenti, hogy a magyar Davis Kupa-válogatott Fucsovics nélkül utazik Frankfurtba a németek elleni, február 1-jén és 2-án sorra kerülő összecsapásra, amelynek győztese részt vehet novemberben a 18 csapatos DK-döntőben.

A Fed Kupában a magyarok az euro-afrikai zóna I-es csoport februári tornáján az angliai Bath-ban lesznek érdekeltek.

Cikk- és címlapkép: Facebook/ Babos Tímea

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mrimaonna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> http://tinyurl.com/kp95cw8...
cziboor
--__-_-Itt találsz meeztelen lányok a városodban : My.Su/Meztelen
Eladott Ország
Ez annyira jellemző a NER-re. Azt hiszik, mindenki olyan takonygerincű jellemtelen féreg, akiket pénzzel meg lehet venni. Ez a csatlósokon kívül nem működik. Kösz Babos, kösz Fucsovics! Legalább szurkolóként vegyenek részt és lengessék a zászlót. https://uploads.disquscdn.com/images/15931bfb...
https://uploads.disquscdn.com/images/b9052f03...
csipetke
Hát igen,lehet hogy rossz sportot választottak.(mármint ebben az országban rossz sport)
Ha fociznának,nem lenne gond a két csámpás balláb,az ország bármelyik Csámpás Faláb fc csapatában szétkereshetnék az agyukat,elég lenne,ha úgy csinálnának,mintha...Ahol a miniszterelnök focibuzi,ott más sportot nemigen vesznek figyelembe.Tegnap láttam velük egy riportot a Fókuszban,két rendkívül sikeres,céltudatos fiatal,de szerencsétlenségükre magyarok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok