Nyílt levelet tett közzé az FTC miután Liu Shaolin Sándorról a klub szerint kirekesztő módon írt a 444.hu portál.

A 444.hu a szófiai világbajnokság közben az egyik hír Facebook-posztjában kínai vendégmunkásnak titulálta a Fradi gyorskorcsolyázóját. A bejegyzést azóta átírták.

A nyílt levélben a Fradi megjegyzi, hogy Liu Shaolin magyar édesanyától, Magyarországon született, itt is nőtt fel és ezt az országot tartja otthonának.

"Kínai vendégmunkásnak" nevezték Liu Shaolin Sándort – nyílt levélben tiltakozik a Fradi

Liu Shaolin Sándor a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság 1500 méteres selejtőzében Szófiában 2019. március 8-án. MTI/Illyés Tibor

A Ferencvárosi Torna Club megdöbbenéssel fogadta és visszautasítja a 444.hu nevű internetes oldal közösségi médiafelületén megjelent hétvégi posztot, amelyben „kínai vendégmunkásnak” titulálta a platform főszerkesztője a magyar sport első téli olimpiai bajnokainak egyikét, Liu Shaolin Sándort 

- írja a klub a levélben.

A klub miután kijelenti, hogy a lap kirekesztő magatartását és gúnyolódását visszautasítja, felszólítja a portált és annak főszerkesztőjét, hogy kérjen bocsánatot az olimpiai bajnoktól.

A Ferencvárosi Torna Club elfogadhatatlannak tart bármilyen magyarázatot az ilyenfajta kirekesztésre. Az FTC álláspontja ilyen kérdésekben hosszú évek óta egyértelmű: semmilyen kirekesztő magatartást nem tartunk elfogadhatónak

- írja az FTC.

Hozzáteszik:

A Ferencvárosi Torna Club 2012 óta kampányol a kirekesztés ellen. Törekvéseinket díjjal is elismerték, minden évben újabb és újabb akcióval hívjuk fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a kirekesztés elleni küzdelem.

A teljes levél ITT olvasható el.

Abszurd, de nem sértő

– így reagált az M1 kérdéseire a 444.hu főszerkesztője azután, hogy kínai vendégmunkásnak nevezte Liu Shaolin Sándor magyar gyorskorcsolyázó olimpikont a Facebook-posztban.

A 444.hu közösségi oldalára néhány óra alatt több száz felháborodott hozzászólás érkezett.

A bejegyzést azóta módosították, most már csak a 'lökött' szó szerepel a cikk felett

– közölte az M1 Híradója.

Forrás: 24.hu, hirado.hu, Blikk

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ide vezet a gyűlöletkeltő politika, ami az elmúlt évek alatt úgy eluralkodott itt hazánkban! Rugdosni, sárral dobálni a másikat, ez lett itt a menő! Felháborító!!! :((((
namihami
Háborodik fel pont annak a csürhének a vezére, amelyik huhogással és hasonlö megnyilvánulással fogadta/ja a más szinű és fajú embereket.
"" Azt, hogy ki a zsidó (migráncs, bevándorló, stb),
azt én mondom meg!)--Heinrich Himmler.
Van, aki ismeri ezt a nevet és van, aki eszmeileg követi.
staro2
Ez a cigányozós zsidózós huhogós náci karlendítős fradi?
Mitől lettek ilyen érzékenyek egyszerre???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.