Az európai szövetség (UEFA) elkészítette a jövő évi kontinenstorna kvartettjeinek beosztását. Ha ki is jut a jövő évi Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó-válogatott, egész biztosan nem lesz irigylésre méltó helyzetben.

Ha kijutunk az EB-re, a halálcsoport vár minket

Magyarországra sikeres kvalifikáció esetén halálcsoport várna, hiszen az Eb-címvédő Portugália, a háromszoros győztes Németország és a kétszeres kontinensbajnok Franciaország szerepel az F jelű négyesben. A portugálokat és a világbajnok franciákat Budapesten fogadná a nemzeti csapat, a németekkel Münchenben találkozna.

Mint ismert, a mieink pótselejtezőn keresztül vívhatják ki a kvalifikációt a 2020-as, részben hazai rendezésű kontinenstornára. Március 26-án, idegenben Bulgária ellen lépnek pályára, s ha megnyerik az egymeccses elődöntőt, öt nappal később, a szintén egy találkozóból álló fináléban Izland vagy Románia várna rájuk a budapesti Puskás Arénában.

Először természetesen még ki kell jutnunk az Eb-re, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez sikerüljön, még akkor is, ha nagyon nehéz lesz – mondta Marco Rossi (55) szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. – Már a Bulgária elleni meccs sem lesz könnyű, és ha azt a találkozót megnyerjük, akkor elképzelhető, hogy a roppant erős Izlanddal kell majd játszanunk, igaz, hazai pályán.

Az olasz szakember úgy érzi, el van átkozva a sorsolásokkal.

Mondtam már korábban is, hogy sosem volt szerencsém a sorsolásokon, és ez most is bebizonyosodott – tette hozzá Rossi. – Egyértelműen ez a legnehezebb csoport, amelybe kvalifikáció esetén kerülhetünk. Három, nálunk sokkal erősebb ellenfélről beszélünk, hiszen a 2016-os Európa-bajnokság négy elődöntőséből három a mi csoportunkban van, a negyedikkel pedig a selejtezők során játszottunk. Nem is szeretnék még ennyire előreszaladni, mert nekünk egyelőre a rájátszás két mérkőzésére kell koncentrálnunk, és arra, hogy ezeken a lehető legjobban teljesítsünk.

Blikk

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ha van Isten, akkor nem jutunk ki. Miért kéne megint a boxzsák szerepét (pláne ezek ellen) eljátszanunk?
Másra egyébként se lennénk képesej.
ittott
@Szeparepa2: krematórium ez. égni fogunk. vagy már túl vagyunk rajta?
Fox W Mulder
Fel kell javulni addigra ,le kell győzni mindet . Bulgária ,Izland ,Románia ,Francia ,Német ,Portugál .
Nem lehetetlen . Majd a kengyelfutó gyalogkakukk meg a Szalai ,a lepkés Gulácsi jól felszívja magát .
kereső
Má' meg is van a "bűnös". A sorsolás. Az!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.