A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint a hazai sajtó "tévesen, utánajárás és ellenőrzés nélkül érthetetlenül" eltúlozta az NBI-ben szereplő futballisták átlagos fizetésére vonatkozó adatokat az európai szövetség (UEFA) által készített szakmai anyag alapján.

MLSZ: nem is keresnek annyit a magyar focisták, csak 1,6 millió az alapbérük

Az MLSZ a szerdai közleményében kiemelte, hogy az UEFA 14. alkalommal tette közzé az európai labdarúgás összesített számadatait tartalmazó, úgynevezett Benchmark Riportot.

"A rendkívül alapos, értékes és hasznos szakmai anyagnak a hazai sajtóban történt megidézése, felhasználása sajnálatos módon a legtöbb helyen jelentős tévedéseket, csúsztatásokat tartalmaz" – írta az MLSZ, hozzátéve, hogy a magyar média az UEFA-ra hivatkozva "eltúlzott bérekkel irritálta a közvéleményt".

"A szenzációként tálalt sokmilliós bérekhez képest az UEFA által vizsgált 2018/19-es évadban az NBI-es csapatoknál a ténylegesen játékosoknak fizetett átlagos alapbér havi bruttó 1,63 millió forint volt"

- áll a közleményben.

Az MLSZ az eredeti UEFA-anyag áttekintését javasolja azoknak, "akik szeretnék megismerni az európai futball adatait, összehasonlító trendjeit, gazdasági hátterét és alakulását", egyúttal emlékeztetett rá, hogy az UEFA a klubokat működtető gazdasági társaságok nyilvános beszámolói alapján állítja össze saját tanulmányát.

"Ezen beszámolók illetve adatok a hazai újságírók, sportszakemberek és érdeklődők számára is elérhetők, másrészt az MLSZ apparátusa szívesen rendelkezésre áll konzultációra az újságírók és önjelölt sportközgazdászok számára is, hogy elkerüljék téves adatok, következtetések közlését"

- írta közleményében az MLSZ.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

profmigmie
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
fahrenheit451
Csak a köcsögök néznek magyar focit.
Kint dugig a stadionok, itt meg 2000 ember (felkerekítve 499-ről).
Ráadásul az a sok nigger...
Ki a fasz tud őszintén, önfeledten drukkolni egy niggernek - tisztán látszik, hogy nem magyar?
A náci fradisták niggereknek szurkolnak (és magunk között mondjuk ki, hogy a magyar fehér focisták közül sokan zsidók) - a kognitív disszonancia ékes példája, a fradista "keménymag".
Szánalmasak!

Egy mecset sem volna szabad engedélyezni Magyarországon!
Zártan, mindenki nézze otthon tévén, aztán ugorjon ki az ablakon, ha éppen olyanja van (akik a földszinten laknak, azoknak szerencséjük van).
simmering73
Na ugye. Az 1,63 millió/hó bruttó már mindjárt rendjén van. Ez durván 900ezer-1millió ft nettó ... a semmiért. Tényleg rendjén van?
kereső
@simmering73: Nem úgy van az. Ez nettóban 1.385.500.-Ft. A sportolók -igy a focisták is egyszerűsitett közteherviselési hjárulást fizetnek(ekho- választható adózási mód!!)- ami évi 60milláig 15%-ebben benne van az szja,+ össz.járulék.

És akkor a mentős, meg a tűzoltó haza viszi a nettó 150 ezer Ft-ot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.