A Norvég Labdarúgó-szövetség hivatalos Twitter-oldalán közölte a hírt, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által összehívott videókonferencián abban egyeztek meg a nemzeti szövetségek, a top bajnokságok és a klubok képviselői, hogy a nyári Európa-bajnokságot egy évvel elhalasztják.

Elhalasztják a nyári futball-Európa-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt -döntött keddi rendkívüli ülésén az európai futballéletet irányító UEFA és a tagszövetségek.

Az UEFA indoklása szerint a halasztás lehetővé teszi, hogy a nemzeti bajnokságokat be lehessen fejezni az idén. A válogatott mérkőzések egy darabig szünetelnek. A pótselejtezők, amelyek a még kiadó Eb-helyekről döntenek, júniusban lehetnek, de ez még későbbi egyeztetés tárgya, nyilván az aktuális járványhelyzettől függ. Az MLSZ tájékoztatása szerint szintén ebben a nyári időszakban történhetne meg a Bajnokok Ligája hátralévő szakaszának pótlása.

Az Európa-bajnokság új időpontja 2021. június 11-július 12. Az UEFA azt is közölte, hogy azok a szurkolók, akik már jegyet vettek, a közeljövőben visszaválthatják a belépőiket, ha szeretnék. De a már megvásárolt jegyek a jövő évi tornára is érvényesek.

Forrás: Origo, Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.