A kis Potter fiú – aki nevével ellentétben nem varázslatnak köszönheti intelligenciáját – már kétéves kora előtt összeadott és kivont húszig, ismerte az ábécét, sőt a színeket és a formákat is hibátlanul felismerte. Kedvenc időtöltése a rejtvényfejtés, a felnőtteknek is legmagasabb nehézségi fokkal jelzett feladványokat is percek alatt oldja meg.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
safi
Nálunk is volt ilyen csodagyerek vagy 10-15 éve, mintha Friderikusz adott volna neki számítógépet. Kíváncsi lennék vele mi lett.
perta
@safi: az a baj, ha nem jó kezekbe kerül a gyemek "tanítása" elveszik.
safi
@perta: ha nem lesz a szülőknek pénze valami tehetséggondozó suliba járatni, unalmas, ingerszegény és szomorú iskolás évei lesznek.
csikknorisz
Enyem is annyi, csak halistennek negativ:)
szaboria
@safi: Látod tényleg menyire tele voltak vele az újságok is . Azt hiszem Marcinak hivták.
safi
@szaboria: Igen!! Én meg mintha valami vörös hajra emlékeznék:-)
Hókuszpók
@safi: valamelyik joghurtot is reklámozta talán, és szeplős volt.........
safi
@clarissza : Lassan megírjuk az önéletrajzát:-)
batukán
Nekem a 3 gyerekem közül az egyik volt ilyen. Három évesen kapott egy pofont, mert lehülyézett amiért nem hagytam abba a munkát amível éppen foglalatoskodtam és nem mentem vele betűket írni, annyira akarta tudni. Négy évesen írt és olasott tökéletesen, 5 évesen már nem érdekelte , keresett egy új dolgot. Az ilyenek maguktól tovább lépnek az új felfedezhető dolgok irányában. Ma már szelektáltan gondolkodik. Igaz ez 30 évvel ezelőtt volt............
safi
@batukán: és mit csinál most? Nem unta az iskolát?
nyanya001
@safi: A neve Szász Marci, egyetemre jár, szoftver fejlesztésekben veszt részt, saját projekt elinditásán munkálkodik.
Most, egy indulófélben lévő, komoly nemzetközi érdeklődést kiváltó, internetes tudásbázis felhasználói felületeinek és adatgyüjtő rendszereinek fejlesztésében vett részt.
batukán
Nem unta, mert nem volt egyedül, kb. 4 ilyen gyerek volt és őket külön feladatokkal látták el. Most szoftverfejlesztő, de abba nagyon jó, meg a pókerezik......:-))))Viszont nem tudja ki az a Zimány Linda.
safi
@nyanya001: @batukán: Ez tök jó! Olyan sok tehetségtelen ember viszi sokra, engem feldob, ha az okos is halad. Gratula! (Zimány Linda miatt is:-)
feketeözvegy
@safi: @batukán: @nyanya001: @clarissza : csak, csak összejött az életrajz..........
safi
@eutanazia1: :-))) Kiszűrtük a lényeget a cikkből.
gondolkodo
Ingoványos talaj ez az IQ-kérdés! Az IQ ugyanis a probléma-megoldó képesség, csak szűk körben logikus - tehát valós - mérőszáma. Az amazóniai benszülöttek közt is van nagy IQ-val rendelkező, belőlük lesznek a választott törzsfők és törzsi varázslók.
"Lefőzi a szüleit is rejtvényfejtésben" - ez számomra nem sokat mondó, ugyanis nem tudott, mennyire járatosak ebbe szülei.
Félő, hogy mint oly sok más "csodagyerek", Ő is hamar kiég és marad az átlagos élet Neki. Ki mennyi olyan "csodafelnőttet" tud felsorolni, aki "csodagyerekként" kezdte? Ebbe természetesen belejátszik az is, mivel kirí az átlagból, az átlag kirekeszti. Már az is csoda, ha valaki elfogadja azt felnőtt fejjel, hogy egy gyerek szellemileg magasabb szinten áll! Nem ellendrukker vagyok, csak a gyakorlatot írtam le!
safi
@gondolkodo: fentebb éppen erről beszélgettünk....de nem akarlak zavarni.
csutak
Az autizmus egyik alfaja a "Savant" képesség, ami rendesen előfordul a lakosságban.
Nehéz eldönteni, mikortól autista valaki, éppen ezért a kimagasló részképességű gyermekek jövője bizonytalanabb a kutya vacsorájánál!
Azaz megmarad zseni, vagy bezárkózik saját kis belső világába:(
bigyibogyo
@profon: Nem tudom, de nem is fontos, úgysem jó semmire :)
bigyibogyo
@Kakastoll: jaj, ne már :)
Ez gyerekeknek való...
Ha tényleg próbálgatni akarod, akkor keresd meg a farkas-kecske-káposzta ferde szemű verzióját. A feladat ugyanaz, csak sokkal több szereplővel. Picit nehezebb :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.