Egyre több helyen lehet kapni lókolbászt, egyre több ismerőstől hallom, hogy isteni az íze, és felteszik a kérdést, hogy miért nem lehetett eddig kapni, és hogy annak idején (gondolom nem a II. világháború után, amikor nem volt más kaja) milyen finom lókolbászt, lószalámit tudott az ember vásárolni a sima közértben is, nem kellett vadászni rá. Én megeszem a csirkét, pulykát, a sertést, a marhát, a halat, és még a nyulat is, sőt, a vadhúst sem utálom, bár legalább száz éve nem jutottam hozzá, mert a családom többi tagja nem kér belőle, de valahogy a lóhús nem tartozik számomra az ehető élelmiszerek közé. Sőt, igazából nem tartozik az élelmiszerek közé, ahogy a kutya-, vagy a macskahús sem, és ahogy a tengerimalacot sem vágom le, ha már elég kövér.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Én bizony gyerekkoromban ettem lókolbászt,és nagyon finom volt.Ma már gépek vannak lovak helyett! "golyóscsapágy kolbászt" me nem csinálnak.! Egyébként a ló "tiszta" állat,a piszkos ivóvizet sem issza meg.Tiszta abrakot,füvet legel,ellentétben a disznóval.Az minden "sza...t" megeszik.Mivel ritkán lehetett a lókolbászhoz jutni,így az emberek nem is szoktak hozzá. Gyakran a ló képzete társul mint kedves állaté a húshoz.Ha elmaradna "ló" szó előle,maradna csak a "kolbász" semmi probléma nem lenne az evésével.Egyébként meg drágább is mint a sertéskolbász.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
foglaltnick
Te jó ég! bele sem merek gondolni, miből van a franciakrémes, az angolszalonna, a cigánypecsenye!
másvirág
Gazdag embernek lókolbász jut a keritésre ..
Szegénynek ugyan ez nyersen jár a fenekébe.:-((
csikknorisz
@darwin: Arról nem írok, mindenki tudja, hogy a verebek tőgyéből fejik. :)
Angelika
Most nevettek ezen, de ne tudjátok meg, hogy hányan kérdezik a neten, hogy a lókolbász tényleg lóból van-e. Egy csomó embernek hihetetlen, hogy a lóhúst feldolgozzák. Nem mondom, hogy ezek nagyon okos emberek, de sokan vannak. :D
Zsoel
@Angelika: Biztos abból a gondolatmenetből indulnak ki, hogy azért "ló-", mert valami nagyméretű kolbászféle lehet. (Mint ahogy a lóbab is nagyszemű babot, a lódarázs is nagytestű darazsat jelöl.) Bár én nem nagyon értem, miért furcsa, hogy lóból is lehet kolbászt készíteni. Nekem mindig is természetes volt, hogy a lovakat is megeszik, elsősorban Olasz- és Franciaországban kedvelt a húsuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.