Egyre több helyen lehet kapni lókolbászt, egyre több ismerőstől hallom, hogy isteni az íze, és felteszik a kérdést, hogy miért nem lehetett eddig kapni, és hogy annak idején (gondolom nem a II. világháború után, amikor nem volt más kaja) milyen finom lókolbászt, lószalámit tudott az ember vásárolni a sima közértben is, nem kellett vadászni rá. Én megeszem a csirkét, pulykát, a sertést, a marhát, a halat, és még a nyulat is, sőt, a vadhúst sem utálom, bár legalább száz éve nem jutottam hozzá, mert a családom többi tagja nem kér belőle, de valahogy a lóhús nem tartozik számomra az ehető élelmiszerek közé. Sőt, igazából nem tartozik az élelmiszerek közé, ahogy a kutya-, vagy a macskahús sem, és ahogy a tengerimalacot sem vágom le, ha már elég kövér.
A lókolbász lóból van
Forrás:
nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Kapcsolódó cikkek
Népszerű az Interneten
- Érzékeny veszteség az autótulajdonosoknak: betiltják az otthoni kocsimosást
- Ezt keverd a muskátli vizéhez: egész nyáron ontja majd magából a szebbnél szebb virágokat
- Igazi wifigyilkos ez a tárgy, pedig minden háztartásban megtalálható: egy mozdulattal gyorsabbá teheted az int...
- Szörnyű tragédia történt tegnap este Budapesten
Itthon
- 2024. May 7., 07:50
Hatalmas fordulat a Nemzeti Szíházban történt baleset ügyében
Itthon
- 2024. May 7., 08:21
Itt kezd új életet Varga Judit – Gyakran látják ott a gyerekekkel
Itthon
- 2024. May 7., 06:47
Végre színt vallott Szijjártó Péter – Ezt akarja a magyar EU-s elnökség
További ajánlatok
Itthon
- 2024. May 6., 16:44
Nagyon figyeljen, ha ennél a banknál ügyfél: egymást követik a leállások
Szórakozás
- 2024. May 6., 14:32
Botrány a palotában! Károly király privát levelezése kiszivárgott, egy barátja árulta el az uralkodót
Nagyvilág
- 2024. May 6., 11:50
Kubai zsoldosokat csábítanak az orosz hadseregbe magas fizetéssel és az orosz útlevél ígéretével
15 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Nem tudom, miért viszolyognak tőle, akkor nyúl húst sem kell enni, meg őzet sem.Pedig mindegyik finom.
Mellesleg: a lókolbász nagyon kis mennyiségben tartalmaz lóhúst, mivel nagyrészt abba is sertéshús és -szalonna kerül (nem vagyok szakember, és pontos recepteket sem ismerek, de egyszer már kérdeztem erről a hentesünket, és úgy emlékszem, azt mondta, hogy a lókolbászban a lóhús aránya olyan 10 % körül van). A lóhús ugyanis rendkívül száraz, zsírtalan, rostos hús (emiatt nagyon egészséges), a tisztán belőle készített kolbász rövid idő alatt ehetetlen cipőtalppá aszna.Tehát inkább csak "ízesítésnek" alkalmazzák, ugyanis valóban édeskés íze van. Először én is viszolyogtam a gondolattól, hogy egyek belőle, de amikor egyszer a barátnőméknél volt (az apukája ugyanis az egyik kollégájának a hentes ismerősétől mindig szokott venni néhány párat), legyűrtem az ellenérzésemet, és megkóstoltam egy falatot... aztán még egyet, és még egyet, aztán meg bevágtam egy fél rudat. Végül én is hozattam magamnak két kilót, ami egy hét alatt elfogyott. :) Isteni, pikáns volt, és a lóhústól volt valami különös, de nagyon jó mellékíze. Sokkal finomabb, mint a "sima" sertéskolbász, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki.
...amúgy aki szereti párizsit...magyarasztal.blog.hu/2009/04/14/mibol_van_a_parizsi
Szegénynek ugyan ez nyersen jár a fenekébe.:-((
Új hozzászólás