Amióta világ a világ, a legfontosabb élelmi anyagaink a gabonafélék, illetve a belőlük készült kenyerek, péksütemények, sütemények. A kenyér, mindennapi értelemben véve, liszt, só, víz és kovász (élesztő) megfelelő arányú keveréke. Amikor a kenyérhez lisztet választunk, tudnunk kell, hogy a búzaliszből tudunk legkönnyebben szépen megkelt, levegős kenyeret sütni, ami puhaságban felülmúlhatatlan, de könnyen szárazzá válik, és az élettani hatása sem a legtökéletesebb. Ha teljes kiőrlésű lisztet használunk, akkor már egy elfogadhatóbb kenyeret süthetünk.
Forrás:
nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás