A szárazföldön leggyorsabban futó állatokról már írtunk, most nézzük, hogy a levegőben mire képesek a rovarok és a madarak! Voltak olyan hírek is, hogy a bögöly, ami nem éppen a szívünk csücske, akár 240 kilométer/órás sebességgel is képes repülni. Ha siet, akkor talán ennek a kétszeresével is gyorsabban.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
A récefélék között az apró csörgő réce a leggyorsabb, ez (pl. ragadozók elől való meneküléskor) 115-120 km/h-s sebességet is elérhet.
A strucc sebessége viszont marhaság, mert akkor a világ leggyorsabb állatai között szerepelne; ez a tempó egy kisportolt, jó erőben lévő gepárdnak is dicsőségére válik. :)
Ehhez képest a leggyorsabb strucc sem képes óránként 65-70 km-nél többet megtenni, ami viszont szintén nem kevés, mert nagyjából megegyezik egy jó versenyló maximális sebességével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.