Nem adja ki Kína Jao Kao-penget, Nancy gyilkosát, otthon kell bűnhődnie – írja a Bors. 

Az Akácfa utcában meggyilkolt 19 éves Nancy kínai gyilkosa hazájában feladta magát. A Bors megkereste az Igazságügyi Minisztériumot azzal kapcsolatban, hogy vajon létezik-e kiadatási egyezmény a két ország közt, és ha igen, az eljárást hol folytatják le.

A minisztérium tájékoztatása szerint a két ország közt nincs kiadatási egyezmény, de ez nem lenne akadálya a kiadatási együttműködésnek. Kína azonban nem adja ki saját állampolgárát, így kínai állampolgár kiadatása nem lehetséges” – válaszolta a tárca sajtóosztálya.

Azaz akkor sem lenne ez lehetséges, ha létezne kiadatási szerződés. Most a magyar legfőbb ügyészen a sor, hogy engedélyezze az eljárást a kínai fél számára, és a fiatal lány gyilkosát felelősségre vonhassák hazájában.

Ha bebizonyosodik, hogy bűnös, akkor valószínűleg halálbüntetés vár rá, hiszen Kínában évente több ezer kivégzést hajtanak végre.

Azt egyelőre nem tudni, Jao Kao-pengre melyik várhat, de Nancy apja más büntetést alkalmazna. 

– Ha rajtam múlna, ugyanazt kapná, amit ő tett a lányommal, mindennap, amíg élne – üzente a Borson keresztül Horváth Ernest a gyilkosnak. Jao Kao-peng nemcsak leszúrta, de felismerhetetlenségig össze is verte fiatal áldozatát.

.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Elgondolkoztató a fenti facebook bejegyzés. Ha már otthon volt, az életbe se került volna elő, ráadásul tudatában volt, hogy ezért felkötik. Talán öngyilkos hajlamai felülírták a józan észt? Kína nem adja ki! Tud egyáltalán az esetről?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@lópicigáspár: És ha a kultúra, a tartás miatt adta fel magát?
pbalage
@lópicigáspár: bizony, így akármit mutogathatnak nekünk, ennek a "tettesnek" a fejét úgyis ki fogják homályosítani a képeken (már ha egyáltalán lesznek képek)
(ha ráadásul 240p felbontású videókat mutogat majd az M1 a "tárgyalásról", akkor tuti hogy kamu az egész)
És ha az ügy még elég gyorsan le is lesz zárva, akkor el fogom könyvelni magamnak,
hogy egy fideszes nagykutya volt az elkövető.
Dr. Felipe
Hazament Kínába feladni magát. Hát ez kurvára életszerű mikor tudja hogy otthon halál vár rá.
Ez vagy idióta, vagy nem ő az igazi tettes.
lópicigáspár
@pbalage: És persze a kínai szinkron... :-D
mate03
@Dr. Felipe! Az utóbbira szavaznék!Hogyan tudják Kínában elbírálni,hogy valójában,mi történt Magyarországon!?
KERKA
Hazament a marhája, pedig tudta, hogy mi vár rá. Persze ehhez azt is tudni kell, hogy amíg ő nincs otthon, a családja állandó zaklatásnak van kitéve. Ott egészen más erkölcsi/ hatalmi szabályok az érvényesek, ami nekünk nagyon furcsa.
Bizony előfordulhat, hogy valamelyik családtagját megkínozzák, hogy valljon helyette is. El lehetetlenítik a családja életét, pénzüket elszedik, a gyerekek nem járhatnak iskolába.
Ha egy csaló politikust kivégeznek, akkor mi várhat egy gyilkosra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.