Miközben a streaming divatban van, a bakelit lemezek egyáltalán nincsenek háttérbe szorítva. Sőt, ellenkezőleg, egyre jobban elismertek, különösen a fiatal generációk körében. A 25 év alattiak, akik már klaviatúrával a kezükben, és mp3 lejátszó fülhallgatóval a fülükben születtek, hozzájárulnak a bakelit lemezek elképesztő, megújuló fellendüléséhez.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Megint csak kiderült hogy nem minden ócskaság ami régi...A korlátaival együtt, más élményt nyújt mint a mai technika...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@enslaved: Hát nem egészen, mert a régi ,,bakelit lemez,, sokkalta többet bírt, mint a pvc. alapú, sőt még a karcokra se volt olyan érzékeny, csak hajlítani nem volt szabad...
varrólány
@papa.49: 09:32 Az a régi jó sercegés... én szerettem . Más élmény volt az biztos , és nem is volt egyszerű a külföldi lemezeket megvenni.
papa.49
@varrólány: Nekem is az unokatesóim küldték Svájcból, meg a nagy vízen túlról...
varrólány
@papa.49: Itt az akkori Jugoszláviából lettek hozva a lemezek és a zenei újságok is.
Most bármit meg lehet hallgatni szinte rögtön, minden mennyiségben,a minőség viszont javult de valamilyen érzet azért hiányzik.Talán ide illik Siv Widenberg verse is:
Bélyeget gyűjtöttem.
Papa hozott egyszer egy kilót.
Azóta nem gyűjtök bélyeget.
papa.49
@varrólány: Erre most mondhatnám a technikai különbségeket de nincs értelme, már rendszer, más elv alapján készül mindkettő, soha nem is lesz azonos... Ez pont olyan mit a hangerősítők kérdése, hogy csöves, vagy félvezetős, én építettem mindkettőt bőven, de hiába sokkalta gyengébb a csöves verkli műszaki jellemzői, a hangja mégis más lágyabb, természetesebb, melegebb, persze tudom ez szubjektív, de nem vagyok egyedül evvel az állásponttal...
enslaved
@papa.49: Nekem elég sok audiophile lemezem van, és valahogy azok nem sercegnek, egyelőre még tönkre sem mentek, persze majd kiderül, mit hoz az idő múlása. Biztonsági okokból azonnal fel szoktam másolni ezeket CD -re asztali íróval, analóg felvételi beállítással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.