A szervezetünkre az olyan sajtok hatnak a legkedvezőbben, mint a cheddar, a parmezán vagy a gruyére sajt. Az érettebb sajtok sokkal aktívabb proteolízist váltanak ki. A proteolízis az a folyamat, amikor a fehérjék peptidekké és aminosavakká bomlanak le. Ennek hatására megváltozik a szénhidrát- és a lipid anyagcsere tempója, és így sokkal kevesebb haszsír gyülemlik fel a szervezetben. Ha sajtból, és nem vajból fedezzük a zsírszükségletünket, akkor csökkenhet az LDL- koleszterinszintünk. Tehát mindenképpen érdemes sajtot fogyasztani, mert a jelentősebb fogyasztás hatására fogyhatunk.
Forrás:
webshop.hillvital.hu
Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás